Norppaposti 1/2018 9.2.2018

 

Hei kaikki!

Syksyllä tehdyn kyselyn mukaan Facebookin Norppaohjaajat-ryhmä on tärkein tiedonlähde sukellusseurojen ohjaajille. Pyrimme pitämään sitä ryhmää aktiivisena, joten kaikki te, jotka olette Facebookissa: liittykää ryhmään! Facebookissa on myös Kuuttiohjaajille oma ryhmänsä.

Koska kaikki eivät ole Facebookissa, niin muutaman kerran vuodessa ilmestyy Norppaposti. Näiden lisäksi Liitolla on muitakin sähköisiä uutiskirjeitä, Liiton aktiiviset Facebook-sivut, Instagram ja sukeltaja.fi-kotisivut unohtamatta neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sukeltaja-lehteä. Otamme mielellämme vastaan ideoita, miten tavoitamme vielä paremmin teidät ohjaajat! 


Sinettiseura on tähtiseura

Sinettiseura-brändi ja materiaalit uudistetaan: jatkossa sinettiseurat ovat tähtiseuroja. Perusidea pysyy samana eli toiminnan tulee olla laadukasta ja uudistettujen kriteerien mukaista ja seuran pitää pyrkiä kehittämään toimintaansa. Toimintaa arvioidaan mm. auditointien avulla. 

Jatkossa lasten ja nuorten toiminnan lisäksi tähtiseuramerkkiä voi hakea myös aikuisten toimintaan. Aikuistoiminnan tunnusta ei voi hakea pelkästään, jos seurassa on lasten ja nuorten toimintaa, vaan molempien osa-alaueiden tulee olla laatuseuroille vaadittavalla tasolla. Jos lasten ja nuorten toimintaa ei ole seurassa, voi seura hakea tähtiseuramerkkiä vain aikuistoiminnalle. 

Uudistuksesta kerrotaan jatkossa lisää, kun kriteerit tulevat valmiiksi. Jos seuranne on kiinnostunut hakemaan tähtiseuramerkkiä, ottakaa yhteyttä heli.halava@sukeltaja.fi tai p. 040 7641157. Katsotaan miten teidän seura voisi päästä urheilun tähtiseuraksi. Pääsette mukaan 1. vaiheeseen ilmoittamalla kiinnostuksenne. Uudessa järjestelmässä vasta 2. vaiheessa tulevat auditoinnit ja mahdollisuus saada tähtiseuramerkki. Lisäksi 3. vaiheessa seura kehittää toimintaa entisestään.


Kurssille! 

Tänä vuonna on tarjolla taas paljon eri tasoisia koulutuksia. Kevään aikana järjestetään mm. Tervetuloa ohjaajaksi -koulutuksia, Norppaohjaajakoulutus, Snorkkelisukelluskouluttajakoulutus ja kauan odotettu Nuorisovastaavakoulutus. Koulutukset löytyvät Liiton tapahtumakalenterista, ja ilmoittautumisaika on alkanut.

Syksyn koulutustarjonta tulee kalenteriin myöhemmin keväällä. Muistakaa, että osa koulutuksista on sellaisia, että seura voi tilata niitä alueelleen omien tarpeiden mukaisesti.


Järjestäjiä kaivataan

Norpparallit ja -leirit kaipaavat järjestäjiä. Voisiko teidän seuranne järjestää tapahtuman? Seura voi päättää itse mm. onko tapahtuma yksi- vai kaksipäiväinen, enimmäisosallistujamäärän jne. Jos innostuitte, niin ottakaa yhteyttä!


Vapaaehtoiseksi

Liiton toiminnassa pääsee mukaan mielenkiintoisiin tehtäviin lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Liiton hallitukseen, valiokuntiin ja niiden eri työryhmiin haetaan jatkuvasti uusia aktiiveja. Oletko sinä tai tunnetko jonkun, joka olisi kiinnostunut toimimaan Liiton tehtävissä? Lisätietoja Tehtäväpankista.

 

Terveisin

Heli Halava, nuorisopäällikkö
heli.halava@sukeltaja.fi

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer