Seuraposti 1/2018 6.2.2018

Ole hyvä ja välitä tätä kirjettä eteenpäin seurasi jäsenille. Kiitos!

 

Tässä kirjeessä:

  • Jäsenyystiedot kuntoon
  • Sukella Suomessa 2018
  • Seuraan DAN-ensiapukouluttaja
  • Seurajohdon tietopaketti 2018

Jäsenyystiedot kuntoon

Seura on velvollinen ilmoittamaan Sukeltajaliitolle kaikki jäsenensä. Tämän seura on hyväksynyt tullessaan Liiton jäseneksi ja sitoutuessaan noudattamaan Liiton toimintasääntöä.

Monilajiseurojen tulee ilmoittaa Sukeltajaliitolle kaikki seuran sukellustoiminnassa mukana olevat jäsenet. Monilajiseura voi olla esim. uimaseura, jossa on myös sukellustoimintaa. Sukellusseura ei voi olla monilajiseura. 

Moni sukeltaja on jäsenenä useassa sukellusseurassa. Sukeltajan tulee valita mikä seura on hänen ”pääseuransa” ja missä hän ilmoittaa olevansa ns. rinnakkaisjäsen. Sukeltajasta peritään Liiton jäsenmaksu vain yhteen kertaan eli siitä seurasta, jossa hän on pääjäsenenä. 

Jäsenmaksuvelvoitteen laiminlyöminen voi johtaa seuran erottamiseen Sukeltajaliitosta.


Sukella Suomessa 2018

Tänä vuonna Sukeltajaliitto panostaa erityisesti Suomisukelluksen näkyvyyden lisäämiseen. Meillä on upeita kohteita, mutta monesti niistä ei tiedetä seuratoiminnan ulkopuolella. Kannustamme kaikkia sukeltajia jakamaan tietoa ja tunnelmia sukeltamisesta Suomessa omilla sosiaalisen media kanavillaan. Mitä enemmän sukellusharrastus näkyy, sitä paremmin sen pariin löydetään. 

Kertokaa myös meille, niin me kerromme muillekin: merkitse julkaisusi Instagarmissa #sukeltajaliitto, #sukellasuomessa ja #suomisukellus, niin voimme jakaa niitä Liiton tilin kautta. Facebookissa voit julkaista Liiton sivulla ja nostamme postauksia Liiton uutisvirtaan. Voit myös laittaa yksityisviestiä kuvista, videoista, tapahtumista yms.


Seuraan DAN-ensiapukouluttaja

Oma DAN-ensiapukouluttaja on seuran aarre! Kaikki DAN-ensiapukurssit täytyy uusia kahden vuoden välein, joten rahaa säästyy, kun uusinnan voi tehdä omassa seurassa. Ea-kouluttaja voi käydä kouluttamassa myös muissa seuroissa, jos niissä ei vielä ole herätty tähän mahdollisuuteen. Kouluta nyt oma DAN-kouluttajasi - seuran sukellusturvallisuus kohenee ja kukkaro kiittää!


Seurajohdon tietopaketti 2018

Vuosi on vaihtunut ja myös seuroissa uudet toimihenkilöt aloittavat työnsä. Tiedätkö, mitä kaikkia palveluja ja työkaluja Sukeltajaliitto tarjoaa seuran pyörittämisen tueksi? Tarvitsetteko lisää kouluttajia, onko teillä riittävästi ensiaputaitoisia, mihin kaipaatte tukea? Kaikkea ei tarvitse tehdä itse - hyödynnä valmiita välineitä.

 

Jäsenetuja

Vakuutus

Tuplaturva-vakuutus on automaattisesti voimassa oleva vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus ja seuran toiminnanvastuuvakuutus, jonka Sukeltajaliitto vuosittain maksaa. Liiton uusi vakuutusyhteistyökumppani vuoden 2018 alusta on DAN Europe. Tämä on aivan uudenlainen yhteistyö DANin ja kansallisen Liiton välillä. Liiton kautta vakuutuksen ottaneet saavat näin hyötyjä DANin laaja-alaisesta asiantuntemuksesta. 

Musiikin esittäminen

Seuranne voi esittää musiikkia tapahtumissaan ja tilaisuuksissaan ilman tekijänoikeuskorvauksia sen mukaan kuin urheiluväen yhteisessä sopimuksessa on sovittu. Sukeltajaliitto maksaa vuosittaiset kulut tekijänoikeuskorvauksista.

Seuratuki

Seura voi hakea Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Sukeltajaliiton nuorisopäällikkö ja koulutuspäällikkö sparraavat seuroja hakemusten laatimisessa. Onko seurallasi esimerkiksi aikeita hakea sinettiseuraksi? Se on yksi konkreettinen laadun kehittämishanke, johon seuratukea voi hakea.

Jäsenmaksupalvelu

Seura voi liittyä Sukeltajaliiton jäsenmaksupalveluun, jolloin Liitto laskuttaa seuran puolesta jäsenmaksut seuran jäseniltä ja tilittää ne kuukausittain seuralle. Kysy lisää toimistolta Riku Verkkomäeltä, office@sukeltaja.fi.

Palkitseminen

Säännöllinen palkitseminen kannustaa jatkamaan vapaaehtoistyössä. Sukeltajaliitto ylläpitää ansiomerkkijärjestelmää ja palkitsee vuosittain Vuoden parhaat. Löytyykö seurastanne tänä vuonna Vuoden sukelluskouluttaja tai Vuoden uppopalloilija, vai olisiko seuranne jopa Vuoden seuran valinnan arvoinen? Tehkää esityksiä ja muistakaa myös hakea huomionosoituksia aktiiveillenne. Pyöreitä vuosia täyttävää sukelluskonkaria voi muistaa esim. merkkipäiväartikkelilla sukeltaja.fi-sivustolle. 

Toimisto palvelee

Liiton toimisto auttaa ja palvelee, ole yhteydessä office@sukeltaja.fi. Toimisto on juuri muuttanut muun urheiluyhteisön kanssa uusiin tiloihin Helsingin Pitäjänmäelle osoitteeseen Valimotie 10. Tiloissa toimii noin 50 eri urheilujärjestöä, ja talossa toimijoiden yleisen turvallisuuden varmistamiseksi kaikkien tiloissa vierailevien tulee ilmoittautua talon hissiaulan virtuaaliaulapalvelussa.

Tullessanne noutamaan tilauksia tai vierailemaan toimistolla, pyydämme olemaan ennakolta yhteydessä ja sopimaan asiasta. Toimiston henkilökunta antaa ohjeet taloon saapumisesta ja tulee ottamaan vastaan ovella. Taloon ei päästetä ketään sisälle ilman vastaanottajaa omasta liitostaan.

Toimiston henkilökunnan lomautuksia jatketaan vielä kevään 2018 aikana, ja pahoittelemme, mikäli tämä aiheuttaa viivettä jäsenpalvelussa. Tilausten tekemistä ja noutamista ei kannata jättää aivan viime tippaan, vaan toivomme, että huolehditte asioista hyvissä ajoin.


 

Koulutusta ja materiaaleja

olympiakomitea.fi palvelee

Suomen Olympiakomitean tehtävänä on luoda liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Olympiakomitean sivuilta löytyy tietoa koulutuksista ja muista seurapalveluista, ja Seuratoiminnan Helpdesk palvelee seuroja ongelmatilanteissa.

Liikunnan aluejärjestöt

Liikunnan aluejärjestöt ovat seuroille hyvä yhteistyökumppani ja tarjoavat paljon seurajohdon ja ohjaamisen sekä valmentamisen peruskoulutuksia, joita kannattaa hyödyntää. Aluejärjestöillä on myös hyvät verkostot kotikuntanne alueella, ja vaikuttamistyötä kannattaa tehdä yhdessä. Lista aluejärjestöistä löytyy täältä.

Vuosikertomus

Liiton vuosikertomuksesta saa hyvän läpileikkauksen siitä mitä kaikkea Liiton toiminnan piirissä tapahtuu. Linkitä vuosikertomus seurasi kotisivuille, niin muutkin tietävät. Vuoden 2017 vuosikertomus viedään issuu.comiin 14.4. pidettävän kevätkokouksen jälkeen.

Esitteitä yms.

Liitto tarjoaa paitsi koulutusmateriaaleja paljon muitakin materiaaleja seurojen käyttöön. Tunnetko snorkkelisukellusvideon, A-lippu-kampanjan, lajiesitteet ja sähköisen Sukella Suomessa -esitteen? Linkitä niitä, laita Liiton uutisfeed seurasi kotisivuille ja jaa Liiton Facebook-postauksia eteenpäin. Kannattaa hyödyntää valmiina olevia materiaaleja ja kertoa minkälaista markkinointimateriaalia tarvitsette: tehdään se yhdessä.


 

Ole aktiivinen ja osallistu

Avoin ja näkyvä

Paras tapa herättää kiinnostusta mahdollisissa uusissa jäsenissä on olla aktiivinen ja kertoa avoimesti seuran toiminnasta eri foorumeilla. Seura kotisivujen tulisi olla ajan tasalla ja tiedusteluihin tulisi vastata ripeästi. Mukavat kuvat harrastuksesta lisäävät kiinnostusta. Monilla seuroilla on avoimet Facebook-sivut, joilla jäsenet kertovat seuran retkistä ja tapahtumista. Yhä useammalla on myös Instagram-tili. Lajista kiinnostuneet hakevat tietoa kursseista myös sosiaalisesta mediasta, joten seuran kannattaa näkyä siellä.

Vuosikokoukset

Osallistuuko seurasi Liiton vuosikokouksiin? Vuosikokoukset ovat paitsi mahdollisuus vaikuttaa Liiton toimintaan, myös mahdollisuus verkostoitua ja tavata muiden seurojen jäseniä sekä Liiton luottamushenkilöitä. Kevätkokous järjestetään 14.4.2018 Jyväskylässä. Kokouksessa järjestetään myös Suomisukelluksen workshop. Syyskokous pidetään 20.10.2018 Tampereella. 

Sukeltaja-lehti

Sukeltaja-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Seurat saavat ilmaiseksi pikkuilmoituksia Sukeltaja-lehteen kertoessaan tapahtumistaan, jotka ovat avoimia kaikille. Lisätietoja kristiina.karila@sukeltaja.fi.

Tapahtumat

Liitto järjestää vuosittain ison joukon koulutuksia ja muita tapahtumia, osin yhteistyössä seurojen kanssa. Ajankohtaiset tiedot löytyvät www.sukeltaja.fi Tapahtumakalenterista, ja Liitto viestii myös uutiskirjein ja sosiaalisen median kautta. Muistakaa myös ilmoittaa omat tapahtumanne Liiton Tapahtumakalenteriin.

Vapaaehtoiseksi

Liiton toiminnassa pääsee mukaan mielenkiintoisiin tehtäviin lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Liiton hallitukseen, valiokuntiin ja niiden eri työryhmiin haetaan jatkuvasti uusia aktiiveja. Löytyisikö teidän seurastanne sellaisia henkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneita toimimaan Liiton tehtävissä? Lisätietoja Tehtäväpankista.

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer