Jäsenkirje 2/2018 26.3.2018

Koulutusuudistus vauhdissa

Lue tästä linkistä koko artikkeli www.sukeltaja.fi-sivustolla.

Sukeltajaliiton laitesukelluskoulutuksen koulutusjärjestelmää ollaan uudistamassa. Uudistus on todennäköisesti suurin, mitä Sukeltajaliiton historiassa on tehty. Tavoitteena on laadukas, monipuolinen ja ketterä järjestelmä, jonka puitteissa sekä oppilaan että kouluttavan seuran on helppoa ja joustavaa toimia.

Mikä uudistuu

Uudistettavana ovat CMAS-koulutuksen yleinen koulutusohje, kaikkien laitesukelluskurssien järjestämisohjeet ja kaikkien laitesukelluskurssien oppimateriaalit.  Lisäksi oman projektinsa muodostaa uudistettujen oppimateriaalien siirtäminen e-oppimisalustalle. Kaikkiaan Sukeltajaliiton kurssivalikoimaan kuuluu noin 40 kurssia.

Mitä tällä saavutetaan

Suuren kokonaisuudistuksen tavoitteena on lisätä seurojen järjestämien sukelluskurssien joustavuutta, edistää monimuotoisempia koulutustapoja ja tehdä kursseista kevyempiä ja ketterämpiä järjestää. Uudet ohjeistukset helpottavat paikallisten olosuhteiden huomioimista kursseja järjestettäessä. Oppilaan näkökulmasta uudistukset parantavat mahdollisuutta oppia sukeltamaan oppilaan omilla ehdoilla. Esimerkiksi e-oppiminen tuo runsaasti joustoa kurssin teoriaosuuden opiskeluun.

Tämän mittakaavan uudistus ei olisi mahdollinen ilman Sukeltajaliitossa toimivia vapaaehtoisia. Valiokunnat ja Liiton hallitus ovat tehneet hienoa työtä uudistuksen parissa. Suurimman kiitoksen ansaitsevat kuitenkin ne kymmenen vapaaehtoista eri puolilta Suomea, jotka Sukeltajaliiton materiaalityöryhmässä kirjoittavat uusia kurssisisältöjä ja rakentavat uusia e-oppimismateriaaleja.

Missä mennään e-oppimisessa

E-oppimisalustalla on jo julkaistu seuraavat kurssit seurojen käyttöön:
•    CMAS One Star Diver
•    CMAS Two Star Diver
•    CMAS Enriched Air Nitrox Diver
•    Vapepa-sukeltajakurssi

Vastaanotto on ollut innostunut, ja rakentavaa palautetta ja erinomaisia kehittämisehdotuksia on saatu sekä seuroilta että oppilailta. 

CMAS One Star Diver -kursseista osalta jo isompi osa alkaa e-oppimiskurssina kuin perinteisenä luentomuotoisena kurssina, ja suosio kasvaa koko ajan, kun tieto positiivisista kokemuksista leviää seurasta toiseen. 

CMAS Two Star Diver -kurssit alkavat seuroissa normaalisti keväämmällä, ja silloin on odotettavissa, että suurin osa kursseista alkaa e-oppimiskursseina.

Etenkin CMAS Enriched Air Nitrox -kurssin teoriaosuus e-oppimiskurssina antaa varsin suurta etua.

Uudistuksen aikataulu

Tästä taulukosta (pdf) näkyy suunnitelma tulevien kurssien valmistumisaikataulusta.

Jos kurssiuudistus tai e-oppiminen kiinnostaa, tule mukaan työryhmään, kaikki apu on tervetullutta! Ota yhteyttä koulutuspäällikköön mika.rautiainen at sukeltaja.fi.

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer