Kouluttajaposti 5/2022 20.5.2022

Tässä kirjeessä

  • CMAS Diver* -kurssin Dyykki-materiaalista uusi versio
  • Hylkysukelluksen työpaja
  • Hätäensiapu- ja hapenantopätevyydet sukelluskoulutuksessa
  • Ulkoasumuutos Dyykin työpöydällä
  • Webinaari monimuotoisuudesta tulossa: vastaa kyselyyn

CMAS Diver* -kurssin Dyykki-materiaalista uusi versio

CMAS One Star Diver -kurssin Dyykki-materiaalin uusi versio on julkaistu käyttöön. Kyseessä on suurin versiopäivitys materiaalin olemassaolon aikana. Sisältöä on muokattu, mukaan on tullut kokonaan uutta sisältöä, ja sisällön järjestystä on muokattu loogisemmaksi. Harjoitustehtäviä ja lopputenttiä on myös päivitetty.

Päivitetty versio tuli käyttöön 19.5.2022 kello 9:00 jälkeen perustetuille uusille kursseille. Myös lukuversio on päivittynyt samana päivänä. Kursseilla, jotka on perustettu ennen tätä päivää, on edelleen käytössä vanha materiaali, mukaan lukien harjoitustehtävät ja tentti.

Kiitos kaikille, jotka ovat antaneet palautetta vanhasta materiaalista! Palautteesta on ollut suurta apua uuden version tekemisessä! Myös uudesta versiosta annettava palaute on tervetullutta! Palautetta voi lähettää osoitteeseen mika.rautiainen@sukeltaja.fi

Englanninkielisillä CMAS Diver* kursseilla käytetään vielä vanhaa versiota. Käännöstyö on muutoksien osalta jo käynnissä. Sen valmistumisesta tiedotetaan erikseen.


Hylkysukelluksen työpaja

Hylkysukelluksen työpajan järjestämisohje on julkaistu. Ohje löytyy sukeltaja.fi -sivuilta Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus. Työpajan järjestämisohje korvaa entisen CMAS Wreck Diver Level 1 -järjestämisohjeen, joka soveltui huonosti suomalaisiin sukellusolosuhteisiin ja suomalaisen vedenalaisen kulttuuriperinnön suojeluun.

Työpajan Dyykki-materiaalin työstäminen on aloitettu. Sen valmistumisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen. Kouluttaja, joka täyttää järjestämisohjeessa määritellyt ehdot, voi järjestää työpajaa omia materiaalejaan käyttäen jo ennen Dyykki-materiaalin valmistumistakin. Järjestämisohjeessa mainitun Open Badge -osaamismerkin voi työpajan suorittamisesta saada vasta sen jälkeen, kun Dyykki-materiaali on julkaistu.


Hätäensiapu- ja hapenantopätevyydet sukelluskoulutuksessa

Koronapandemian aikana hätäensiapu- ja hapenantokoulutuksia pystyttiin järjestämään vain rajoitetusti. Sukeltajaliiton hallituksen päätöksellä hätäensiapu- ja hapenantopätevyyksien voimassaolosta on voinut joustaa koronarajoitusten voimassa ollessa niiden kurssien ja kortinuusintojen osalta, joissa ne ovat ohjeiden mukaan pakollisia. Päätöksen voimassaoloaika on nyt päättynyt, ja koronarajoituksia on lievennetty/poistettu.

Nyt on taas aika järjestää hätäensiapu- ja hapenantopätevyydet kuntoon, myös niiden henkilöiden osalta, jotka ovat saaneet kortit poikkeustilanteessa. Hätäensiapu- ja hapenantokoulutuksissa (kuten kaikessa muussakin koulutuksessa!) on noudatettava hyviä hygienia- ja terveysturvallisuuskäytäntöjä.

Ei ole merkitystä, minkä koulutusjärjestön voimassa oleva hätäensiapupätevyys ja/tai hapenantopätevyys on kyseessä. Kaikki yleisesti tunnettujen koulutusjärjestöjen myöntämät voimassa olevat pätevyydet hyväksytään. Ammattilaisen ensiapupätevyyden voimassaolo voidaan varmistaa esim. esihenkilön antamalla todistuksella.


Ulkoasumuutos Dyykin työpöydällä

Dyykin työpöydällä on tapahtunut pieni muutos. Yläpalkin Kouluttaja/Oppija-toiminto on muutettu muotoon Hallinnoi/Opiskele. Tämä muutos koskee niitä käyttäjiä, joilla on ympäristössä kaksi erilaista roolia kursseilla, ja jotka näkevät tämän kyseisen vaihtotoiminnon yläpalkissa: kouluttajan tai hallinnoijan rooli, jolla voi avata kursseja muokkaustilaan tai tarkastaa tehtäviä, tai oppijan rooli, jolla opiskellaan jollakin toisella kurssilla (jota ei itse hallinnoi tai jossa ei kouluta). Opiskele-roolilla näet myös eri kurssien lukuversiot.


Webinaari monimuotoisuudesta tulossa: vastaa kyselyyn

Sukeltajaliitto järjestää lokakuussa 2022 webinaarin, jonka aiheena on monimuotoisuus sukellusharrastuksessa. Monimuotoisuus on laaja käsite, joka voi sisältää mm. eri sukelluslajit, nuoret ja vanhat, sukupuolen ja suuntautuneisuuden, erityisryhmät, eri koulutusjärjestöissä koulutuksensa saaneet, jne. Keräämme kyselyn avulla tietoa siitä, mitä toiveita seuroilla ja kouluttajilla on webinaarin sisältöön ja siellä käsiteltäviin monimuotoisuuden osa-alueisiin liittyen. Vastaa kyselyyn 5.6. mennessä tästä linkistä.

Kiitos avustasi!

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer