Sukeltajaposti 5/2019 16.5.2019

Tässä kirjeessä

  • Uutta: testaa Sukeltaja appia
  • Vastaa hylkysukellusta koskevaan kyselyyn
  • Rantojenpuhdistustalkoot esille somessa
  • Jäsenetu: Ursuitin tuotteita -30%

Uutta: testaa Sukeltaja appia

Sukeltajaliitto, Museovirasto ja Suomen meriarkeologinen seura ovat käynnistäneet yhteistyössä projektin sukeltajan oman mobiilisovelluksen kehittämiseksi.

Sovelluksen avulla sukellustapahtuman järjestäjä voi kutsua siihen osallistujia. Tapahtumassa sovellus tarjoaa mm. sukelluspöytäkirjatoiminnon eli paperisia pöytäkirjoja ei välttämättä enää tarvita. Sovelluksen kartta näyttää Museoviraston tiedossa olevat hylkykohteet. Jatkossa on tarkoitus ottaa mukaan myös muita sukelluskohteita ja mahdollistaa uusien kohteiden ilmoittaminen. Kartta näyttää oman liikkumissuunnan ja sijainnin, joten sitä voi käyttää myös kohteiden paikantamiseen. 

Sovelluksen tuottavat Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijat, jotka ovat jo opintojensa loppuvaiheessa. Versio on ensimmäinen betatestiversio ja toistaiseksi se toimii vain Android-puhelimissa.

Toivomme, että sukeltajat ottavat sovelluksen käyttöönsä, testaavat sen eri ominaisuuksia ja antavat työryhmälle palautetta ja kehitysideoita, jotta sovelluksesta tulisi mahdollisimman kätevä ja hyödyllinen. Palautetta voi antaa sovelluksen palautetoiminnon kautta tai sähköpostilla mas@mas.fi. Kehittäminen jatkuu saadun palautteen perusteella syksyllä. 

Lataa ilmainen Sukeltaja appi Google play -kaupasta. Latauslinkki ja ohjeita sovelluksen käyttämiseen löytyy myös Suomen meriarkeologisen seuran sivuilta www.mas.fi/fi/seura/sukeltajapp


Rantojenpuhdistustalkoot esille somessa

Kevät on seuroissa rantojenpuhdistustalkoiden sesonkiaikaa. Tämä työ on tärkeää kaupungeille ja kunnille, sillä niiden olisi hankalaa hoitaa sitä muutoin kuin seurojen avulla. Erityisen tärkeää se on rantojen käyttäjille, sillä puhtailla rannoilla on turvallista ja miellyttävää viettää kesäpäivää.

Kertokaa talkoistanne sosiaalisessa mediassa postaamalla kuvia ja tarinoita tunnisteilla #rantojensiivoustalkoot ja #puhtaallarannallaonkivauida sekä #sukeltajaliitto. Näin tuomme esille sukeltajien tekemää työtä ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi.

Muista myös muut tapahtumat, kilpailut, retket ja kurssit: kerro niistä somessa! Se lisää kiinnostusta sukellusharrastukseen ja tuo uusia jäseniä seuraan. Merkitse julkaisut #sukellasuomessa ja #sukeltajaliitto.


Kuva Anssi Tamminen: Murena ry:n siivoustalkoot Porvoonjoella 2019


Vastaa hylkysukellusta koskevaan kyselyyn

Metsähallitus toteuttaa hylkysukeltajille suunnatun nettikyselyn, jolla kerätään tietoa hylkysukelluksesta Suomen rannikkoalueilla ja hylkysukelluksen kehittämistarpeista. Tarkoituksena on tuoda esille alan harrastajien näkökulmia etenkin hylkysukelluksen kehittämistarpeisiin ja kartoittaa sekä hienoina pidettyjä sukelluskohteita että kehittämistä kaipaavia kohteita Suomen merialueilla. Tiedot ovat tärkeitä rannikon kehittämistarpeita yleisimmin arvioitaessa.

Kysely on avoinna 17.7. asti ja vastaaminen siihen vie noin 10 minuuttia. Kannustamme kaikkia viime vuosina hylkysukeltamista Suomen merialueilla harrastaneita vastaamaan kyselyyn sukelluskokemuksesta ja taitotasosta riippumatta.

Vastaa kyselyyn tästä

Kysely on osa EU:n Interreg-ohjelman rahoittamaa kolmivuotista BalticRIM-hanketta, jolla pyritään tekemään tunnetuksi vedenalaisia kulttuurihistoriallisia arvoja ja kohteita sekä ottamaan nämä entistä paremmin huomioon merialueiden käytön suunnittelussa. Sukeltajaliitto on mukana BalticRIM-hankkeessa yhtenä toimijana.


Jäsenetu: Ursuitin perusvälineet ja märkäpuvut 30 % alennuksella

Nyt kannattaa päivittää omia ja seurojen perusvälineitä ja märkkäreitä! Sukeltajaliiton seurojen jäsenet saavat 30 % alennuksen Ursuitin perusvälineistä ja märkäpuvuista. Alennuksen saa koodilla 99DCMMf2 tehdessään tilauksen Ursuitin verkkokaupassa. Etu on voimassa 31.5.2019 asti.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer