Seuraposti 5/2018 17.5.2018

Tässä kirjeessä:

  • Uusi sukellusleiri Etelä-Suomeen 2019?
  • Sukeltajien Nenäpäivä-tempaus: introviikko!
  • Ehdolle hallitukseen, myös puheenjohtaja haussa
  • Muistutus: vuosikertomuksia kaivataan
  • Kaikki liikunnan aluejärjestöt nyt yhdessä osoitteessa

Uusi sukellusleiri Etelä-Suomeen 2019?

Sukeltajaliitto selvittää alustavasti, löytyisikö seuroista kiinnostusta lähteä järjestämään yhteistyössä noin viikon kestävää sukellusleiriä Etelä-Suomessa kesällä 2019. Mallina tässä toimii vuonna 2016 järjestetty Itä-Suomen järvileiri, jonka ideaa kiiteltiin ja jolle on toivottu uusintaa. Tavoitteena olisi tehdä sukellusleiristä perinne, joka järjestetään säännöllisin välein eri puolilla Suomea.

Mitä se vaatii?

Sukeltajaliitto toimii projektin vetäjänä ja hoitaa mm. ilmoittautumiset, maksuliikenteen ja markkinoinnin. Seuroilta tarvitaan alueelle veneitä ja aluksia, joilla leiriläiset kuljetetaan kohteille. Myös muuta talkooporukkaa tarvitaan: kippareita ja heille apukäsiä aluksiin, jäseniä leiriorganisaatioon, kaasuntäyttäjiä jne. Liitto sopii alueen majoitusliikkeiden kanssa sukeltajille omat majoitushinnat. Etelä-Suomen sukelluskohteiden asiantuntijat valitsevat leirille kiinnostavia ja erilaisille sukeltajaryhmille sopivia retkiä.

Olisiko seuranne kiinnostunut osallistumaan leirin järjestämiseen esim. tuomalla aluksenne leirin käyttöön tai muulla tavalla? Ilmoita kiinnostuksestanne tällä lomakkeella.


Sukeltajien Nenäpäivä-tempaus: introviikko!

Tänä vuonna Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivää vietetään 9.11. ja tapahtuma näkyy jo lokakuussa. Nenäpäivän avulla tuetaan maailman lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Viime vuonna Nenäpäivään osallistui yli 600 000 suomalaista, joten ei ihan pieni tapahtuma! Osallistumalla saamme sukellukselle positiivista huomiota, ja se toimii myös jäsenhankinnan apuna seuroille.

Introviikko

Sukeltajat osallistuvat Nenäpäivään tarjoamalla ihmisille mahdollisuuden kokeilla sukellusta lokakuussa yhden viikon ajan. Introviikolla seurojen omilla hallivuoroilla voi suorittaa intron, ja siitä osallistuja maksaa  pienen osallistumismaksun, joka tilitetään Nenäpäivälle.

Sukeltajaliitto luo Nenäpäivä-sivustolle oman nettilippaan, jossa näkyy, miten summa kertyy. Sivulle voi postata omia kuvia erilaisista Nenäpäivä-tempauksista, ja toivottavasti loka-marraskuussa siellä nähdään paljon kuvia sukeltajista punaiset pallonenät maskissa! Pysy kuulolla!


Ehdolle hallitukseen, myös puheenjohtaja haussa

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 20.10. valitaan jäseniä Liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Tänä vuonna on vuorossa myös puheenjohtajan vaali. Seurojen toivotaan miettivän keskuudestaan sopivia henkilöitä näihin tehtäviin.

Liiton kevätkokouksessa valittu ehdollepanotoimikunta on saanut tehtävän etsiä ehdokkaita Liiton hallitukseen. Lisätietoja antavat ehdollepanotoimikunnan jäsenet, joihin voi ottaa yhteyttä luottamuksellisesti:

Kari Savolainen (pj), Joensuu kari.savolainen@sukeltaja.fi, p. 0500 760 858
Ilona Lindström, Uusikaupunki ilona.lindstrom@sukeltaja.fi, p. 050 386 0630
Jorma Thessler, Rovaniemi jorma.thessler@sukeltaja.fi, p. 0400 690 002
Susan Wallenius, Hämeenlinna susan.wallenius@sukeltaja.fi, p. 040 739 3971

Ehdotukset tulee toimittaa sähköisesti kari.savolainen@sukeltaja.fi, sari.nuotio@sukeltaja.fi tai postitse osoitteella Sukeltajaliitto ry, Valimotie 10, 00380 Helsinki. Ehdollepanolomake löytyy Materiaalipankista.


Muistutus: vuosikertomuksia kaivataan

Muistattehan toimittaa vuosikertomuksenne 2017 Liiton toimistolle. 13 seuraa on sen jo tehnyt, ja muiltakin toivotaan.

Seurojen vuosikertomukset tarjoavat hyvää tietoa myös Sukeltajaliitolle, kun haluamme perustella päättäjille ja muualle yhteiskuntaan, miksi sukellusharrastus on tärkeää. Liitto pyrkii keräämällään tiedolla osoittamaan, että sukellusseurat liikuttavat ihmisiä, tarjoavat mahdollisuuden virkistymiseen ja yhdessä oloon, luovat mielekästä tekemistä lapsille ja nuorille ja antavat mahdollisuuksia uuden oppimiseen.

Pyydämme seuroja toimittamaan vuoden 2017 vuosikertomuksen Liiton toimistolle joko sähköisenä osoitteeseen kristiina.karila@sukeltaja.fi tai postitse osoitteeseen Sukeltajaliitto ry, Valimotie 10, 00380 Helsinki.


Kaikki liikunnan aluejärjestöt nyt yhdessä osoitteessa

Liikunnan aluejärjestöt on koottu nyt yhdelle sivustolle www.liikunnanaluejarjestot.fi. Sivusto koostuu alueiden toiminnan esittelyosasta, Liikunnan aluejärjestöjen koulutus- ja tapahtumakalenterista sekä aluejärjestöjen yhteystiedoista. Aluejärjestöillä on paljon seuroille sopivaa koulutusta, kuten esim. nämä tulevat kurssit:

  • 23.5. Rauma: Seura työnantajana
  • 25.5. Lahti: Jäsenrekisteri ja uusi tietosuoja-asetus

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer