Seuraposti 4/2020 17.4.2020

 

Tässä kirjeessä

  • Liiton kevätkokousta valmistellaan
  • Koulutustoiminnan ylläpitäminen
  • Kevään rantojen puhdistukset
  • Virhe jäsenmaksulaskuissa
  • Kriisiviestinnän ohjeet
  • Uusiin sukelluskortteihin kuva

Liiton kevätkokousta valmistellaan

Vallitsevien kokoontumisrajoitusten vuoksi Liiton kevätkokousta ei voitu järjestää 4.4. Tiedotimme sukeltaja.fi Uutisissa, että kevätkokousasiat käsitellään syyskokouksen yhteydessä 10.10. Valtioneuvoston 16.4. antaman tiedon mukaan tämä ei ole mahdollista, vaan kokous olisi pidettävä syyskuun loppuun mennessä.

Valtioneuvosto tiedotti 16.4., että Suomen hallitus esittää väliaikaista sääntelyä, jolla yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokoukset voidaan järjestää koronaepidemiasta ja siitä seuranneista kokoontumisrajoituksista huolimatta ja terveydensuojelutarpeiden mukaisesti. Ehdotuksen mukaan yhdistyksen kokous ja muut laissa tarkoitetut vastaavat kokoukset voidaan myöhentää niin, että ne pidetään syyskuun loppuun mennessä. Yhdistyksen hallitus voi väliaikaisen sääntelyn voimassaoloaikana myös sallia jäsenille etäosallistumisen, vaikka niiden säännöissä etäosallistuminen olisi erikseen kielletty tai sitä ei olisi sallittu.

Sukeltajaliiton hallitus selvittää, miten kevätkokous voidaan järjestää ehdotetun lainmuutoksen nojalla koronavirukseen liittyvät rajoitukset huomioiden. Tiedotamme tästä seuroja.

Syyskokouksessa järjestettävään hallitusvaaliin valmistautuminen on tarpeellista aloittaa mahdollisimman varhain ja hallitus tulee tiedottamaan asiasta erikseen.

Vuoden 2019 parhaat on julkaistu sukeltaja.fi Uutisissa, ja palkittavat tullaan kutsumaan palkintojenjakotilaisuuteen, kun sen järjestäminen on mahdollista.

Liiton vuosikertomus 2019 on julkaistu. Se kannattaa linkittää seuran kotisivuille ja somekanaville.


Koulutustoiminnan ylläpitäminen

Sukelluskurssien teoriaosuudet pyörivät poikkeustilanteesta huolimatta Dyykki-oppimisympäristössä Sukelluskurssin voi siis hyvin aloittaa poikkeustilanteen aikana.

Jos tilanteen normalisoituessa uimahalli ei vielä ole käytettävissä, on hyvä muistaa, että sekä yleinen koulutusohje että eri kurssien järjestämisohjeet antavat mahdollisuuden allasharjoitusten järjestämiseen myös uima-allasmaisissa olosuhteissa luonnonvesissä. Uima-allasmaiset olosuhteet luonnonvesissä tarkoittavat sukelluspaikkaa, jonka olosuhteet ovat niin verrannolliset uima-altaaseen tai maauimalaan, että allasharjoitusten järjestäminen on mahdollista ja turvallista. Tätä mahdollisuutta hyödyntämällä sukelluskurssien käytännön harjoitukset voidaan aloittaa, kun turvallisuus ja viranomaisten ohjeet sen sallivat.


Kevään rantojen puhdistukset

Sukellusseurojen tekemiä rantojen puhdistuksia on edelleen mahdollista tehdä pienissä ryhmissä pareittain, kun huolehtii yleisistä koronavirusohjeistuksista, turvaväleistä ja sukellusturvallisuudesta.

Uudenmaan maakuntaraja avautui 15.4, mutta tarpeetonta matkustamista kehotetaan edelleen välttämään. Kokoontumisrajoitukset jatkuvat edelleen. Kehotamme sukeltajia ottamaan nämä huomioon sukellusharrastuksessaan.


Virhe seurojen jäsenmaksulaskuissa

Seuroille lähetetyissä 7.4.2020 päivätyssä vuoden 2020 ensimmäisessä jäsenmaksulaskussa oli virheellisesti merkitty laskutuksen koskevan vuoden 2019 jäsenmaksuja. Laskun loppusumma siis oli oikea ja vastasi vuoden 2020 jäsentilannetta, vain vuosiluku oli merkitty väärin. Pahoittelemme virhettä.

Mikäli tarvitsette korjatun laskun, pyydämme olemaan yhteydessä Liiton toimistoon: office@sukeltaja.fi.


Kriisiviestinnän ohjeet

Sukeltajaliitto on päivittänyt kriisiviestinnän ohjeensa. Ohje on myös seuroille hyvä apuväline tilanteisiin, joissa sukellusharrastuksen parissa tapahtuu jotakin odottamatonta, kuten sukellusonnettomuus. Se ylittää usein valtamedian uutiskynnyksen. Suosittelemme seurojen toimihenkilöitä tutustumaan ohjeeseen. 


Uusiin sukelluskortteihin kuva

Vuoden alusta alkaen sukelluskortteihin on tulostettu kortinhaltijan kuva. Kuvallista korttia on toivottu jäsenpalautteissa.

Neuvottehan oppilaita, että he käyvät lataamassa sukeltaja.fi-jäsensivustolla omiin tietoihinsa kuvan valmiiksi. Ominaisuus ei nosta kortin hintaa. Mikäli kuvaa ei ole ladattu kortin tulostamishetkellä, tehdään se ilman kuvaa. Jälkikäteen kuvallisen kortin tilaamisesta veloitetaan 38 euroa.


Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer