Seuraposti 2/2022 10.3.2022

Tässä kirjeessä

  • Sukeltajaliiton kannanotto Ukrainan tilanteeseen
  • Tervetuloa Sukeltajaliiton kevätkokoukseen Tampereelle!
  • Ehdollepanotoimikuntaan?
  • Hankeavustusta kahdelle seuralle
  • Puheenjohtajailta 23.3.
  • Sukellusharrastuksen markkinointiryhmään haetaan jäseniä

Sukeltajaliiton kannanotto Ukrainan tilanteeseen

Sukeltajaliitto ry tuomitsee jyrkästi Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan. Suomalaiset sukellusurheilun kilpailijat eivät tule osallistumaan kilpailutoimintaan Venäjällä tai Valko-Venäjällä eivätkä osallistu maasta riippumatta, mikäli venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen edustaen maataan sallitaan.

Yksittäisiä Suomessa asuvia tai oleskelevia em. maiden kansalaisia kohtaan odotamme kaikilta maltillista ja asiallista käyttäytymistä. Kaikenlainen syrjintä ja vihapuhe on tuomittavaa.

Lue koko kannanotto täältä.


Tervetuloa Sukeltajaliiton kevätkokoukseen Tampereelle!

Kutsu Sukeltajaliiton kevätkokoukseen on julkaistu sukeltaja.fi uutisissa. Kokous pidetään Tampere-talolla sunnuntaina 3.4. Kokousta isännöi Tampereen Urheilusukeltajat ry.

Kokouksessa mm. palkitaan Vuoden parhaat, päätetään sääntömuutoksesta, päätetään vuoden 2023 jäsenmaksuista, esitellään vuoden 2021 toimintakertomus ja tilinpäätös ja päätetään ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. 

Ohjelma

9.30-9.50 valtakirjojen tarkistus
10.15 kokous alkaa

Virallisena kokousedustaja voi osallistua vain paikan päällä. Pyrimme järjestämään kokouksen streemauksen, jolloin tallenne voisi olla myös nähtävissä pari viikkoa kokouksen jälkeen.

Valtakirja pyydetään toimittamaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen osoitteeseen office@sukeltaja.fi.

Tarjoilujen järjestämiseksi kokoukseen pyydetään ilmoittautumaan sukeltaja.fi kalenterissa 25.3. mennessä.

 

Tampereen Urheilusukeltajat ry 50 vuotta

Tampereen Urheilusukeltajat 50-vuotisjuhlaseminaari ja iltajuhla järjestetään lauantaina 2.4. Tampere-talolla, ja sukeltajat ovat tervetulleita!

Ohjelma

klo 10-16 seminaari, jossa esiintyjinä mm. seuran entinen puheenjohtaja Jouko Laitinen, Suomen meriarkeologisen seuran puheenjohtaja Markku Luoto sekä Laura Tuominen, SSLY. Seminaarilipun hinta 25 € (sisältää keittolounaan).

klo 18.30 alkaen iltajuhla. Illan ohjelmassa hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa, puheita, musiikkia ja tanssia. Illan aikana mahdollisuus tutustua seuran alkuvuosista kertovaan näyttelyyn. Illalliskortin hinta 50 €.

Seminaarilippu ja illalliskortti yhteishintaan 70 €.

Ilmoittautuminen juhlaan viimeistään 20.3. seuran kotisivuilla.


Ehdollepanotoimikuntaan?

Kevätkokouksessa tullaan tekemään päätös ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Syyskokouksessa valitaan jäseniä Liiton hallitukseen sekä uusi puheenjohtaja Tero Lehtosen jättäessä tehtävän.

Mikäli sinulla on kiinnostusta toimia ehdollepanotoimikunnassa tai tiedät tehtävästä kiinnostuneen henkilön, ota yhteyttä:

puheenjohtaja tero.lehtonen@sukeltaja.fi
toiminnanjohtaja sari.nuotio@sukeltaja.fi.


Hankeavustusta kahdelle seuralle

Hallitus teki päätöksen uusien hankeavustusten myöntämisestä. Hakuaika päättyi tammikuun lopussa ja hakemuksia tuli kolme, joista yhtä ei huomioitu, koska se ei yksityishenkilön tekemänä täyttänyt hakuehtoja.

Hallitus päätti myöntää hankeavustuksena Urheilusukeltajat ry:lle hylkyjen poijutukseen 750 euroa ja Riihimäen Urheilusukeltajat ry:lle Iso-Melkuttimen sukelluspaikan portaiden ja sukellusvarusteiden pukeutumistasanteen kunnostus- ja muutostöihin 500 euroa.

Hakijan tulee esittää yhteenveto hankkeen toteutuksesta ja syntyneistä kustannuksista. Avustus maksetaan hankkeen valmistuttua hakijan tilille.

Tämä seurojen tukimuoto tulee todennäköisesti saamaan jatkoa.


Puheenjohtajailta 23.3.

Viime lokakuussa järjestettiin Teams-tapahtumana puheenjohtajailta, johon osallistui 20 seuran puheenjohtajat. Tilaisuutta pidettiin antoisana, ja osallistujien toiveesta järjestämme seuraavan puheenjohtajaillan 23.3. klo 18−20.

Illan teemoja ovat jäsenten aktivointi ja jäsenyyksien pidentyminen. Pelkkä sukeltaminen sukeltamisen vuoksi ei välttämättä riitä alkuinnostusta pidemmälle, jos halutaan, että jäsenet pysyvät seurassa pitkään ja harrastavat aktiivisesti. Jäsenellä olisi oltava ”harrastus sukelluksen sisällä” tai erikoinen mielenkiinnon kohde, jonka sukellustaito mahdollistaa. Sukellus tarjoaa monenlaisia polkuja, joilla edetä harrastajana. Jatkokursseihin, taitokursseihin ja erikoiskursseihin kannattaa panostaa.

Myös Sukeltajaliiton toiminnassa voi olla mukana monenlaisissa merkityksellisissä vapaaehtoistehtävissä. Syksyllä valitaan uusi puheenjohtaja; olisiko tiedossanne tehtävästä kiinnostuneita? Myös materiaalityöryhmään ja uuteen perustettavaan sukellusharrastuksen markkinointiryhmään haetaan jäseniä.

Osallistujat voivat puheenjohtajailtaan ilmoittautuessaan esittää toiveita aiheiksi, ja niitä voidaan nostaa teemoiksi tässä tai tulevissa puheenjohtajailloissa. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu sukeltaja.fi kalenterissa, ja saat linkin tapahtumaan muutamaa päivää ennen.


Sukellusharrastuksen markkinointiryhmään haetaan jäseniä

Liiton hallitus päätti sukellusharrastuksen markkinointiryhmän perustamisesta. Ryhmän tavoitteena on keksiä ja toteuttaa innostavia tapoja markkinoida sukellusharrastusta ja lisätä sukelluksen näkyvyyttä potentiaalisten uusien harrastajien tavoittamiseksi.

Ryhmään toivotaan jäseneksi henkilöitä, joilla on osaamista esimerkiksi markkinointiviestinnästä, sosiaalisen median kanavista, kampanjaviestinnästä, kuva- ja videoviestinnästä, verkkosivuista tai lehdistöyhteistyöstä. Toivomme, että ryhmään hakeutuu erilaisia sukeltajia eri puolilta Suomea – kokoukset ja yhteydenpito onnistuvat mainosti etänäkin.

Ryhmän tukena Liiton hallituksessa toimii Joakim Petersen-Dyggve ja Liiton toimistolla viestintäkoordinaattori Kristiina Karila. Ota yhteyttä kristiina.karila@sukeltaja.fi ja tule mukaan!

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer