Sukeltajaliiton kevätkokouksessa palkittiin Vuoden parhaat 2021. Tämä iloinen joukko saatiin paikan päälle vastaanottamaan palkintonsa. Vasemmalla Oskari Vahala ja Marko Niinistö, Sukellusseura Simppu ry, Vuoden sukellusseura, edessä Juho Herva, Nurmijärven Uinti ry, Vuoden räpyläuimari, takana Janne Tammi ja Petri Tuominen, Syrjäytyneiden Sukeltajien Sauna- Ja Sukellusseura Gummiwihta Ry, Vuoden Norppaseura ja oikealla Timo Lammi, Finnairin Sukeltajat ry, Vuoden kouluttaja.

 

Seuraposti 3/2022 7.4.2022

Tässä kirjeessä

  • Kevätkokousuutisia
  • Sukeltajaliiton jäsenmaksut 2023
  • Ehdokkaita syksyn hallitusvaaliin
  • Seuroille ilmaiset kurssit Dyykissä
  • Toimitsijaksi Finnish Super Open -kilpailuun

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 3.4. Tampereella. Kokous striimattiin Liiton Youtubessa ja tallenne kokouksesta on katsottavissa Youtubessa kahden viikon ajan.

Ennen kokousta palkittiin Vuoden parhaat 2021, joista osa pääsi paikalle Tampere-talolle. Vuoden parhaat ovat:

Vuoden sukeltaja: Matti Pyykkö, Team Kampela ry, Vakka-Suomen Urheilusukeltajat ry
Vuoden seura: Sukellusseura Simppu ry
Vuoden norppaseura: Syrjäytyneiden Sukeltajien Sauna- Ja Sukellusseura Gummiwihta Ry
Vuoden kouluttaja: Timo Lammi, Finnairin Sukeltajat ry
Vuoden vapaaehtoinen: Jukka Levonen, Rauman Laitesukeltajat ry
Vuoden norppa: Lotta Muittari, Nousu ry
Vuoden norppaohjaaja: Sanna Alajoki, Hydromania ry
Vuoden räpyläuimari: Juho Herva, Nurmijärven Uinti ry
Vuoden uppopalloilija: Janek Ploompuu, Sammakot ry
Vuoden sukelluskalastaja: Riku Leimola, Sukellusseura Calypso ry 

Vuoden ekoteko -palkittavaksi ei saatu yhtään ehdotusta. Myöskään Vuoden vapaasukeltaja- ja Vuoden Vapepa-sukeltaja -kategorioissa ei tänä vuonna jaettua palkintoa. 

Sääntömuutos hyväksyttiin

Kokous hyväksyi sääntömuutoksen, jonka ansiosta ensi vuodesta lähtien on mahdollista periä pienempää jäsenmaksua 75 vuotta täyttäneiltä sekä syyskaudella uutena jäsenenä liittyvältä.

Jäsenmaksut määräytyvät seuraavasti:

  • Jäsenmaksua määrättäessä jäsenyhdistysten jäsenet jaetaan neljään ikäryhmään:
    1) kalenterivuoden aikana vähintään 75-vuotiaat
    2) kalenterivuoden aikana vähintään 15-vuotiaat
    3) kalenterivuoden aikana 7–14-vuotiaat ja
    4) kalenterivuoden aikana enintään 6-vuotiaat.
  • Jäsenmaksun suuruus per jäsenyhdistyksen jäsen määrätään Liiton kevätkokouksessa erikseen kullekin edellä mainitulle ikäryhmälle, kuitenkin siten, että ensimmäisen (1) ikäryhmän jäsenmaksu on vähintään puolet toisen (2) ikäryhmän jäsenmaksusta.
  • Elo-joulukuun välisenä aikana uudeksi jäseneksi liittyvälle voidaan päättää alemmasta jäsenmaksusta kyseessä olevalle vuodelle. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen. 

Sääntöihin on myös lisätty kirjaus, jonka mukana jatkossa Sukeltajaliiton ympäristöohjelmaan tehtävät muutokset tuodaan Liiton kokouksen hyväksyttäväksi. 

Sukeltajaliitto tulee liittymään vakavien eettisen asioiden keskitettyyn kurinpitojärjestelmään. Myös tämän edellyttämät muutokset on tehty toimintasääntöön. Liittyminen voidaan tehdä heti kun sääntömuutos on rekisteröity PRH:ssa.

Hyväksytty toimintasääntö löytyy täältä.

Vuosikertomus ja tilinpäätös

Vuoden 2021 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin kokoukselle ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

Vuosikertomus löytyy täältä.

Ehdollepanotoimikunta aloittaa työnsä

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikunta etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin. Kokouksessa valitaan myös Liitolle uusi puheenjohtaja.

Ehdollepanotoimikunnan jäseniksi valittiin Tero Lehtonen, Hämeenlinnan Sukeltajat ry (pj) sekä jäseniksi Kati Aaltonen, Tampereen Urheilusukeltajat ry, Matti Eronen Vesihiisi ry, Sami Järvinen, Nousu ry, Joakim Petersen-Dyggve, Tampereen Urheilusukeltajat ry ja Aleksi Kuronen, Joensuun Urheilusukeltajat ry.

Liiton syyskokous järjestetään 8.10. Helsingissä, ja kutsu julkaistaan sukeltaja.fi uutisissa vähintään kolme viikkoa ennen kokousta.

Kokouspöytäkirja tullaan viemään Materiaalipankkiin kevätkokouskansioon, kun se palaa allekirjoituskierrokselta.


Sukeltajaliiton jäsenmaksut 2023

Vuoden 2023 jäsenmaksut vahvistettiin kevätkokouksessa hallituksen esityksen mukaisesti.

Jäsenyhdistykset

  • kalenterivuoden aikana vähintään 75-vuotta täyttävät 14,50 euroa (1948 tai sitä ennen syntyneet)
  • aikuiset 29,00 euroa (2008 tai ennen syntyneet)
  • norpat 14,50 euroa (2009–2016 syntyneet)
  • kuutit 0 euroa (2017 tai sen jälkeen syntyneet)
  • jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen.
  • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa)

Muut

  • henkilöjäsenen jäsenmaksu 29,00 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.
  • tukijäsen 1000 euroa
  • yhteisöjäsen 100 euroa, ja sen päälle yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää Liiton jäsenyyden piiriin saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin muillakin on.

Seuroille ilmaiset kurssit Dyykissä

Seurojen kurssitoiminta normalisoituu pikkuhiljaa koronarajoitusten päätyttyä. Laitesukelluskokeiluja ja peruskursseja on järjestetty keväällä lähes vanhaan malliin. 

Nyt kannattaa kiinnittää huomiota myös niihin jo sukeltaviin, joilla on tullut ehkä taukoa harrastukseen koronan vuoksi. Myös pääsääntöisesti ulkomailla sukeltavat saattavat kaivata taitojen kertaamista ennen seuraavan lomamatkan varaamista.

Laitesukelluskokeilun sekä Sukella Suomessa- ja Takaisin veteen -kurssien materiaalit Dyykissä ovat seuroille maksuttomia, joten näitä kursseja kannattaa seuran tarjota mahdollisuuksien mukaan. Hinnoittelu on hyvä pitää maltillisena, sillä kurssit toimivat parhaimmillaan seurajäsenyyden markkinointina.


Toimitsijaksi Finnish Super Open -kilpailuun

Tule toimitsijaksi Tampereelle sukelluslajien yhteiskisoihin! 23.-24.4. järjestettävään Finnish Super Open -kilpailuun haetaan toimitsijoita erilaisiin tehtäviin. Jos pystyt antamaan aikaasi muutaman tunnin tai vaikka koko viikonlopun, älä epäröi ilmoittautua mukaan! Aiempaa kokemusta ei tarvita, saat opastuksen tehtäviin. Mm. näihin tehtäviin etsitään vapaaehtoisia:

  • järjestyshenkilöitä ohjaamaan ja opastamaan kilpailijoita ja yleisöä
  • henkilöitä SUEKin avuksi seuraamaan kilpailijaa siihen asti, kun hän menee dopingtestaukseen
  • räpyläuintiin käännöksen tarkastaja, joka tarkastaa, osuuko uimari kääntyessään päätyyn. Tässä hommassa kastuu!
  • kuuluttaja.

Tule tekemään kanssamme ikimuistoiset kisat! Pyydämme välittämään tietoa tästä seuranne jäsenille, kiitos.

Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi, kisan aikataulu ja muut tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer