Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin avulla ohjaajat, kouluttajat, valmentajat ja muut urheilun toimijat oppivat turvallisen toimintaympäristön merkityksestä ja löytävät väyliä viedä toimenpiteitä käytäntöön.

 

Kouluttajaposti 4/2022 12.4.2022

Tässä kirjeessä

  • CMAS Compressor Operator -kurssi
  • Advanced Skills -työpaja
  • CMAS Advanced Nitrox -kurssin päivitys
  • Koulutusavustaja korjaavan ja kehittävän palautteen antajana
  • Vastuullinen koulutustoiminta

CMAS Compressor Operator -kurssi

CMAS Compressor Operator -kurssin uusi Dyykki-materiaali on julkaistu käyttöön. Pääset tutustumaan materiaalin lukuversioon Dyykin Oppija-välilehdellä. Kurssin järjestämisohje löytyy www.sukeltaja.fi -sivujen Materiaalipankista > Lajikohtaiset dokumentit ja norppatoiminta > Laitesukellus.

Kurssin oppilaspaketti sisältää Dyykki-materiaalin käyttöoikeuden ja kortitusnumeron CMAS Compressor Operator -korttia varten. Oppilaspaketin hinta on Liiton verkkokaupassa 49 euroa. Lisäksi verkkokaupasta löytyy useita erilaisia yhdistelmäpaketteja, joita hyödyntämällä on mahdollista toteuttaa useammasta kurssista muodostuvia koulutuskokonaisuuksia edullisempaan hintaan.

CMAS Compressor Operator -kurssin myötä Sukeltajaliiton täyttäjäkoulutukset muodostavat kattavan nousujohteisen polun paineilmapullojen täyttämisestä nitroksin ja trimiksin sekoittamiseen asti.

Uudesta kurssista tarvitaan aina palautetta! Lähetä kommenttisi ja kehitysehdotuksesi osoitteeseen mika.rautiainen@sukeltaja.fi. Jos haluat, voit uuden kurssin lisäksi kommentoida myös koko täyttäjäkoulutusten polkua (CMAS Compressor Operator, CMAS Nitrox Gas Blender, CMAS Trimix Gas Blender) ja sen johdonmukaista etenemistä tasolta toiselle.


Advanced Skills -työpaja

Advanced Skills -työpajan järjestämisohje on julkaistu: www.sukeltaja.fi > Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja norppatoiminta > Laitesukellus.

Advanced Skills -työpaja on tarkoitettu virkistyssukeltajille, jotka haluavat kehittää omia sukellustaitojaan ilman tekniikkasukelluskoulutusta ja siinä tarvittavia varusteita. Tämä koulutus voidaan suorittaa virkistyssukellukseen tarkoitetulla sukelluslaitteilla, joihin oppilaalla on tarvittava koulutus.  

Työpajan suorittaminen ei johda kortitukseen, vaan kehittää oppilaiden henkilökohtaisia sukellustaitoja. 


CMAS Advanced Nitrox -kurssin päivitys

CMAS Advanced Nitrox -kurssin järjestämisohje on päivitetty: www.sukeltaja.fi > Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja norppatoiminta > Laitesukellus.

Tärkein päivitys on kurssiin lisätty neljäs pakollinen sukellus. Lisäksi on tarkennettu muutamaa palautteen perusteella aikaisemmin epäselvää kohtaa ohjeessa.

Vanhan järjestämisohjeen voimassa ollessa aloitetut kurssit voidaan viedä loppuun vanhaa ohjetta noudattaen. Vanha ohje säilyy Materiaalipankissa uuden ohjeen rinnalla muutaman kuukauden ajan.


Koulutusavustaja korjaavan ja kehittävän palautteen antajana

Saako koulutusavustaja antaa korjaavaa palautetta valvoessaan oppilaan harjoittelua?

Ohjeiden mukaan koulutusavustaja ei saa opettaa uusia taitoja, eikä vastaanottaa ja hyväksyä kurssin läpäisyvaatimuksiin kuuluvia suorituksia. Nämä tehtävät kuuluvat kouluttajalle. Ohjeessa ei kuitenkaan kielletä korjaavan tai kehittävän palautteen antamista, joten se on sallittua.

On luontevaa, että kun koulutusavustaja havaitsee oppilaan harjoittelua valvoessaan virheen, hän antaa siitä välittömästi palautetta. Palaute on tehokkainta ja hyödyllisintä, kun se annetaan mahdollisimman pian. Kun koulutusavustaja korjaa havaitsemansa virheellisen tai puutteellisen toimintatavan, oppilas pystyy harjoittelemaan loppuajan oikealla tavalla.


Vastuullinen koulutustoiminta

Sukeltajaliiton 3.4.2022 pidetyssä kevätkokouksessa hyväksytyn sääntömuutoksen myötä Sukeltajaliitto on liittynyt liikunnan ja urheilun vakavaa epäasiallista käytöstä ja vakavia eettisiä asioita koskevaan keskitettyyn kurinpitojärjestelmään.

Turvallinen toimintaympäristö on Sukeltajaliitolle, Liiton jäsenseuroille ja Liiton yhteisöjäsenille tärkeä. Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin avulla ohjaajat, kouluttajat, valmentajat ja muut urheilun toimijat oppivat turvallisen toimintaympäristön merkityksestä ja löytävät väyliä viedä toimenpiteitä käytäntöön.

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on Sukeltajaliiton piirissä toimiville ohjaajille ja kouluttajille pakollinen osa ohjaaja- ja kouluttajakursseja, ja ohjaaja- ja kouluttajakorttien uusintoja. Kurssin avulla ohjaajat ja kouluttajat saavat valmiuksia ja työkaluja turvallisen liikunta- ja urheiluympäristön toteutumiseen erityisesti lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten toiminnassa.

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suoritettavissa Oppimisareenassa. Kurssin voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kurssi on ilmainen. Kurssille kirjautuminen edellyttää voimassa olevaa Suomisport-käyttäjätunnusta.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer