Kouluttajaposti 3/2019 20.3.2019

Tässä kirjeessä:

  • CMAS P1 -kurssin järjestämisohjetta on päivitetty
  • CMAS Rescue Diver -kurssin järjestämisohjetta on päivitetty
  • Kouluttajan ohje e-oppimiskurssin järjestämiseen
  • Laitesukelluksen SM-taitokilpailut
  • Vanhat diat poistuvat Materiaalipankista 30.4. jälkeen

CMAS P1 -kurssin järjestämisohjetta on päivitetty

CMAS One Star Diver -kurssin järjestämisohjeen päivitetty versio on julkaistu www.sukeltaja.fi -sivujen Materiaalipankissa > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus.

Päivitys tarkentaa muutaman suorituksen arviointikriteeriä, joista laitesukellusvaliokunta oli saanut palautetta kouluttajilta, että entinen ohje jätti arviointikriteerin epäselväksi. Toisen päivityksen tarkoitus on helpottaa alle 14-vuotiaiden osallistumista kurssin avovesiharjoituksiin. Kurssin rakennetta, sisältöä tai kurssilla tehtäviä suorituksia ei ole muutettu.

Kuten aina kun järjestämisohjeet päivittyvät, kurssi voidaan viedä loppuun niiden ohjeiden mukaan, joilla se on aloitettu. Uudet ohjeet otetaan käyttöön seuraavalla aloitettavalla kurssilla.


CMAS Rescue Diver -kurssin järjestämisohjetta on päivitetty

CMAS Rescue Diver -kurssin järjestämisohjeen päivitetty versio on julkaistu www.sukeltaja.fi -sivujen Materiaalipankissa > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus.

Päivityksessä on tarkennettu kurssin tavoitteita, osaamistasoa ja ennakkovaatimuksia tarkemmin kansainvälisen CMAS Rescue Diver -standardin mukaiseksi.

Kurssin teoriaosan rakennetta on muokattu loogisemmassa järjestyksessä eteneväksi ja opetusaiheisiin on lisätty sisältöä.

Kuten aina kun järjestämisohjeet päivittyvät, kurssi voidaan viedä loppuun niiden ohjeiden mukaan, joilla se on aloitettu. Uudet ohjeet otetaan käyttöön seuraavalla aloitettavalla kurssilla.


Kouluttajan ohje e-oppimiskurssin järjestämiseen

www.sukeltaja.fi -sivujen Materiaalipankkiin > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus on lisätty dokumentti Kouluttajan ohjeita e-oppimiskurssin järjestämiseen. Ohje on koottu kouluttajien esittämien kysymysten ja heidän antamansa palautteen perusteella.

Ohje jakautuu kahteen osaan. Ensin käydään läpi e-oppimiskurssin perustamiseen liittyvät tekniset asiat: miten e-oppimiskurssi perustetaan, miten oppilaat lisätään kurssille jne.

Ohjeen toisessa osassa pyritään antamaan vinkkejä siihen, miten omatoimista opiskelua e-oppimisympäristössä voisi yhdistellä lähiopetukseen.

Tämä ohje on tarkoitettu ohjeelliseksi ja antamaan kouluttajalle vinkkejä. Kyseessä ei ole määräys. Kouluttaja voi harkintansa mukaan toimia toisellakin tavalla.

Kaikki palaute on erittäin tervetullutta! Ohjetta on tarkoitus kehittää ja parantaa sitä mukaa kun kouluttajat jakavat kokemuksiaan ja omia hyviä toimintatapavinkkejään.

Ohje löytyy täältä


Laitesukelluksen SM-taitokilpailut

Pieksämäen Urheilusukeltajat ry järjestää 28.9. Laitesukelluksen SM-taitokilpailut eli hallirallin. Seura kutsuu muut seurat mukaan mittelemään laitesukellustaitojaan.

Hallirallissa sukelletaan pareittain tehtävärataa, ja suoritetaan tehtävät mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Tehtävät testaavat laitesukellustaitoja: tasapainotusta, varusteiden hallintaa, näppäryyttä, ongelmanratkaisukykyä, parityöskentelyä jne.

Innosta ja kannusta etenkin seuranne tuoreempia sukeltajia treenaamaan laitesukellustaitojaan mahdollista osallistumista silmällä pitäen. Yhdessä treenaaminen hallivuorolla tarjoaa mielekästä puuhaa ja valmistaa sukeltajia avovesikauteen. Voitte järjestää vaikkapa epäviralliset "karsinnat", ja parhaat lähteävät edustamaan seuraa SM-kisaan!


Vanhat diat poistuvat Materiaalipankista 30.4. jälkeen

Liiton sivujen materiaalipankin Kouluttajamateriaali-kansiossa olevat diat ovat koulutusuudistusten mukana osittain vanhentuneet. Niitä ei enää päivitetä, sillä laitesukellusvaliokunta keskittää resurssit nykyaikaisten ajantasaisten e-oppimismateriaalien laatimiseen.

30.4. jälkeen Kouluttajamateriaali-kansiosta poistetaan kaikkien niiden kurssien diamateriaalit, joihin e-oppimismateriaali on jo saatavilla.

Kouluttaja voi tehdä omia kalvojaan, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Esim. jos koulutustilanne tapahtuu olosuhteissa, joissa e-oppimismateriaaliin ei syystä tai toisesta ole pääsyä.


Jäsenetu: Ursuitin perusvälineet ja märkäpuvut 30 % alennuksella

Nyt kannattaa päivittää omia ja seurojen perusvälineitä ja märkkäreitä! Sukeltajaliiton seurojen jäsenet saavat 30 % alennuksen Ursuitin perusvälineistä ja märkäpuvuista. Alennuksen saa koodilla 99DCMMf2 tehdessään tilauksen Ursuitin verkkokaupassa. Etu on voimassa 31.5.2019 asti.

 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer