Sukelluskalastuksen järvi-EM-kisoihin etsitään veneitä - löytyisikö teidän seurastanne?

 

Seuraposti 4/2022 16.5.2022

Tässä kirjeessä

  • Sukeltajaliiton puheenjohtaja- ja hallitusvaali syksyllä
  • Lasten ja nuorten kesäleiri 1.-3.7.
  • Veneitä tarvitaan sukelluskalastuksen järvi-EM-kisaan
  • Webinaari monimuotoisuudesta tulossa: vastaa kyselyyn

Sukeltajaliiton puheenjohtaja- ja hallitusvaali syksyllä

Sukeltajaliitolle valitaan uusi puheenjohtaja sekä jäseniä hallitukseen 8.10. syyskokouksessa Helsingissä.

Jos seuranne jäsenistä löytyy henkilöitä, joilla on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, kannattaa heitä kannustaa hakeutumaan näihin luottamustehtäviin. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Hallituksen kokoonpano on puheenjohtaja ja 6–8 jäsentä. Syyskokous päättää hallituksen jäsenten kokonaismäärän. Hallituspaikka (mukaan lukien puheenjohtaja) on kaksivuotinen. Hallitus kokoontuu muutaman kerran vuodessa lähikokoukseen ja muuten etäyhteyksin.

Puheenjohtajan ja hallituksen rooleista

Puheenjohtaja vastaa Liiton tavoitteiden suunnittelusta ja toteutuksesta hallituksen ja toiminnanjohtajan kanssa. Hän myös edustaa Liittoa ja pääsee verkostoitumaan sekä kotimaisten että kansainvälisten toimijoiden kanssa. Puheenjohtajaan henkilöityy Sukeltajaliiton toiminta ja näkyvyys. Hän toimii perinteisesti myös Sukeltaja-lehden päätoimittajana.

Kautensa päättävä Tero Lehtonen toimii ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana. Hän kannustaa tehtävästä kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja kysymään lisätietoja matalalla kynnyksellä.

Hallituksen jäsenen tehtävä tarjoaa erittäin mielenkiintoisen näköalapaikan sekä sukeltamiseen lajina että laajemminkin suomalaisen urheilun kehittämiseen keskusjärjestötasolla. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua erilaisten sukellusalan toimijoiden kanssa.

Ehdollepanotoimikunta on aloittanut työnsä

Liiton kevätkokous asetti toimikunnan ehdokkaiden etsimiseksi. Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä on varmistaa hallitustyöskentelyn sujuva jatkuminen ja se, että ehdokkaita saadaan riittävän monta.

Ehdotuksia mahdollisista uusista hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta voivat tehdä sekä seurat että yksittäiset seuralaiset ja Liiton yhteisöjäsenet. Tiedot jäsenehdokkaista voi toimittaa joko ehdollepanotoimikunnan jäsenille tai suoraan Liiton toimistoon. Varsinainen ehdolle asettuminen tapahtuu sähköinen ehdokaslomake täyttämällä. Ennakkoilmoittautuminen ei ole ehto hallituksen jäseneksi hakeutumiselle. Ehdolle voi asettua vielä syyskokouksessakin, mutta mieluusti kuulisimme sinusta jo ennakkoon!

Ehdollepanotoimikunnan yhteystiedot:

Tero Lehtonen, Hämeenlinnan Sukeltajat ry (pj), tero.lehtonen at sukeltaja.fi, p. 040 514 3112
Kati Aaltonen, Tampereen Urheilusukeltajat ry, kati.aaltonen at sukeltaja.fi, p. 040 542 2401
Matti Eronen, Vesihiisi ry, matti.eronen at sukeltaja.fi, p. 0400 803 601
Sami Järvinen, Nousu ry, sami.jarvinen at sukeltaja,fi, p. 040 060 0667
Joakim Petersen-Dyggve, Tampereen Urheilusukeltajat ry, joakim.petersen-dyggve at sukeltaja.fi, p. 040 620 7815
Aleksi Kuronen, Joensuun Urheilusukeltajat ry, aleksi.kuronen at sukeltaja.fi, p. 050 345 3357

Linkki ehdoasettumislomakkeeseen

Aiheesta on uutisoitu sukeltaja.fi uutisissa.

Välitäthän tietoa tästä mahdollisuudesta seurasi jäsenille, kiitos!


Lasten ja nuorten kesäleiri 1.-3.7.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen kesäleiri järjestetään Padasjoella Kelventeen saaressa heinäkuun alussa. Leiri on tarkoitettu snorkkeli- ja laitesukeltajille. Leirillä majoitutaan teltoissa. Venekuljetukset saareen Padasjoen satamasta perjantaina klo 13 alkaen.

Ikäraja snorkkelisukeltajille 10 v. ja laitesukeltajille 12 v. Suosittelemme, että ohjaajia tulee mukaan vähintään 1 per 4 lasta ja laitesukeltavalle alle 15-vuotiaalle olisi mukana oma laitesukeltava aikuinen.

Leirin hinta: 85 e /hlö, lauantain päiväkävijät 40 e. Hinta sisältää: telttamajoituksen puolijoukkueteltassa (saa ottaa myös oman teltan mukaan), ruokailut, ohjelman ja venekyydit leirisaareen ja takaisin. 

Ilmoittautuminen leirille 17.6. mennessä heli.halava@sukeltaja.fi.

Lisätietoja päivitetään sukeltaja.fi kalenteriin.

Välitäthän tietoa leiristä seuranne nuorille ja heidän ohjaajilleen, kiitos!


Veneitä tarvitaan sukelluskalastuksen järvi-EM-kisaan

Sukelluskalastuksen kansainväliset järvi-EM-kisat käydään Puruvedellä 13.−14.8. Kilpailun tukikohtana toimii Harjun Portin matkailukeskus Punkaharjulla.

Sukelluskalastuksen lajiryhmä etsii veneitä kuljettajineen viemään kilpailijat kalastuspaikoille kisapäivinä. Veneelle ei ole muita vaatimuksia kuin se, että sen miniminopeus olisi hyvä olla 15 solmua, kun veneessä on kolme henkeä. Kisapäiviltä maksetaan korvaus.

Onko seurallanne tai jäsenistöllä veneitä, joita voisi saada kilpailun käyttöön? Ole rohkeasti yhteydessä kilpailuorganisaatioon: kaavake veneenomistajille ilmoittautumista varten löytyy freshwaterspearfishing.com sivuston lopusta. Jos haluat kysyä lisätietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen EC2022@sukeltaja.fi.

Tule mukaan tekemään ikimuistoinen, kansainvälinen kilpailu kanssamme!


Webinaari monimuotoisuudesta tulossa: vastaa kyselyyn

Sukeltajaliitto järjestää lokakuussa 2022 webinaarin, jonka aiheena on monimuotoisuus sukellusharrastuksessa. Monimuotoisuus on laaja käsite, joka voi sisältää mm. eri sukelluslajit, nuoret ja vanhat, sukupuolen ja suuntautuneisuuden, erityisryhmät, eri koulutusjärjestöissä koulutuksensa saaneet, jne. Keräämme kyselyn avulla tietoa siitä, mitä toiveita seuroilla ja kouluttajilla on webinaarin sisältöön ja siellä käsiteltäviin monimuotoisuuden osa-alueisiin liittyen. Vastaa kyselyyn 5.6. mennessä tästä linkistä.

Kiitos avustasi!

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer