Sukeltajaposti 8/2019 23.9.2019

Tässä kirjeessä

  • Turvallinen sukeltaja: kurkkaa pullon pohjaa
  • Seurapaitapäivä 24.9.
  • Vapepa-erikoissukellusryhmän rekry + kesään kurssi + linkki Vapepan sivulle 

Turvallinen sukeltaja: kurkkaa pullon pohjaa

Aika ajoin kannattaa irrottaa pullon pohjasuoja ja tarkastaa, missä kunnossa pullo on sen alla. Suojan alle pääsee kosteutta, joka ajan mittaan ruostuttaa metallin jopa puhki.  

Kuva Jyri Lavikka


Seurapaitapäivä 24.9.

Ensi tiistaina vietetään Seurapaitapäivää. Päivä on osa Olympiakomitean Seurasydän-kampanjaa, missä Sukeltajaliittokin on mukana. Kanna siis ylpeänä seurasi värejä ja lähde töihin, kouluun ja päivän toimiin seurapaita päällä. Jaa sosiaalisessa mediassa kuvasi - mitä enemmän seurapaitoja kuvassa, sitä parempi!

Sukeltajaliiton puheenjohtaja Tero Lehtonen haastaa kaikki sukeltajat mukaan Seurapaitapäivään 24.9.

#seurapaitapäivä
#omanseurannimi
#sukeltajaliitto


Mukaan Vapepa-sukellustoimintaan

Vapepa-erikoissukellusryhmä aloittaa ensi vuonna

Ryhmään haetaan osaavia tekniikka- ja luolasukeltajia. Vapepa-valiokunta on uudelleen organisoinut Vapepa-erikoissukellusryhmää Vapepan vaatimusten mukaiseksi. Ryhmän toiminta on tarkoitus aloittaa 1.1.2020. Ryhmän avustaa viranomaisia kadonneen henkilön etsintätehtävillä tai pelastustehtävillä, kun viranomaisten oma koulutus tai resurssit eivät riitä tehtävän suorittamiseksi. Ryhmä suorittaa sukellusetsintöjä viranomaisen pyynnöstä luolissa, kaivoksissa tai muutoin erityisen syvissä kohteissa.


Vapepa-sukeltajakurssi Kuopiossa 15.-17.5.2020

Valtakunnallinen Vapepa-sukeltajakurssi järjestetään Kuopiossa ensi keväänä. Vapepa-sukeltajat avustavat viranomaisia kadonneen henkilön etsintätehtävillä vesistöalueilla. Vapepa-sukeltajat ovat erikoiskoulutettuja vedenalaisia etsijöitä, jotka toimivat sukelluseurojen Vapepa-hälytysryhmissä. Viranomainen voi hälyttää ryhmän avukseen, kun henkilön tiedetään tai epäillään kadonneen vesialueelle tai pinnan alle.


Vapaasukeltajat mukaan Vapepa-sukellustoimintaan

Ensi vuodesta lähtien Vapepa-sukellustoimintaan voivat tulla mukaan myös vapaasukeltajat. Vapaasukeltajilla on tärkeä rooli, kun etsitään kadonnutta henkilöä matalilta vesialueilta. Osaava ja taitava vapaasukeltaja pystyy käymään nopeasti laajojakin alueita läpi näkösyvyydellä, kun laitesukeltajat samanaikaisesti keskittyvät etsintään syvemmältä.

Lähtövaatimuksena on AIDA2-koulutus tai vastaava sekä kyky suorittaa etsintöjä pinnan päällä sekä tarvittaessa myös lyhyitä sukelluksia pinnan alla. 

Vapaasukeltajat koulutetaan tehtävään Vapepa-sukeltajakurssilla, joka on Kuopion kurssista lähtien suunnattu sekä laite- että vapaasukeltajille.

Lue lisää Vapepa-sukellustoiminnasta www.sukeltaja.fi-sivuilta. Sivuille on kerätty tietoa ja Vapepa-sukellustoiminnan tärkeimpiä ohjeita.Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer