Kouluttajaposti 1/2020 15.1.2020

Tässä kirjeessä

  • 2019 oli hyvä koulutusvuosi
  • CMAS-kouluttajien päivitystilaisuus GoExpo-messuilla 29.2.
  • Vuoden 2019 sukelluskouluttajaa etsitään!
  • Kuva sukeltajakorttiin
  • Haetaan tekijöitä CMAS Compressor Operator -kurssille

2019 oli hyvä koulutusvuosi

Pidempään jatkunut sukelluskoulutusten laskusuuntaus kääntyi takaisin nousuun vuonna 2018. Vuonna 2019 noususuuntaus jatkui edelleen ja kasvuvauhti nopeutui. Kaikkien Sukeltajaliiton koulutuksissa yhteensä tehtyjen kortitusten määrä kasvoi noin 12 % vuoteen 2018 verrattuna. Laitesukelluksen peruskurssin kortitusten määrä kasvoi noin 16 % vuoteen 2018 verrattuna. CMAS P2 -kortitusten kasvu oli vieläkin suurempaa, noin 45 %. CMAS P3 -kortitusten määrä kasvoi noin 35 %. Myös nitroksikurssin, kuivapukukurssin ja jääsukelluskurssin kortitusten määrä kasvoi.

Koulutusmäärien kasvu on myös herättänyt seuroissa tarvetta kouluttajien lisäämiseen. Uusia CMAS M1 -kouluttajia koulutettiinkin n. 64 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Uusien CMAS M2 -kouluttajien määrässä tapahtui 100 % kasvu. Kouluttajakoulutuksen kasvuluvut kertonevat siitä, että seurat uskovat sukelluskoulutuksen kasvun edelleen jatkuvan ja varautuvat siihen ohjaaja- ja kouluttajaresurssejaan lisäämällä.

Kuva: kortitusten kokonaismäärä


CMAS-kouluttajien päivitystilaisuus GoExpo-messuilla 29.2.

Sukeltajaliitto osallistuu GoExpo-messuille 28.2.-1.3. Lauantaina 29.2. järjestetään noin 3 tunnin mittainen CMAS-kouluttajien päivitystilaisuus Messukeskuksen Ballroom-tilassa (tila 103). Päivitystilaisuus on maksuton, mutta messuille sisäänpääsyä varten on ostettava pääsylippu täältä. Ilmoittaudu päivitystilaisuuteen Liiton tapahtumakalenterin kautta.

Päivitystilaisuudessa keskustellaan mm. e-oppimisesta, tarjolla olevista kursseista ja siitä, mitä kursseissa on muuttunut, mitä uusia kursseja on tullut ja on tulossa, ideoista ja toimintamalleista kurssien järjestämiseen ja eri harjoituksiin, kokemuksista miten kursseja on vedetty eri seuroissa eri puolilla Suomea, miten kasvaneiden ryhmien suora valvonta tehdään turvallisesti jne.

Voitte toimittaa Sukeltajaliiton osastolle tietoa omasta seurastanne ja sen toiminnasta sekä messujen jälkeen järjestettävistä laitesukelluskokeiluista ja alkavista kursseista, niin teidän alueeltanne kotoisin oleville messuvieraat voidaan ohjata mukaan seuranne toimintaan. Seura voi myös mielellään varata Sukeltajaliiton osastolta ajan, jolloin sen edustajat ovat paikan päällä esittelemässä toimintaansa. Lisätietoja sari.nuotio@sukeltaja.fi ja kristiina.karila@sukeltaja.fi


Vuoden sukelluskouluttajaa 2019 etsitään!

Kuka on toiminut ansiokkaasti koulutuksen saralla vuonna 2019? Kenelle tulisi myöntää Vuoden sukelluskouluttaja -tunnustus? Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksen palkittavista. Valinnan tekee Sukeltajaliiton hallitus. Parhaat palkitaan Sukeltajaliiton kevätkokouksessa 4.4. Varkaudessa. Ehdota Vuoden parasta 31.1. mennessä ja perustele ehdotuksesi!


Kuva sukeltajakorttiin

1.1.2020 jälkeen myönnettäviin CMAS-kortteihin tulostetaan kortinhaltijan kuva. Kuvallista korttia on toivottu jäsenpalautteissa. Erityisesti Aasiassa matkustettaessa on helpompi päästä sukeltamaan kuvallisen kortin kanssa.

Neuvokaa oppilaita, että he käyvät lataamassa sukeltaja.fi-jäsensivustolla omiin tietoihinsa kuvan valmiiksi.

Ominaisuus ei nosta kortin hintaa, vaan hinta säilyy samana 38 euroa. Sukelluskurssien oppilaspaketeissa kortti sisältyy edelleen paketin hintaan.

Asiasta tiedotetaan Liiton uutiskirjeissä ja Sukeltaja-lehdessä. Tieto ja ohjeet kuvan lataamisesta tullaan myös lisäämään kaikkien kurssien e-oppimismateriaaleihin.

Lataa kuva näin:

  • kirjaudu jäsensivustolle www.sukeltaja.fi

  • valitse vasemman laidan valikosta Omat yhteystiedot ja Lataa kuva korttiin

  • valitse tarkkuudeltaan vähintään 570 x 740 px kokoinen kuva ja paina Aloita lataaminen.

Kortti pystytään tulostamaan vasta kun kuva on ladattu järjestelmään. Jos haluat korttisi ilman kuvaa niin ilmoita siitä sähköpostilla Sukeltajaliiton toimistolle office@sukeltaja.fi.


Haetaan tekijöitä CMAS Compressor Operator -kurssille

CMAS Compressor Operator -kurssin suomenkielinen järjestämisohje tuli käyttöön 1.1.2020. Nyt haemme kompressoreihin ja täyttöpaikkojen vaatimuksiin perehtyneitä asiantuntevia jäseniä työryhmään CMAS Compressor Operator -kurssin oppilasmateriaalia tekemään.

Ota yhteyttä mika.rautiainen@sukeltaja.fi


Liity Sukeltajaliiton CMAS-kouluttajien Facebook-ryhmään

Ryhmä on tarkoitettu Sukeltajaliiton jäsenseurojen ja yhteisöjäsenten lähikouluttajille, CMAS One Star Instructor-, CMAS Two Star Instructor- ja CMAS Three Star Instructor -kouluttajille, ja koulutusvastaaville. Ryhmä on suljettu, joten siellä voi keskustella vapaasti ja luottamuksella CMAS-koulutukseen liittyvistä asioista. Ryhmä löytyy täältä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer