Seuraposti 6/2018 24.9.2018

Tässä kirjeessä

  • Syyskokous Tampereella 20.10.
  • Suomen parhaat sukelluskohteet
  • Sukeltajat mukana Nenäpäivässä
  • Seuratuen hakuaika lähestyy
  • Vastaa syrjinnän vastaiseen kyselyyn
  • Nuuska ei kuulu nuorten toimintaan

Syyskokous Tampereella 20.10.

Paikka: Pirkanmaan Pelastuslaitoksen Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16, Tampere       

klo 10:00 kahvitarjoilu
klo 10:15–10:45 valtakirjojen tarkistus
klo 11:00 kokous alkaa

Kokousedustajalla tulee olla asianmukaisesti täytetty valtakirja. Sama henkilö voi valtakirjalla edustaa vain yhtä jäsenyhdistystä. Liiton kokouksessa jäsenyhdistystä voi edustaa vain henkilö, joka on kyseisen yhdistyksen jäsen. Yhteisöjäsenen kokousedustajalla tulee olla yhteisöjäsenen nimenkirjoittajan allekirjoittama valtakirja.

Kokousta isännöi 30-vuotisjuhlaansa viettävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat. Tilaisuuden alussa nautitaan heinäkuussa räpyläuinnin maailmanmestaruuden 1500 m matkalla voittaneen Terhi Ikosen mitalikahvit. Ennen virallista kokousta kuullaan Eija Alajan (Suomen Olympiakomitea) ja Tuula Honkalan (Riihimäen Urheilusukeltajat) kertomana seuratoiminnan kehittämiseen tarkoitetusta Tähtiseura-ohjelmasta. Tilaisuudessa jaetaan myös joitakin huomionosoituksia, mm. Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto.

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio ja valitaan Liitolle puheenjohtaja sekä jäseniä hallitukseen erovuoroisten tilalle. Kokouksessa valitaan myös tilin- ja toiminnantarkastajat sekä heidän varamiehensä tilikaudelle 2019.

Hallitusvaaliin ehdolle asettuneiden tiedot sekä muut kokousmateriaalit löytyvät Materiaalipankista. HUOM! Ehdokkaita kaivataan edelleen, ota yhteys ehdollepanotoimikuntaan:

Kari Savolainen (pj), Joensuu kari.savolainen@sukeltaja.fi, p. 0500 760 858
Ilona Lindström, Uusikaupunki ilona.lindstrom@sukeltaja.fi, p. 050 386 0630
Jorma Thessler, Rovaniemi jorma.thessler@sukeltaja.fi, p. 0400 690 002
Susan Wallenius, Hämeenlinna susan.wallenius@sukeltaja.fi, p. 040 739 3971

Tarjoilujen vuoksi syyskokoukseen pyydetään ilmoittautumaan Liiton tapahtumakalenterissa.

Kokousvieraille tarjotaan lounas paloaseman ruokalassa. Kokouksen päätteeksi kokousvieraille esitellään Keskuspaloasemaa. Esittelykerroksen jälkeen siirrytään Kaupinojan Avantouimareiden saunalle Näsijärven rantaan seuran vuosijuhlaan. Vuosijuhlaan tulee ilmoittautua 5.10. mennessä, lue tarkemmat ohjeet tapahtumakalenterista.

Majoitus

Kokous- ja juhlavieraat voivat varata majoitusta Holiday Inn Tampere Central Station -hotellista, Rautatienkatu 21, 33100 Tampere, varaustunnuksella SUKELTAJALIITTO hintaan 98 eur 1hh / 108 eur 2hh. Varaukset suoraan hotelliin 12.10. mennessä p. +358 3 4108 1625, hotel@holidayinntampere.fi

Lämpimästi tervetuloa!


Suomen parhaat sukelluskohteet listalla

Viisi ensimmäistä Suomen parasta sukelluskohdetta löytyvät nyt sukeltaja.fi-sivustolta. Kohteet sopivat useimmille ja tarjoavat varmasti miellyttävän ja kiinnostavan sukelluselämyksen. Täällä viihtyy vasta-alkaja ja tänne kokenutkin palaa yhä uudestaan. Ulkomailla sukelluskorttinsa suorittaneelle nämä kohteet ovat hyvä paikka aloittaa suomisukellusura.

Toivomme jäseniltä apua: ehdota lisää kohteita listalle joko tällä lomakkeella tai sähköpostilla kristiina.karila at sukeltaja.fi. Kiitos!


Sukeltajat mukana Nenäpäivässä

Tänä vuonna Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivää vietetään 9.11. ja tapahtuma näkyy jo lokakuussa. Nenäpäivän avulla tuetaan maailman lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Viime vuonna Nenäpäivään osallistui yli 600 000 suomalaista, joten ei ihan pieni tapahtuma! Osallistumalla saamme sukellukselle positiivista huomiota, ja se toimii myös jäsenhankinnan apuna seuroille. 

Keräystavoitteemme on 2500 euroa. Ideana on, että sukellusseura tarjoaa mahdollisuuden kokeilla loka-marraskuun aikana jotakin toimintaansa vapaaehtoista osallistumismaksua vastaan. Seura tilittää maksut Nenäpäivälle Sukeltajaliiton perustaman sukeltajien oman nettilippaan kautta. Lippaan verkkosivulla voi seurata summan kerääntymistä ja seura voi postata nenäkuvia ja -terveisiä omalla nimellään. 

Ilmoita minulle, millä tavalla seuranne on mukana Nenäpäivässä kristiina.karila@sukeltaja.fi, puh. 0400 163 262. Kokoamme osallistuvien seurojen yhteystiedot yhteen paikkaan, josta esim. intromahdollisuutta etsivä löytää ne helposti.

Lue keskiviikkona ilmestyvästä Sukeltaja-lehdestä muita vinkkejä, miten seura voi osallistua Nenäpäivä-keräykseen. Sama artikkeli löytyy Materiaalipankista Nenäpäivä-kansiosta.

HAASTE! Sukeltajaliitto haastaa kaikki Diversnight-tapahtumat mukaan Nenäpäivään!

Diversnight järjestetään viikkoa ennen Nenäpäivää eli 4.11. Haastamme kaikki tapahtumat mukaan keräämään osallistujilta pienen vapaaehtoisen lahjoituksen, joka tilitetään Liiton perustamaan nettilippaaseen. Postatkaa tapahtumista aktiivisesti hauskoja kuvia nenät maskissa ja liittäkää niihin em. sometunnusten lisäksi #diversnight. 

Ollaan mukana täysin nenin tekemässä hyvää ja kertomassa, mitä kaikkea hauskaa sukellusharrastus tarjoaa!

www.nenapaiva.fi


Seuratuen hakuaika lähestyy

Nyt on aika hioa seuratukihakemukset kuntoon, sillä hakuaika lähestyy. Haku on ollut loppusyksyllä, ja tiedotamme heti kun tieto on julkaistu. Hyvin valmistellulla projektilla ja hakemuksella on paremmat mahdollisuudet saada seuratukea, joten hakemus kannattaa tehdä huolellisesti. Nuorisopäällikkö heli.halava@sukeltaja.fi ja koulutuspäällikkö mika.rautiainen@sukeltaja.fi antavat neuvontaa hakemuksen teossa.


Vastaa syrjinnän vastaiseen kyselyyn

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on käynnistynyt 3-vuotinen tutkimushanke nimeltä PREACT. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa toivotaan (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, valmentajien ja ohjaajien vastaavan nimettömänä kyselyyn, joka antaa hankkeelle tietoa kuluvan vuoden aikana itse koetusta tai liikuntaympäristössä havaitusta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä syrjinnän koetuista seurauksista.

Lue tarkemmin kyselystä, vastaa ja välitä tietoa seurasi jäsenille.


Nuuska ei kuulu nuorten toimintaan

Nuorten harrastajien nuuskan käyttö on lisääntynyt. Sukeltajaliiton seuroissa kaikki alle 18-vuotiaiden toiminta on päihteetöntä. Tämä koskee myös toiminnassa mukana olevia täysi-ikäisiä. Jos oman seuranne nuorten toiminnassa kohtaatte nuuskan tai muiden päihteiden käyttöä, tulee siihen puuttua. Alla muutama sivusto, joista voi olla apua, jos seurassa halutaan nostaa keskusteluun nuuskan ja muiden päihteiden käyttö.

Fressis.fi on syöpäjärjestöjen yllpitämä sivusto nuorille. Sivusto sisältää tietoa terveistä elämäntavoista. Sivustolla on testejä, videoita, some-sisältöä, keskustelupalsta yms.

Päihteetön pelikenttä -esite aikuisille. Esite on tiivis infopaketti päihteiden, dopingin ja energiajuomien vaikutuksesta liikuntaan, kehoon ja mieleen. Lisäksi esitteessä on vinkkejä päihteettömyyden edistämiseen urheiluseuroissa, esimerkkejä asian puheeksi ottoon ja kysymyksiä keskustelun tueksi.

Apua ja lisätietoja nuorisopäälliköltä heli.halava@sukeltaja.fi.


 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer