Seuraposti 3/2019 28.2.2019

Tässä kirjeessä

 • Porukalla Reccü-seminaariin 16.3.
 • Vapepa-sukeltajakurssi Turussa 26.-28.4.
 • Liiton kevätkokous Kotkassa 6.4.
 • Päivitä seurasi tiedot Seurahakuun
 • Tulorekisteri velvoittaa myös seuroja
 • Markkinointiin materiaaleja seuroille

Tervetuloa Reccü 2019 -seminaariin!

Lähtekää seuraporukalla seminaariin kuulemaan koulutus- ja turvallisuusaiheisia esityksiä koti- ja ulkomaisilta esiintyjiltä. Mukana myös Mikko Paasi! Seminaari on myös mukava aineeton lahja vaikkapa kiitokseksi seuran vapaaehtoisille.

Aika: 16.3.2019, Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun auditorio, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

Ohjelma:

 • Thaimaan luolapelastusoperaatio. Mikko Paasi
 • Miksi sukeltajan kuolinsyystä ei voi puhua? Matti Anttila, Sukeltajaliiton turvallisuusvaliokunnan puheenjohtaja
 • Miksi sukeltaja kuolee? Anne Räisänen-Sokolowski, sukelluslääkäri
 • Huis te Warmelo - 1700-luvun hollantilaisen laivan hylky Suomen vesialueilla. Immi Wallin
 • DAN Diving Research. Dr. Alessandro Marroni, President of DAN Europe
 • The Future of CMAS Training. Flemming Holm, CMAS Technical Committee President
 • Miten sukeltamiseen ja CMAS-koulutukseen saadaan joustavuutta? Pentti Hartikainen, Sukeltajaliiton laitesukellusvaliokunta

Seminaari on suomen- ja englanninkielinen.

Hinta: 55 euroa

Reccü 2019 -seminaarin iltajuhla

Aika: 16.3.2019, Paasiravintola, Paasivuorenkatu 5 A, 2. krs

 • Illallinen seisovasta pöydästä
 • Hyvää seuraa!

Hinta: 60 euroa

Ilmoittautuminen: viimeistään 7.3.2019 mennessä Sukeltajaliiton verkkokaupassa!


Seurassa kiinnostusta Vapepa-sukellukseen?

Vapepa-sukeltajakurssi järjestetään Turun Ruissalossa 26.–28.4. Kurssin loppuharjoitus toteutetaan yhteistyössä Turun Vapepan paikallistoimikunnan ja Turun Meripelastusyhdistyksen kanssa.

Ilmoittautuminen kurssille Sukeltajaliiton Tapahtumakalenterin kautta 
Lisätiedot ari-pekka.arponen@sukeltaja.fi tai sami.kuivainen@sukeltaja.fi

Vapepa-sukeltajat avustavat viranomaisia vedenalaisissa, ei-kiireellisissä kadonneen henkilön etsintätehtävissä. Toiminta on Sukeltajaliiton Vapepa-valiokunnan koordinoimaa ja Vapepa-organisaation ohjaamaa vaativaa harrastustoimintaa. Vapepa-sukellus tarjoaa mielekkään ja merkityksellisen tavan hyödyntää sukellustaitoa yhteiskunnan hyväksi sekä kehittyä sukeltajana.

Lue pidempi artikkeli Sukeltajaliiton Vapepa-sukellustoiminnasta.


Liiton kevätkokous Kotkassa 6.4.

Sukeltajaliiton kevätkokous pidetään Kotkassa Merikeskus Vellamossa 6.4. Varsinainen kevätkokouskutsu julkaistaan sukeltaja.fi Uutisissa ensi viikon aikana. Tiedot tapahtumasta löytyvät Tapahtumakalenterista.


Päivitä seurasi tiedot Seurahakuun

Sukeltaja.fi-sivuilta löytyvä Seurahaku on yksi seuran markkinointikanavista. Jotta sukellusseuraa etsivä löytää tarvitsemansa tiedon ja kiinnostuu seurasta, tulee seuran tietojen olla täsmällisiä ja ajan tasalla.

Samoin Liiton Tapahtumakalenteriin kannattaa viedä kaikki seuran tapahtumat ja kiinnittää huomiota mm. kurssitietoihin, jotta ne antavat kiinnostuneelle mahdollisimman paljon tietoa tulevasta kurssista. 


Tulorekisteri velvoittaa myös seuroja

Tulorekisteri on otettu käyttöön 1.1.2019. Työnantajat ilmoittavat nyt palkkatiedot yhteen keskitettyyn tulorekisteriin eri viranomaisten tarpeita varten.

Tulorekisterin käyttöönotto tuo mukanaan merkittäviä muutoksia myös yleishyödyllisille yhdistyksille ja seuroille, jotka maksavat palkkaa, muita ansiotuloja, kulukorvauksia ja jakavat palkintoja. Myös seurojen vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville maksamat matkakustannusten korvaukset eli maksetut päivärahat ja kilometrikorvaukset tulee ilmoittaa tulorekisteriin. Tiedot ilmoittaa tulorekisteriin suorituksen maksaja ja ilmoitus tulee tehdä jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa. 

Lisätietoja Verohallinnon sivuilta


Markkinointiin materiaaleja seuroille

Sukeltajaliitto on tehnyt yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun ja sukellusseura Nousu ry:n kanssa laitesukelluskokeilua esittelevän videon. Videon katsomalla saa hyvän käsityksen siitä, mitä laitesukelluskokeilussa tapahtuu, joten se toimii seuroijen markkinointimateriaalina. Seuroja kannustetaan linkittämään video kotisivuilleen ja jakamaan sitä aktiivisesti omilla kanavillaan.

Katso video täällä

Sukeltajaliiton Sukella Suomessa -esite on uusittu. Jos kotisivuiltanne yms. kanaviltanne löytyy vanha esite, kannattaa se vaihtaa uuteen. Vanhan esitteen ylläpito päättyy huhtikuussa ja se poistuu käytöstä.

Lue uusi esite täällä

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer