Seuraposti 7/2018 8.11.2018

Tässä kirjeessä:

 • Ehdota Vuoden parasta
 • Viestintävinkki
 • Seuratuen haku avautuu 12.11.
 • EA-osaaminen kuntoon
 • Miksi kuulua Liittoon?

Ehdota Vuoden parasta

Kuka on toiminut ansiokkaasti sukelluksen saralla vuonna 2018? Kenelle tulisi myöntää Vuoden paras -tunnustus? Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksen palkittavista. Valinnan tekee Sukeltajaliiton hallitus. Palkinnot jaetaan Liiton kevätkokouksessa Kotkassa 6.4.201). Ehdotuksia otetaan vastaan 31.1.2019 asti.

HUOM! Ehdotus kannattaa perustella huolellisesti, sillä vain hyvin perustellut ehdotukset huomioidaan.

Tee ehdotus tällä lomakkeella.

KATEGORIAT:


Seuratukea voi hakea 12.11. alkaen

Seuratuki avautuu haettavaksi Suomisport-palvelussa 12.11. Hakuaika päättyy 14.12. kello 16.15.

Tee näin:

 • Kirjaudu Suomisportin käyttäjäksi ja luo seura Suomisportiin.
 • Tilaa yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Se tarvitaan hakemuksen pakolliseksi liitteeksi.
 • Valmistele kehittämishanketta huolellisesti. Varaa aikaa.
 • Lue tiivistelmä hakuohjeista täältä.
 • Lue tarkat hakuohjeet ministeriön verkkosivuilta.
 • Hanki sparrausapua. Nuorisopäällikkö (heli.halava at sukeltaja.fi) ja koulutuspäällikkö (mika.rautiainen at sukeltaja.fi) neuvovat hakemuksen tekemisessä.
 • Aloita heti. Tee hakemuksesi ajoissa, älä jätä sitä viimeiseen hakupäivään. Sähköistä hakemusta voi tehdä hakuajan puitteissa luonnoksena. Kun hakemuksesi on valmis, lähetät sen hakemuksena eteenpäin.

Viestintävinkki: hyödynnä kuntasi sivustoa

Monilla kunnilla ja kaupungeilla on oma tapahtumakalenteri, josta näkee, mitä alueella tapahtuu mm. liikunnassa. Sukellusseuran kannattaa ilmoittaa mm. introt ja alkavat peruskurssit kalenteriin, josta aktiviteetteja etsivä kuntalainen ne löytää.

Myös liikuntatoimella on monesti kunnan verkkosivuilla paikka, jossa alueen seurat voivat esittäytyä ja kertoa toiminnastaan. Näillä sivuilla sukellusseuran kannattaa näkyä ja pitää tietonsa ajan tasalla.


Onko seurassanne riittävästi EA-osaamista?

Montako ensiaputaitoista jäsentä seurassanne on? Löytyykö seurasta oma ensiapukouluttaja? Ensiapupätevyys ja EA-kouluttajapätevyys on voimassa kaksi vuotta, jonka jälkeen se tulee uusia kertauskoulutuksessa. Ensiaputaitoja on hyvä  harjoitella vuosittain. Jos seuranne tarvitsee EA-kouluttajakoulutusta, ota yhteyttä toimistoon office@sukeltaja.fi.

Myös seuran ensiapukalustoa tulee huoltaa ja tarkistaa aika ajoin sen toimintakunto. Alusten ja autojen EA-pakkauksiin kannattaa kurkata samalla, onko niissä puutteita tai vanhentuneita tuotteita.


Miksi kuulua Liittoon?

Sukeltajaliiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi esityksessään Liiton syyskokouksessa, mitä etua seuroille on Liiton jäsenyydestä. Esitys on tallennettuna Materiaalipankkiin ja myös seurojen käytettävissä.

Mietityttääkö joku asia seuran pyörittämisessä? Tarvitsetko neuvoja tai tukea? Sukeltajaliiton verkostoista löytyy apua monenlaisiin tilanteisiin, ota yhteyttä ja kerro, miten voimme auttaa office@sukeltaja.fi.


 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer