Kouluttajaposti 6/2020 25.6.2020

Tässä kirjeessä

 • Koronavirustilanne
 • Päivitetyt järjestämisohjeet ja koulutusohje
 • Kerro, miten olet järjestänyt allasharjoituksia luonnonvesissä
 • Normaalia edullisemmin CMAS M1 -kurssille
 • DAN-ensiapukouluttajaksi?
 • Liity Sukeltajaliiton CMAS-kouluttajien Facebook-ryhmään
 • Toimiston kesä

Koronavirustilanne

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi annettuja rajoituksia on lievennetty ja poistettu. Koronavirus ei kuitenkaan ole hävinnyt. Sukeltajaliitto suosittelee edelleen hyvää hygieniaa, turvavälejä ja DANin ohjeiden noudattamista mm. paritarkastusten, hengityskaasun jakamisen, laina- ja vuokravälineiden puhdistamisen ja desinfioinnin, veneestä sukeltamisen, pullojen täytön jne. osalta.

DANin suomenkieliset ohjeet löytyvät täältä

Viranomaiset päivittävät omaa ohjeistustaan tilanteen muuttuessa. Huomioi voimassaolevat ohjeet ja päivitä toimintaasi tarpeen mukaan.


Päivitetyt järjestämisohjeet ja koulutusohje

Sukeltajaliiton hallitus on hyväksynyt päivityksiä seuraaviin ohjeisiin:

 • CMAS One Star Diver
 • CMAS Three Star Diver
 • CMAS One Star Instructor
 • Sukeltajaliiton CMAS-koulutuksen yleinen koulutusohje

Lisäksi tähän asti oma erillinen järjestämisohjeensa Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1-kouluttajaksi poistuu käytöstä tarpeettoman päällekkäisyyden takia ja korvautuu CMAS One Star Instructor -kurssin järjestämisohjeeseen lisätyllä uudella luvulla 4. Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen.

Päivitykset liittyvät pääosin Sukeltajaliiton kurssien ISO/EUF-sertifiointiin. Ohjeisiin on lisätty ja tarkennettu sukelluskoulutusta koskevien ISO-standardien vaatimia asioita.

CMAS P1- ja CMAS M1- kurssien järjestämisohjeissa ja Yleisessä koulutusohjeessa on tarkennettu kursseilla käytettäviä varusteita koskevaa ohjeistusta. Normaalin virkistyssukeltajan varustekokoonpanon käyttäminen on sukeltajan perusosaamista, joka jokaisen laitesukeltajan ja laitesukelluskouluttajan tulee lähtökohtaisesti osata.

Päivitetyt ohjeet astuvat voimaan 1.9.2020. Ohjeet löytyvät osoitteesta www.sukeltaja.fi > Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus. Ohjeiden vanhat versiot ovat Materiaalipankissa päivitettyjen versioiden rinnalla 1.9. saakka.

Vanhojen ohjeiden voimassa ollessa aloitetut kurssit voidaan viedä loppuun vanhoja ohjeita noudattaen.


Kerro, miten olet järjestänyt allasharjoituksia luonnonvesissä

Tänä vuonna allasharjoituksia on järjestetty uima-allasmaisissa olosuhteissa luonnonvesissä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kerro, minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut harjoitusten järjestämisestä ja onnistumisesta! Mikä mietitytti harjoituksia suunniteltaessa, mikä toimi, mikä ei toiminut, mitä neuvoja haluaisit antaa toiselle kouluttajalle? Vastauksista kootaan hyvät käytännöt ja toimintavinkit kouluttajien tietopankiksi. Lähetä vastauksesi osoitteeseen mika.rautiainen@sukeltaja.fi.


Normaalia edullisemmin CMAS M1 -kurssille

Sukeltajaliiton laitesukellusvaliokunta järjestää CMAS One Star Instructor -kurssin 18.-20.9. ja 2.-4.10.2020 Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa.

Kurssin hinta on poikkeuksellisen edullinen, koska kurssin jälkimmäisen viikonlopun aikana suoritetaan Sukeltajaliiton ISO/EUF-sertifiointiin liittyvää auditointia.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Liiton tapahtumakalenterista.


DAN-ensiapukouluttajaksi?

Sukeltajaliiton ensiapukoulutusvaliokunta järjestää DAN-ensiapukouluttajakurssin 24.–25.10.2020.

Kurssi sisältää perusensiavun ja sydäniskurin käytön (DAN Basic Life Support+ Automated External Defibrillation), happiensiavun peruskurssin (DAN O2) sekä neurologinen tutkiminen (DAN NEURO) -kouluttajaosiot.

Pääsyvaatimukset: Voimassaoleva sukelluskouluttajakortti ja voimassaoleva DAN-jäsenyys. Oppilaalla tulee olla edellä mainittuihin osioihin liittyvät DAN Provider-tason kurssit käytynä alle 2 vuoden aikana.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset


Liity Sukeltajaliiton CMAS-kouluttajien Facebook-ryhmään

Ryhmä on tarkoitettu Sukeltajaliiton jäsenseurojen ja yhteisöjäsenten lähikouluttajille, CMAS One Star Instructor-, CMAS Two Star Instructor- ja CMAS Three Star Instructor -kouluttajille, ja koulutusvastaaville. Ryhmä on suljettu, joten siellä voi keskustella vapaasti ja luottamuksella CMAS-koulutukseen liittyvistä asioista. Ryhmä löytyy täältä.


Toimiston kesä

Sukeltajaliiton toimisto on suljettuna 13.-26.7.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer