Seuraposti 9/2021 20.10.2021

 

Tässä kirjeessä

  • Syyskokous valitsi jäseniä hallitukseen
  • Sukeltajaliiton uusi ympäristöohjelma
  • Liitto myöntää hankeavustusta
  • Vastuullinen valmentaja -koulutus on tänä vuonna vielä maksuton
  • Seuratuen hakuaika alkaa marraskuussa

Syyskokous valitsi jäseniä hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokous pidetiin 16.10. Helsingissä Sporttitalolla, ja siihen pystyi osallistumaan myös etäyhteydellä. Kokouksessa muun muassa hyväksyttiin esitys vuoden 2022 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi sekä valitiin Liitolle tilin- ja toiminnantarkastajat. 

Hallitukseen valittiin uusia jäseniä erovuoroisten tilalle seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Hallituksen jäseniksi valittiin Markus Aarnio Vantaalta, Matti Eronen Varkaudesta, Matti Kajala Tampereelta, Joakim Petersen-Dyggve Tampereelta ja Hanna-Mari Talka Helsingistä.

Ääniä saivat myös Ulla Kyllönen Helsingistä ja Jorma Poikolainen Hyvinkäältä.

Hallituksessa jatkavat Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen Hämeenlinnasta ja jäsenet Ari-Pekka Hakulinen Savonlinnasta, Janne Kaasinen Lahdesta ja Tuomo Palevaara Riihimäeltä.

Kokous päätti hyväksyä hallituksen esityksen lähteä valmistelemaan jäsenmaksuperusteisiin muutosta, jolla mahdollistettaisiin edullisemmat jäsenmaksut syyskaudella jäseniksi liittyville sekä yli 75-vuotiaille. Liitto ryhtyy valmistelemaan tarvittavaa sääntömuutosta. Mikäli kevätkokous 2022 hyväksyisi sääntömuutoksen, vuoden 2023 jäsenmaksut voitaisiin hyväksyä uusien sääntöjen mahdollistamalla tavalla.

Liiton kevätkokous järjestetään Tampereella 3.4.2022 Tampereen Urheilusukeltajat ry:n 50-vuotisjuhlien yhteydessä. Seuran juhlapäivää vietetään lauantaina 2.4. ja juhlaviikonlopun paikkana on Tampere-talo.

Lue tarkemmin syyskokouksen päätöksistä sukeltaja.fi uutisista.


Sukeltajaliiton uusi ympäristöohjelma

Syyskokous hyväksyi Sukeltajaliiton uuden ympäristöohjelman. Siinä kuvataan, miten toiminnassamme kannamme vastuuta ympäristöstä ja huomioimme kestävän kehityksen. 

Vuonna 2022 Liitto julkaisee kaksi ympäristöaiheista kurssia. Ympäristövastuullinen sukeltaja -kurssilla sukeltaja voi syventää ja vahvistaa vastuullisuuteen liittyvää osaamistaan. Ympäristövastuullinen sukellusseura -kurssi auttaa seurajohtoa ja sukellustapahtumien järjestäjiä sukellustoiminnan hyvien käytäntöjen soveltamisessa seuran toimintaan ja tapahtumiin.

Vuoden 2022 aikana jaamme ympäristöpalkinnon, järjestämme ympäristövastuullisuuden teemawebinaareja, tuemme ja kannustamme seuroja rantojen puhdistustoiminnassa ja tiedotamme puhdistustapahtumista sekä osallistumme Itämeripäivän tapahtumiin.

Kannustamme seuroja tutustumaan ohjelmaan ja viestimään siitä jäsenistölleen.

Ympäristöohjelma löytyy täältä 


Liitto myöntää hankeavustusta

Sukeltajaliiton uutta hankeavustusta voidaan myöntää sellaisille sukeltamista tai sukellusolosuhteita edistäville hankkeille, jotka hyödyttävät koko sukeltajayhteisöä (esimerkiksi tien parannushanke suositulle sukelluskohteelle, hylkyjen poijuttaminen, pukeutumispenkkien rakentaminen sukelluskohteen tuntumaan, koulutusmateriaalihankkeet tms).

Hankkeen tulos tulee olla kaikkien sukeltajien käytettävissä ilman eri maksua tai vaatimusta kuulua johonkin tiettyyn yhteisöön. Tukea voi hakea minkä tahansa sukelluslajin hankkeeseen. Yksittäisen seuran tai rajatun piirin toimintaa edistäviin hankkeisiin tukea ei myönnetä.

Hankeavustukseen on varattu 1000 euroa, ja hallitus voi jakaa summan useamman hankkeen kesken. Haku on tammikuun 2022 aikana ja päätökset tehdään helmikuun aikana. Avustus maksetaan vasta hankkeen toteuduttua.

Lue lisää hankeavustuksesta


Vastuullinen valmentaja -koulutus on tänä vuonna vielä maksuton

Osana vastuullisuustyötä Olympiakomitea on yhdessä lajiliittojen kanssa toteuttanut Vastuullinen valmentaja -koulutuksen, jota tullaan jatkossa edellyttämään Liiton ohjaajilta, kouluttajilta ja valmentajilta. Tämä vaatimus tullaan kirjaamaan eri järjestämisohjeisiin ja mahdollisiin muihin dokumentteihin, esim. valmentajasopimuksiin. Koulutus on vuoden 2021 loppuun asti ilmainen.


Seuratuen hakuaika alkaa marraskuussa

OKM:n myöntämän Seuratuen hakuaika aukeaa marraskuussa. Seuroja kannustetaan olemaan aktiivisia ja olemaan yhteydessä Liiton toimistolle Heli Halavaan tai Mika Rautiaiseen, jotka ohjaavat seuroja hakemusten tekemisessä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer