3.10.2017

Tässä kirjeessä:

  • Liikuntasetelit maksuvälineenä - vaivalloista?

  • Seuratuen hakuaika alkaa 13.11.

  • Tervetuloa syyskokoukseen Nokialle!

  • Seura mukaan Diversnightiin

  • Liiton kalenteri on seuran markkinointikanava

  • Viking Linen edut Sukeltajaliiton jäsenseuroille


Liikuntasetelit maksuvälineenä - vaivalloista?

Liikuntasetelit ovat työnantajan tarjoama henkilöstöetu, jonka tavoitteena on tarjota työntekijöille mahdollisuus virkistymiseen liikunnan muodossa. Seteleillä voi maksaa erilaisia liikuntapalveluja, myös sukellusseuran toimintaa. Mutta miten se toimii seuran näkökulmasta? Espoolaisen Nousu ry:n rahastonhoitaja Irene Savolainen kertoo seuran kokemuksia.

– Meillä liikuntaseteleillä maksavia jäseniä on noin 10–15 % jäsenistöstä. Seteleitä on useita erilaisia, ja niitä tarjoavat yritykset ottavat loppusummasta prosenttiosuuden – kuka suuremman, kuka pienemmän. Tasapuolisuuden vuoksi hyväksymme ne kaikki. Osasta käytössä ovat sekä setelit että online-maksu, osasta vain online-maksu.

– Seteleiden käyttöönotto vaatii jonkin verran työtä, mutta kun systeemin oppii, se pyörii melko vähällä vaivalla. Fyysisten setelien käyttäjät postittavat ne minulle ja online-maksu on vielä helpompi. Meillä on seuran nettisivuilla hyvät ohjeet, miten setelien kanssa toimitaan. Vaikka meillä on logot noista maksutavoista sivuillamme, laitan aina laskuihin muistutuksen, että ne voi maksaa myös liikuntasetelillä. Se monesti herättää uinuvan setelin omistajan.

– Rahastonhoitajan työhön kuuluu aina maksuista muistuttelu. Mielestäni ne, jotka käyttävät liikuntaseteleitä, ovat nopeita ilmoittamaan, että voisivat maksaa setelillä eivätkä siis jätä maksujaan maksamatta.
 
– Mielestäni uusia jäseniä ei ole tullut seuraan pelkästään setelien takia. Ne pitkäaikaiset jäsenet, jotka eivät enää sukella, ovat jatkaneet jäsenyyttään, kun ovat kuulleet, että voivat käyttää seteliä jäsenmaksuun. Se on siis mielestäni vähän vähentänyt aikuisten drop-out ilmiötä.

Setelillä voi maksaa
- seuran jäsenmaksun, jos siihen sisältyy uimahallivuoro
- sukelluskursseja
- seuran leirejä ja sukelluksia

Setelillä ei voi maksaa
- kaasuja tai kalustonkäyttömaksuja
- seuran muita tapahtumia kuten pikkujouluja tai vuosijuhlia
- toisen henkilön (puolison, lasten) maksuja


Seuratuen hakuaika alkaa 13.11.

Seuratuen hakuaika on tänä vuonna 13.11.-15.12. Jos seura aikoo hakea tukea toimintansa kehittämiseen, on nyt syytä hioa hakemus huippukuntoon: vain hyvin perusteltu hanke ja hakemus voivat saada tukea. Nuorisopäällikkö Heli Halava ja koulutuspäällikkö Mika Rautiainen neuvovat mielellään hakemusprosessissa.
Lue lisää seuratuesta.


Tervetuloa syyskokoukseen Nokialle!

Sukeltajaliiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään Nokialla lauantaina 28.10.2017. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: hyväksytään toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2018, valitaan jäseniä Liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle ja valitaan tilin- ja toiminnantarkastajat sekä heidän varamiehesnä tilikaudelle 2018. Kokouksessa päätetään myös Liiton toimintasäännön muuttamisesta. Kokousta isännöi samana iltana 40-vuotisjuhlaansa viettävä Nokian Urheilusukeltajat ry.

HUOM! Majoituksen viimeinen varauspäivä on 6.10. ja juhlaan viimeinen ilmoittautumispäivä 8.10.
Lue lisää tapahtumakalenterista. 


Seura mukaan Diversnightiin

Diversnight-sukellustapahtumaa vietetään 4.11. ympäri maailman. Silloin klo 20.17 on mahdollisimman moni sukeltaja yhtä aikaa veden alla. Suomesta on perinteisesti osallistuttu vilkkaasti tapahtumaan, joten ilmoita seuranne sukellustapahtuma mukaan www.diversnight.com-sivustolla.


Liiton kalenteri on seuran markkinointikanava

Sukeltajaliiton tapahtumakalenteri www.sukeltaja.fi-sivustolla mahdollistaa seuran kurssien ja tapahtumien markkinoinnin laajemmalle yleisölle kuin vain omalla seudulla.

Esimerkiksi introsta kiinnostunut henkilö saattaa liikkua monella paikkakunnalla töiden tai vaikkapa mökkeilyn merkeissä. Liiton sivujen kautta hän löytää helposti kaikki tulevat introt ja voi valita niistä omaan aikatauluunsa sopivan.

Kurssien lisäksi kalenteriin kannattaa viedä kaikki seuran tapahtumat, joista mahdollinen uusi jäsen saattaisi olla kiinnostunut tai joihin on pääsy muillakin kuin seuran jäsenillä. Tapahtumia voi lisätä kalenteriin kouluttajatunnuksilla ja seuran pääkäyttäjätunnuksilla.


Viking Linen edut Sukeltajaliiton jäsenseuroille

Pikkujoulut merellä? Viking Line tarjoaa matkoja Liiton jäsenille pysyvästi etuhintaan, katso kaikki edut täältä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer