Kouluttajaposti 6/2021: ajankohtaista kouluttajille ja ohjaajille 16.9.2021

 

Tässä kirjeessä

  • Rajoitukset kevenemässä, toimitaan silti vastuullisesti
  • Laitesukelluksen turvaohje päivittyi
  • Uusia Dyykki-materiaaleja
  • Vastuullinen valmentaja -koulutus ilmainen vuoden loppuun
  • Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Rajoitukset kevenemässä, toimitaan silti vastuullisesti

Rokotuskattavuuden parantuessa viranomaiset tulevat asteittain keventämään rajoituksia vuoden 2021 loppuun mennessä. Seuraa viranomaisten tiedotusta aiheesta. Ota huomioon, että eri alueilla ohjeistus voi poiketa toisistaan, joten jos järjestät sukellustapahtumaa tai osallistut sellaiseen toisella paikkakunnalla, seuraa paikallisia ohjeita.

DANin koronaturvallisuuteen liittyvistä artikkeleista saat hyviä vihjeitä sukellus- ja koulutustoiminnan turvalliseen järjestämiseen:


Laitesukelluksen turvaohje päivittyi

Sukeltajaliiton hallitus on hyväksynyt kokouksessaan 4.9. päivityksiä laitesukelluksen turvaohjeeseen.

Turvaohjeen päivityksessä on poistettu luku ”Olosuhteet, joissa suora pintaannousu on estynyt” ja lisätty uudet luvut jääsukeltamisesta ja kaivossukeltamisesta. Lisäksi on tarkennettu muutamia palautteen perusteella epäselväksi koettuja kohtia. Muutokset on merkitty ohjeeseen näkyviin sinisellä värillä.

Päivitetty turvaohje löytyy sukeltaja.fi-sivuilta Materiaalipankista Turvallinen sukeltaja -kansiosta.


Uusia Dyykki-materiaaleja

Dyykissä on julkaistu kaksi uutta koulutusmateriaalia: Takaisin veteen -materiaali ja CMAS One Star Diver -kurssimateriaalin englanninkielinen versio.

Englanninkielisen CMAS One Star Diver -materiaalin saaminen oppilaiden käyttöön edellyttää, että sukeltaja.fi-sivujen kalenteriin perustetaan erillinen CMAS One Star Diver English -kurssi ja englanninkieliset oppilaat lisätään tälle kurssille.


Vastuullinen valmentaja -koulutus ilmainen vuoden loppuun

Suomen Olympiakomitea tarjoaa Vastuullisen valmentajan -verkkokurssin 31.12.2021 saakka maksuttomana.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on Suomen Olympiakomitean luoma, kaikille urheilulajeille tarkoitettu kurssikokonaisuus, joka edistää parempaa ohjaamis- ja koulutustoimintaa ja valmennusta sekä turvallista toimintaympäristöä liikunnan ja urheilun piirissä. Kurssin keskeisenä tavoitteena on lisätä urheilutoimijoiden yhteistä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisista toimintatavoista sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä.

Verkkokurssi on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi.

1.1.2022 lähtien kurssi maksaa 10 €/henkilö.


Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Tunnetko henkilöitä, joita voisi kiinnostaa luottamustehtävä Sukeltajaliiton hallituksessa? Ehdollepanotoimikunta etsii ehdokkaita hallitusvaaliin, joka pidetään Liiton syyskokouksessa 16.10.

Hallitustyö tarjoaa mielenkiintoisen näköalapaikan sekä sukeltamiseen lajina että laajemminkin suomalaisen urheilun kehittämiseen keskusjärjestötasolla. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua, ja heillä on keskeinen rooli sukelluksen eri osa-alueiden kehittämisessä.

Jos sinulla tai seurasi/yhteisösi jäsenellä on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, olet oikea henkilö hakeutumaan Sukeltajaliiton hallitukseen. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Lue tarkemmin ehdolle asettumisesta

Linkki ehdolleasettumislomakkeeseen

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer