Kouluttajaposti 5/2019 19.6.2019

Tässä kirjeessä:

  • Uudet kurssit alkavat Priimassa
  • Poista Priimasta kummitukset
  • CMAS P1 -kurssin taitovideot
  • Mistä kurssien järjestämisohjeet löytyvät
  • Tulossa kouluttajakursseja
  • Sukeltajaliiton toimiston kesä

Uudet kurssit alkavat Priimassa

Sukeltajaliitto on ottanut tämän talven ja kevään aikana vaiheittain käyttöön uuden e-oppimisalustan, Priiman. Priima on saman palveluntarjoajan tuote kuin aikaisemmin käytössä ollut Optimakin, mutta huomattavasti nykyaikaisempi. Priima lanseerattiin käyttöön juuri ennen joulua 2018, ja sen ominaisuudet ovat entistä edistyksellisempiä. Priiman käyttökokemus on parempi sekä oppilaalle, kouluttajalle että materiaalin tekijälle.

Siirtymäkauden aikana osa kursseista on perustettu Optiman puolelle, osa Priimaan. Esim. kaikki maaliskuun alun jälkeen aloitetut CMAS P1 -kurssit on aloitettu jo Priiman puolella, kun taas CMAS P3 -kurssien osalta Priima tuli käyttöön toukokuun lopulla.

Nyt siirtymä on loppusuoralla. Nitroksikurssin materiaalit siirretään Priimaan vielä juhannuksen tienoolla; kaikkien muiden kurssien uudet toteutukset alkavat jo nyt Priiman puolella.

Toiveena on, että kahden rinnakkaisen oppimisympäristön käytöstä voitaisiin luopua mahdollisimman pian. Tavoitteena onkin, että vanhat Optiman puolella aloitetut kurssit saataisiin suoritettua valmiiksi viimeistään syksyllä. Jos yksittäisten oppilaiden osalta on tarvetta jatkaa kurssin suoritusaikaa siitä pidemmälle, on oltava erikseen yhteydessä Liiton toimistoon ja sovittava kurssin siirtämisestä Priiman puolelle.


Poista Priimasta kummitukset

Joskus käy niin, että oppilaalla jää kurssin suorittaminen kesken. Priiman hinnoittelu perustuu aktiivisten käyttäjätunnusten määrään. Siksi on tärkeää siivota kurssin keskeyttäneet oppilaat heti pois, ettei turhaan makseta tällaisista "kummituksista". Jos oppilaasi keskeyttää kurssin, ota yhteyttä office@sukeltaja.fi, ja pyydä poistamaan hänet kurssin e-oppimistoteutuksesta.


CMAS P1 -kurssin taitovideot

CMAS P1 -kurssin taitosuoritusvideoita on julkaistu Sukeltajaliiton Youtube-kanavalla.

Kouluttajan on hyvä muistaa, että videoilla esitetään tavoitetila, paras mahdollinen suoritus kyseisestä taidosta. P1-kurssin läpäisykriteereissä on kuitenkin määritelty, minkä tasoinen suoritus on hyväksytty. Eli jos järjestämisohje ei erikseen vaadi P1-oppilaalta jonkin taidon suorittamista väliveteen tasapainotettuna, kouluttaja voi hyväksyä suorituksen muullakin tavalla tehtynä.

Sukellusseura H2O:lle iso kiitos videoiden kuvaamisesta!


Mistä kurssien järjestämisohjeet löytyvät

Kaikkien laitesukelluskurssien järjestämisohjeet löytyvät kaikille (myös kurssin oppilaille) avoimesta kansiosta www.sukeltaja.fi > Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus.

Terveysselvityslomakkeet, lääkärintarkastuslomakkeet, sukelluspöytäkirjat ym. turvallisuuteen liittyvä aineisto löytyy kansiosta Materiaalipankki > Turvallinen Sukeltaja.


Tulevia kouluttajakursseja

Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi. 21.-22.9. Vaasa

CMAS M2 -kurssi. 25.-27.10. Kuopio

DAN-ensiapukouluttajakurssi 26.-27.10. Helsinki


Sukeltajaliiton toimiston kesä

Otathan huomioon kortituksia tehdessäsi ja kesän kurssien perustamista suunnitellessasi, että Sukeltajaliiton toimiston jäsenpalvelu on 1.6.-31.8. välisenä aikana avoinna kello 9.00-15.00 ja Liiton toimisto on suljettuna ajalla 8.-28.7.

Hyvää kesää ja hyviä sukelluksia!

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer