Norppaposti 1/2021 19.5.2021

 

Hei kaikki!

Tässä tulee nyt kirjeen täydeltä tapahtumia ohjaajille, ohjaajakavereille ja vähän norpillekin. Kertokaa näistä seurassanne, sillä Norppaposti ei tavoita kaikkia. Facebookissa on norppa- ja kuuttiohjaajille omat sivunsa, myös niihin kannattaa liittyä.

Norppaohjaajien Facebook-ryhmä

Kuuttiohjaajien Facebook-ryhmä


Avoin ohjaajailta

Viimeinen vuosi ollut erikoinen. Monessa paikassa norppailu ja muu sukellustoiminta on ollut ainakin osan aikaa tauolla. Viimeistään nyt on hyvä hetki miettiä, voisitteko tarjota kesällä toimintaa kuuteille, norpille ja hylkeille. Liiton varastosta löytyy jotain välineitäkin toiminnan tukemiseen, joita voi lainata postikuluja vastaan.

Pidämme 24.5. klo 18−19.30 Teamsissa avoimen ohjaajaillan, jossa keskustelemme mm. näistä asioista. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja osallistumislinkki tapahtumaan 


Kuka syö rakkolevää?

Samana iltana 24.5. klo 17.30 alkaen on Itämereen liittyvä webinaari: Kuka syö rakkolevää? Webinaarissa kerrotaan, miten jokainen aina alakouluikäisestä alkaen voi tutkia itse, mitä rakkoleväkasvustoissa piilee. Oman tutkimuksen tulokset voi ilmoittaa rakkohaurun (rakkolevän nykyinen nimi) tutkijoille, jotka niitä kaipaavat. Hauskaa kesäpuuhaa norpille!

Lisätiedot ja osallistumislinkki webinaariin 


Tähtiseuraksi

Tule kuuntelemaan mitä Tähtiseura tarkoittaa ja miten pääsee mukaan. Tähtiseura-info tähtiseurapolulle aikoville tai muuten asiaa miettiville Teamsissa 26.5. klo 17:30.

Lisätiedot ja osallistumislinkki tapahtumaan


Valtakunnallinen Norppaleiri

Norppien Olympia-teemainen kesäleiri pidetään 2.−4.7. Rauman Kuuskajaskarissa. Ilmoittautuminen päättyy toukokuun loppussa! Leirille norpat tarvitsevat mukaan yhden ohjaajan tai huoltajan viittä norppaa kohti. Toki voit ohjaajana tulla leirille myös ilman norppia fiilistelemään kesää, tapamaan muita ohjaajia ja auttamaan leirijutuissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen leirille 


Ohjaajakoulutusta

Ohjaajien täydennyskoulutuksena on tarjolla Junior Lifesaver -ohjaajakoulutus 31.7.−1.8. Pajulahdessa. Koulutus antaa valmiuden pitää esimerkiksi hengenpelastuskerhoa sukellusseuran alla. Voit myös ottaa näitä harjoitteita osaksi norppa/hyljetoimintaa. Kurssin teoria tehdään pitkälti ennakkoon etänä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Snorkkelisukelluksen turvallisuuskurssi Snorkel Rescue Diver järjestetään 31.7.−1.8. Pajulahdessa. Kurssi on hyvä lisä ohjaajille ja aktiivisille snorkkelisukeltajille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen


Nettisivuvinkki!  

www.mappa.fi on ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki. Laita hakuun vaikka: vesistöt. Sitten valitse käyttötarkoitus ja ikäryhmä. Valitsemalla vesistöt, toiminnalliset ja alakoulu 3-6-luokkalaiset löydät mm. tämän mukavan WWF:n materiaalin, joka tukee esim. Räpylänjäljet-materiaalin ympäristöosuutta.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer