Kouluttajaposti 6/2018 4.9.2018

Tässä kirjeessä:

  • CMAS One Star Diver -kurssin oppilaspaketti
  • CMAS Two Star Diver -kurssin e-oppimismateriaali on päivittynyt
  • CMAS Three Star Diver -kurssin e-oppimismateriaali on julkaistu
  • Näin järjestät e-oppimiskurssin
  • Ensiapu- ja pelastustaitojen kertaaminen
  • Lähde mukaan seminaarin järjestäjäksi!

CMAS One Star Diver -kurssin oppilaspaketti

CMAS One Star Diver -kurssin oppilaspaketti on jatkossa saatavilla ainoastaan e-oppimismateriaalin sisältävänä pakettina. Koska jokaisella oppilaalla on oltava henkilökohtainen e-oppimismateriaali (mm. teoriakoe tehdään e-oppimisympäristössä), tuote "oppilaspaketti ilman kirjaa" on poistunut valikoimasta.

"Laitesukelluksen peruskurssi" -paperikirjaa on vielä pieni määrä jäljellä. Niitä voi tilata erikseen verkkokaupasta. Kun painos loppuu, uutta painosta ei tulla ottamaan.

CMAS One Star Diver -kurssin oppilaspaketti Liiton verkkokaupassa

"Laitesukelluksen peruskurssi" -kirja Liiton verkkokaupassa


CMAS Two Star Diver -kurssin e-oppimismateriaali on päivittynyt

CMAS Two Star Diver -kurssin e-oppimismateriaalin tuoreimpaan versioon on lisätty harjoitustehtävät jokaisen luvun loppuun, ja kurssin teoriakoe. CMAS Two Star Diver -kurssin e-oppimismateriaali on päivitetty

CMAS Two Star Diver -kurssin oppilaspaketti Liiton verkkokaupassa


CMAS Three Star Diver -kurssin e-oppimismateriaali on julkaistu

CMAS Three Star Diver -kurssin e-oppimismateriaalin ensimmäinen versio on julkaistu seurojen käyttöön. Materiaali sisältää myös harjoitustehtäviä ja loppukokeen.

CMAS Three Star Diver -kurssin oppilaspaketti Liiton verkkokaupassa


Näin järjestät e-oppimiskurssin

1.    Suunnittele ja päätä järjestää kurssi. 
2.    Tee kurssista ilmoitus sukeltaja.fi -sivujen kurssikalenteriin.
3.    Tilaa kurssille tarvittavat oppilaspaketit verkkokaupasta.
4.    Lisää kurssikalenteriin ne oppilaat, jotka eivät ole ilmoittautuneet itse kurssikalenterin kautta.
5.    Lähetä Liiton toimistolle sähköpostia. Kerro kurssikalenteriin perustamasi kurssin numero ja pyydä luomaan kurssitoteutus e-oppimisympäristöön. 
6.    Liiton henkilökunta lähettää oppilaille tunnukset e-oppimisympäristöön ja kouluttajalle ohjeet teoriakokeen aktivoimisesta.
7.    Kun kurssi on päättynyt, käy kurssikalenterissa merkitsemässä kurssin läpäisseiden oppilaiden tila hyväksytyksi.  Toimiston henkilökunta tulostaa kortit.


Ensiapu- ja pelastustaitojen kertaaminen

Hallikauden alkaessa on hyvä taas tarkastaa kouluttajatiimin ensiapu- ja hapenantopätevyydet ja pelastustaitojen osaaminen ajan tasalle. Koulutusjärjestöstä riippuen ensiapu- ja hapenantopätevyydet ovat voimassa kaksi tai kolme vuotta, jonka jälkeen on suoritettava päivityskoulutus. DANin koulutusten osalta päivityskoulutusten väli on kaksi vuotta. Taitoja olisi myös hyvä harjoitella säännöllisesti päivityskoulutusten välilläkin.

Myös pelastustaitoja on hyvä harjoitella. Nekin ruostuvat käytön puutteessa. Kouluttajatiimin onkin suositeltavaa kerrata ensiapu-, hapenanto- ja pelastustaidot vuosittain. Hyvä aika kertaamiselle on hallikauden alku, samassa yhteydessä voidaan järjestää myös kouluttajapalaveri, jossa suunnitellaan tulevan kauden kursseja ja toimintaa.


Lähde mukaan seminaarin järjestäjäksi!

Sukeltajaliiton laitesukellusvaliokunta järjestää koulutus- ja turvallisuusaiheisen seminaarin lauantaina 16.3.2019. Seminaarin ja iltajuhlan järjestäjätiimiin tarvitaan jäseniä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan seminaarin järjestämiseen, ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer