Sukeltajaposti 6/2019 17.6.2019

Tässä kirjeessä:

  • Uutta: taitovideot nyt katsottavissa
  • Lähikouluttaja: täydennyskoulutusta Vaasassa 21.-22.9.
  • Testaa Sukeltaja appia
  • Metsähallituksen kysely hylkysukelluksesta
  • Olethan vakuutettu?
  • SFstoren jäsenetu Sukeltajaliiton jäsenille

Uutta: Taitovideot nyt katsottavissa

Miten maski tyhjennetään veden alla? Entä laitepaketti kootaan? Lähes kaikki laitesukelluksen peruskurssilla opittavat taidot löytyvät nyt Sukeltajaliiton Youtube-kanavalta videoina. Sieltä on helppo tarkistaa, miten joku asia tehdään oikein ja treenailla sitten hallivuorolla taito kuntoon. Videot tullaan lisäämään laitesukelluksen e-oppimisympäristöön kesän aikana. Videot on tehty yhteistyössä sukellusseura H2O:n kanssa. Toivomme niistä myös palautetta osoitteeseen office@sukeltaja.fi.

Katso taitovideoita


Lähikouluttaja: täydennyskoulutusta Vaasassa 21.-22.9.

Täydennyskoulutuksessa korotetaan lähikouluttajien osaaminen CMAS One Star Instructor -luokkaan. Kurssi antaa valmiudet toimia laitesukelluskokeilun, CMAS One Star Diver -kurssin, CMAS Dry Suit Diver -kurssin ja CMAS Ice Diver -kurssin vastuukouluttajana. 


Testaa Sukeltaja appia

Sukeltajan oma mobiilisovellus, Sukeltaja appi, on uusi lisä sukeltajan puhelimeen. Sovelluksen avulla sukellustapahtuman järjestäjä voi kutsua siihen osallistujia. Tapahtumassa sovellus tarjoaa mm. sukelluspöytäkirjatoiminnon eli paperisia pöytäkirjoja ei välttämättä enää tarvita. Sovelluksen kartta näyttää Museoviraston tiedossa olevat hylkykohteet. Jatkossa on tarkoitus ottaa mukaan myös muita sukelluskohteita ja mahdollistaa uusien kohteiden ilmoittaminen. Kartta näyttää oman liikkumissuunnan ja sijainnin, joten sitä voi käyttää myös kohteiden paikantamiseen. 

Ota sovellus käyttöön, testaa sen ominaisuuksia ja anna palautetta ja kehitysideoita sovelluksen palautetoiminnon kautta tai sähköpostilla mas@mas.fi.  

Toistaiseksi sovellus on saatavilla vain Android-puhelimiin. Latauslinkki ja ohjeita löytyy myös Suomen meriarkeologisen seuran sivuilta www.mas.fi/fi/toiminta/sukeltajapp.

Lataa ilmainen Sukeltaja appi Google play -kaupasta.


Vastaa kyselyyn hylkysukelluksesta

Metsähallitus toteuttaa hylkysukeltajille suunnatun nettikyselyn, jolla kerätään tietoa hylkysukelluksesta Suomen rannikkoalueilla ja hylkysukelluksen kehittämistarpeista. Tarkoituksena on tuoda esille alan harrastajien näkökulmia etenkin hylkysukelluksen kehittämistarpeisiin ja kartoittaa sekä hienoina pidettyjä sukelluskohteita että kehittämistä kaipaavia kohteita Suomen merialueilla. Sukeltajaliitto on ollut mukana valmistelemassa kyselyä. Kysely on osa Baltic RIM-hanketta, jossa Sukeltajaliitto toimii kumppanina. Kyselyyn toivotaan vastauksia 17.7. mennessä - kiitos niille, jotka ovat jo vastanneet!


Olethan vakuutettu?

Laitesukellus ei kuulu suomalaisilla vakuutusyhtiöillä välttämättä automaattisesti tavanomaisen tapaturmavakuutuksen piiriin. Selvitä omasta vakuutusyhtiöstäsi, korvaako tapaturmavakuutuksesi myös sukeltajantaudin painekammiohoidon. Varminta on, että vaadit siitä erillisen merkinnän vakuutussopimukseen.

Sukeltajaliiton jäsenillä on mahdollisuus ottaa Sukeltajaliitto - DAN Europe -sukeltajavakuutus edulliseen jäsenetuhintaan. Vakuutus korvaa mm. sukeltajantaudin painekammiohoidon. Vakuutus on voimassa ulkomailla enintään 90 vuorokautta.

DAN Europe-jäsenyys tarjoaa Liiton jäsenvakuutuksen ottaneille DAN Europen 24/7 puhelinpalvelun onnettomuustilanteissa, lääketieteellistä neuvontaa, alennuksia tuotteista ja muita etuja.

 


SFstoren jäsenetu Sukeltajaliiton jäsenille

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer