Seuraposti 5/2019 29.5.2019

Tässä kirjeessä

  • Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen
  • Ota käyttöön sukelluksen markkinointimateriaalit
  • Liiton strategiaa uusitaan - kysely tulossa kesäkuussa
  • Behov för svensk ledarutbildning?
  • Viking Linen edut seurojen jäsenille

Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 5.10. valitaan jäseniä Liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Liiton jäsenten jäsenineen (huom. myös yhteisöjäsenet) toivotaan miettivän keskuudestaan sopivia henkilöitä tähän tehtävään. Hallituspaikka on kaksivuotinen.

Onko tiedossanne henkilöitä, jotka sopivat työskentelemään Liiton hallituksessa? Ehdolle asettumiseen ei tarvita seuran virallista esitystä, vaan kuka tahansa hallitustyöskentelystä kiinnostunut voi itse asettua ehdolle vaaliin.

Lisätietoja antavat Liiton kevätkokouksessa valitun ehdollepanotoimikunnan jäsenet, joihin voi ottaa yhteyttä täysin luottamuksellisesti:

  • Antti Ellonen (pj), Helsinki, antti.ellonen at sukeltaja.fi, p. 040 527 2599
  • Ari-Pekka Hakulinen, Savonlinna, ari-pekka.hakulinen at sukeltaja.fi, p. 040 635 9166
  • Kimmo Korja, Laukaa, kimmo.korja at sukeltaja.fi, p. 050 359 1184
  • Tuomo Palevaara, Riihimäki, tuomo.palevaara at sukeltaja.fi, p. 050 516 3966
  • Markus Puumala, Hämeenlinna, markus.puumala at sukeltaja.fi, p. 050 918 0435

Ehdotukset tulee toimittaa sähköisesti antti.ellonen at sukeltaja.fi, sari.nuotio at sukeltaja.fi tai postitse osoitteella Sukeltajaliitto ry, Valimotie 10, 00380 Helsinki.

Ehdollepanolomake löytyy täältä.

 

Ota käyttöön sukelluksen markkinointimateriaalit

Sähköinen Sukella Suomessa -esitteemme on uusittu ja vanhan esitteen ylläpito on päättynyt huhtikuussa. Linkitä uusi esite kotisivuillenne ja jaa sitä somekanavillanne.

Mitä tapahtuu laitesukellusintrolla - se selviää tällä videolla. Video huomataan sivuillanne varmasti ja kerää katselukertoja somessa.

Sukeltajaliiton vuosikertomus kertoo värikkäästi, mitä sukelluksessa, sukellusseuroissa ja Sukeltajaliiton toiminnassa tapahtui vuonna 2018.

Tarjoaako seuranne snorkkelisukellustoimintaa? Tämä video näyttää, mitä kaikkea sen puitteissa voi harrastaa sekä perheen pienempi että isompi sukeltaja.


Liiton Strategia uusitaan - kysely tulossa kesäkuussa

Sukeltajaliiton strategia ohjaa Liiton toimintaa. Liiton strategiset tavoitteet koskettavat läheisesti Liiton jäsenseuroja ja tukevat suomalaisen sukeltamisen kehittämistä. Uudistetun strategian keskiössä on ajatus ”Kerran sukeltaja, aina sukeltaja.” 

Suomi sukellusmaana on kiinnostava ja monipuolinen. Meidän tulee viestiä siitä näkyvästi ja houkutella uusia harrastajia mukaan seuratoimintaan. Sukellus tarjoaa monia polkuja harrastuksen jatkamiseen. Liiton koulutus- ja harrastusohjelmista löytyy lähes kaikille ja koko elämänkaarelle sopivia vaihtoehtoja harrastaa. Sukellusseuran toimintaympäristönä tulisi olla paikka, jossa on hyvä harrastaa ja kehittyä. Liiton tavoitteena on rakentaa aktiivista ja vastuullista sukeltajayhteisöä. Vahvassa valtakunnallisessa sukeltajayhteisössä toimien niin seura kuin sukeltajakin saavat lisäarvoa.

Uudistettu strategia tulee voimaan vuoden 2020 alusta. Haluamme osallistaa koko jäsenistömme strategiatyöhön ja kuulla mielipiteenne. Sukeltajaliitto tulee kesäkuun aikana pyytämään jäseniltään palautetta Liiton strategiapäivityksestä kyselyllä.

Sukellusaktiivisuudesta seuroissa kaivataan tietoa

Kuinka paljon seurat järjestävät sukellustoimintaa jäsenilleen? Liiton intressissä on saada nykyistä enemmän tietoa siitä, miten aktiivista sukellustoiminta on seuroissamme. Osana strategiauudistusta on myös tavoitteena löytää toimivia mittareita mm. sukellusaktiivisuuden arviointiin. Seuroilta tullaan jatkossa keräämään lukuja siitä, miten paljon seurat järjestävät jäsenilleen sukellustapahtumia: esimerkiksi viikkosukelluksia, rantojenpuhdistuksia tai leirejä, jotta voimme osoittaa sukellusaktiivisuutta.   


Behov för svensk ledarutbildning?

Det här är en preliminär förfrågan gällande behov för utbildning av snorkeldyknings ledare.

Är ni en klubb på Åland eller i Svenskfinland som har svenskspråkig verksamhet eller verkar helt och hållet på svenska?

Har ni medlemmar i verksamheten som endera har S2 eller högre CMAS Snorkeldyknings certifikat eller Motsvarande färdigheter.

Skulle ni ha behov av att utbilda en eller flera ledare i er klubb för Snorkeldyknings verksamhet.

Förbundet utreder nu behovet av en utbildning på svenska, ifall behovet finns planerar vi kursen att infalla under oktober november 2019, platsen för kursen är ännu öppen men den består av två delar. Del ett fjärruppgifter samt personlig förberedelse för kursen. Del två själva kursveckoslutet, ett långt veckoslut, typiskt Fredag eftermiddag 16:00 till Söndag ca 16:00.

Har ni frågor eller vill ni direkt anmäla ert intresse:
patrick.lybeck@sukeltaja.fi
+358 40 5021624
Ring eller sms eller whatsapp era frågor. Anmäl per e-post :)


Reissua pukkaa - Viking Linen edut seuroille

Viking Line tarjoaa Sukeltajaliiton seurojen jäsenille matkoja kaikille reiteille 5-20 % prosentin alennuksella.

Katso kaikki edut täältä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer