7.4.2017

Tässä kirjeessä:

  • Kevätkokousuutisia
  • Uudet turvaohjeet on julkaistu
  • Vapepa-sukeltajia seuraan - kurssille syksyllä
  • Hyviä ehdokkaita Liiton hallitukseen
  • Nimenmuutoksia - tiedot ajan tasalle
  • Ilmoita tapahtumasi Unelmien liikuntapäivään

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous järjestettiin 1.4. Kuusankoskella Sukellusseura Vesikot ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä. Kokouksen sääntömääräisinä asioina esiteltiin Liiton vuosikertomus ja tilinpäätös 2016, ja päätettiin tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille. Myös Liiton päivitetyt eettiset ohjeet hyväksyttiin. Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta ja kokoonpanosta. Kokous päätti myös vuoden 2018 jäsenmaksujen suuruudet:

Jäsenyhdistykset

  • aikuiset 27,00 euroa (vuonna 2003 tai ennen syntyneet)
  • norpat 13,50 euroa (vuonna 2004–2011 syntyneet)
  • kuutit 0 euroa (vuonna2012 tai sen jälkeen syntyneet)
  • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa)

Muut

  • henkilöjäsenen jäsenmaksu 27,00 euroa
  • tukijäsen 1000 euroa
  • yhteisöjäsen 270 euroa

Ennen virallista kokousta palkittiin Vapepa-toiminnassa ansioituneita ja Vuoden parhaita 2016.

Liiton syyskokous järjestetään Nokialla 28.10. Nokian Urheilusukeltajat ry:n 40-vuotisjuhlan yhteydessä.

Lue tarkemmin sukeltaja.fi Uutisista.


 

Uudet turvaohjeet julkaistu

Sukeltajaliiton Snorkkelisukelluksen turvaohje ja Laitesukelluksen turvaohje ovat uudistuneet 1.4.2017. Vapaasukelluksen, sukelluskalastuksen ja Vapepa-sukelluksen turvaohjeet sisältävä ohje on säilynyt entisellään. Turvaohjeet löytyvät sukeltaja.fi Materiaalipankista Turvallinen sukeltaja -kansiosta.

Turvaohjeet ovat suosituksia, joiden mukaan toimimalla sukelluksen riskitekijöiden pienentäminen on helpompaa. Uudistetuissa ohjeissa korostetaan tilannearvion ja riskikartoituksen merkitystä sekä sukeltajan ja sukellusryhmän vastuuta omasta ja sukelluskumppaniensa turvallisuudesta.

Ohjeisiin liittyvä palaute on erittäin tervetullutta! Palautetta voi antaa tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/xUyHj51hCuxsi4mm2 

HUOM! Jos turvallisuustyö kiinnostaa, Turvallisuusvaliokunta etsii tekijöitä työryhmiinsä kehittämään Liiton turvallisuusohjeistusta. Lue tarkemmin Tehtäväpankista.


Vapepa-sukeltajia seuraan

Onko seurassanne kiinnostusta Vapepa-sukellukseen? Syksyn Vapepasukeltajakurssi järjestetään Rovaniemellä 18.–20.8. Kurssin vastuukouluttajana toimii Kari Savolainen, kari.savolainen@sukeltaja.fi. Muista myös Vapepa-sukeltajien täydennyskoulutus 16.9. Nynäsissä Heinolassa! 

Pääsyvaatimukset ja ilmoittautuminen www.sukeltaja.fi Tapahtumakalenterissa.


Ehdolle Liiton hallitukseen?

Liiton kevätkokouksessa asetettiin ehdollepanotoimikunta kartoittamaan hyviä ehdokkaita ensi syksyn hallitusvaaliin. Syyskokouksessa 28.10. Nokialla valitaan Liiton hallitukseen jäseniä erovuoroisten tilalle. Jos tiedossasi on sopivia ehdokkaita, ota yhteyttä ehdollepanotoimikuntaan:

Kari Savolainen (pj), kari.savolainen@sukeltaja.fi, p. 0500 760 858

Jarmo Killström, jarmo.killstrom@sukeltaja.fi, p. 0400 873 222

Lauri Kivimäki, lauri.kivimaki@sukeltaja.fi, p. 040 761 5358

Kimmo Korja, kimmo.korja@sukeltaja.fi, p. 050 359 1184

Ilona Lindström, ilona.lindstrom@sukeltaja.fi, p. 050 386 0630

Irmeli Tirronen, irmeli.tirronen@sukeltaja.fi, p. 040 722 0561


Tiedot ajan tasalle

Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry purkautui 31.12.2016 ja sen toiminnot siirtyivät Suomen Olympiakomitea ry:lle. Myöskään Nuori Suomi -tunnus ei ole enää käytössä, vaan kaikki lasten ja nuorten liikunta on organisoitu Suomen Olympiakomitean alle.

Kehotamme seuroja päivittämään viittaukset ja linkit näihin organisaatioihin sekä omille nettisivuilleen että www.sukeltaja.fi-sivustolle omalle seurasivulle kohtaan "seuran lyhyt kuvaus" jos niitä sivuilta löytyy. Muistakaa pitää myös pitää seuran vastuuhenkilöiden tiedot ajan tasalla.

Tutustu Suomen Olympiakomitean sivuihin täällä.


 

Seurat mukaan Unelmien liikuntapäivään 10.5.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä: loistava mahdollisuus tehdä sukellusta tutuksi ja tarjota liikkumisen mahdollisuuksia eri ikäisille ihmisille. Päivä myös näkyy ja kuuluu isosti mediassa.

Seuroja kannustetaan järjestämään oma sukellusaiheinen, kaikille avoin tapahtuma, ja ilmoittamaan se www.unelmienliikuntapäivä.fi karttapalveluun. Esimerkiksi laitesukellusintro, lajiesittely tai leikkimielinen halliralli sopisi hyvin Unelmien liikuntapäivään. Kaikki tapahtumansa ilmoittaneet osallistuvat liikettä lisäävien palkintojen arvontaan. Unelmien liikuntapäivän järjestää Suomen Olympiakomitea.

HUOM! Jos seuranne järjestää Unelmien liikuntapäivä -tapahtuman, tiedottakaa siitä myös toimistolle ja viekää tapahtuma sukeltaja.fi kalenteriin.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer