KUVA Jukka Suoniemi

Sukeltajaposti 1/2022 17.3.2022

Tässä kirjeessä

  • Kysely ja työpaja meriarkeologiasta – osallistu!
  • Kouluttajaksi? Kurssit käynnistyvät Salossa
  • Sukellusharrastuksen markkinointiryhmään haetaan jäseniä
  • Ilmoita kun sähköpostiosoitteesi muuttuu
  • Tampereella sukelluslajien yhteiskisat – tule seuraamaan!
  • Webinaari järvien vieraslajeista 26.4.

Kysely ja työpaja meriarkeologiasta – osallistu!

Sukeltajaliitto, Museovirasto, Suomen meriarkeologinen seura sekä Helsingin ja Turun yliopistot järjestävät yhteistyössä meriarkeologian tulevaisuustyöpajan sekä siihen liittyvän kyselyn. Kysely ja työpaja liittyvät Museoviraston suomalaisen meriarkeologian historian julkaisuhankkeeseen.

Työpaja järjestetään keskiviikkona 30.3.klo 14–17 Teams-etätilaisuutena. Työpaja sisältää alustuksia aiheeseen, kyselyn alustavien tulosten esittelyä sekä pienryhmätyöskentelyä ja keskustelua erilaisista meriarkeologiaan liittyvistä teemoista. 

Kyselyllä taustoitetaan tulevaisuustyöpajaa, saadaan ideoita sen toteuttamiseen sekä aiheita sen pienryhmiin. Haluamme kuulla, mitä suomalaisesta meriarkeologiasta ajatellaan, mitkä aihealueet ovat kiinnostavia, kuka sitä tekee, missä sitä toteutetaan ja mitä tulevaisuudelta toivotaan. Kaikki vastaukset ovat suureksi avuksi. 

Kannustamme sukeltajia osallistumaan kyselyyn ja työpajaan. Kerro meille, millaista voisi olla tulevaisuuden suomalainen meriarkeologia. Työpajan osallistujien kesken arvotaan 5 kpl tekeillä olevaa Meriarkeologian historia -kirjaa. 

Vastaa kyselyyn ja ilmoittaudu työpajaan tapahtuman 20.3. mennessä.
 


Kouluttajaksi? Kurssit käynnistyvät Salossa

Salon seudulla järjestetään CMAS kouluttajakoulutuksen kokonaisuus huhti-kesäkuussa. Lähiopetusjaksot pidetään Salossa 22.-24.4. Kurssit ovat avoimia kaikille pääsyvaatimukset täyttäville kotipaikasta riippumatta.

CMAS One Star Instructor -kurssi https://www.sukeltaja.fi/content/fi/11550/5715/413/413.html

CMAS Two Star Instructor Crossover
https://www.sukeltaja.fi/content/fi/11550/5720/413/413.html

CMAS Two Star Instructor -kurssi 
https://www.sukeltaja.fi/content/fi/11550/5798/413/413.html


Sukellusharrastuksen markkinointiryhmään haetaan jäseniä

Sukeltajaliitolle perustetaan sukellusharrastuksen markkinointiryhmä. Ryhmän tavoitteena on keksiä ja toteuttaa innostavia tapoja markkinoida sukellusharrastusta ja lisätä sukelluksen näkyvyyttä potentiaalisten uusien harrastajien tavoittamiseksi.

Ryhmään toivotaan jäseneksi henkilöitä, joilla on kiinnostusta suomalaisen sukellusharrastuksen kehittämiseen vapaaehtoisena ja osaamista esimerkiksi markkinointiviestinnästä, sosiaalisen median kanavista, kampanjaviestinnästä, kuva- ja videoviestinnästä, verkkosivuista tai lehdistöyhteistyöstä. Toivomme, että ryhmään hakeutuu erilaisia sukeltajia eri puolilta Suomea – kokoukset ja yhteydenpito onnistuvat mainosti etänäkin.

Ryhmän tukena Liiton hallituksessa toimii Joakim Petersen-Dyggve ja Liiton toimistolla viestintäkoordinaattori Kristiina Karila. Ota yhteyttä kristiina.karila@sukeltaja.fi ja tule mukaan!


Ilmoita kun sähköpostiosoitteesi muuttuu

Pidämme jäsenistöömme yhteyttä pääsääntöisesti sähköpostitse. Kun esimerkiksi osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostisi on muuttunut, pääset ilmoittamaan uudet yhteystiedot itse sukeltaja.fi-sivuillamme.

  • Mene osoitteeseen www.sukeltaja.fi ja klikkaa KIRJAUDU-linkkiä.
  • Käyttäjätunnuksesi on se sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut Sukeltajaliiton jäsenrekisteriin.
  • Jos et muista salasanaa, paina linkkiä "Unohditko salasanasi", jolloin järjestelmä lähettää salasanan sähköpostiisi.
  • Kirjautumisen jälkeen tulee sinulle näkyviin sivun oikeaan reunaan Jäsensivusto. Vasemmassa palkissa näet Omat yhteystiedot, jota klikkaamalla aukeaa Muokkaa yhteystietoja -sivu.

Jäsensivustolla on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa: näet kortitustietosi, kurssisi ja laskuhistoriasi. Voit myös lisätä valokuvasi sukeltajakorttia varten ja pääset tulostamaan vakuutustodistuksen Sukeltajaliitto - DAN Europe -sukeltajavakuutuksesta, mikäli sinulla on sellainen.

Kysy neuvoa tarvittaessa toimistosta office@sukeltaja.fi tai p. 09 3481 2258.


Tampereella sukelluslajien yhteiskisat – tule seuraamaan!

Tampereen uintikeskuksessa järjestetään 23.−24.4. sukelluslajien yhteiskisat, Super Finnish Open, joissa ratkotaan uppopallon, räpyläuinnin ja vapaasukelluksen SM-mitalit. Sukelluskalastuksessa esitellään uusi kilpailulaji, harppuunalla suoritettava tarkkuusammunta. Lajien harrastajille on ilmoittautuminen kilpailuihin käynnissä.

Uppopallon SM-finaalit pelataan lauantaina ja sukelluskalastuksen tarkkuusammuntakisa käydään sunnuntaina. Räpyläuinnissa ja vapaasukelluksessa suorituksia nähdään molempina päivinä.  

Tule seuraamaan kisoja ja kannustamaan urheilijoita!

Lisätiedot ja tapahtuman aikataulu löytyvät kalenterista.


Webinaari järvien vieraslajeista 26.4

Tule kuuntelemaan, mitä vieraslajeja Suomen järvissä esiintyy, miksi ne ovat ongelmallisia ja miten yksittäinen sukeltaja voi kantaa kortensa kekoon vieraslajien levinneisyyden kartoittamisessa ja niiden torjunnassa. Biologi Jaana Lahdenniemi kertoo järvien vieraslajeista sukeltajan näkökulmasta sekä sukellusseura ScubaDo ry:n viime syksynä järjestämistä Tampereen Kaukajärven vesiruttokartoitustalkoista.

Webinaari on maksuton. Osallistumislinkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille noin päivää ennen webinaaria. 

Webinaarista tehdään lyhyt tallenne, mutta osallistuessasi webinaariin sinulla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Ilmoittaudu webinaariin täällä.


PS. Kurkkaa Sukeltajaliiton Instagramiin tai Facebook-sivulle. Jaamme niillä sekä kevyempää että painavampaa sukellusaiheista asiaa. Youtubesta löydät mm. taitovideoita, kuvakilpailujemme parhaita videoita ja tallenteita vuosikokouksista. Somelinkit löytyvät kirjeen alareunasta.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer