Sukeltajaposti 3/2022 PVM

Tässä kirjeessä

  • Liiton hallitukseen haetaan jäseniä
  • Veneitä tarvitaan - tule tekemään kanssamme kansainvälistä kisatapahtumaa!
  • Kouluttajakurssille Rovaniemelle
  • Sukeltaminen koronainfektion jälkeen
  • SEURAT: Jätä kiire pinnalle -video seuran viestinnän tueksi

Liiton hallitukseen haetaan jäseniä

Sukeltajaliiton hallitukseen valitaan uusia jäseniä 8.10. syyskokouksessa Helsingissä. Myös Liiton uusi puheenjohtaja valitaan kokouksessa Tero Lehtosen päättäessä kautensa vuoden lopussa.

Jos sinulla on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, olet oikea henkilö hakeutumaan näihin luottamustehtäviin. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Lue tarkemmin hallitus- ja puheenjohtajavaalista sukeltaja.fi uutisista. Uutisen lopusta löytyy linkki ehdolleasettumislomakkeeseen.


Veneitä tarvitaan - tule tekemään kanssamme kansainvälistä kisatapahtumaa!

Sukelluskalastuksen kansainväliset järvi-EM-kisat käydään Puruvedellä 13.−14.8. Kilpailun tukikohtana toimii Harjun Portin matkailukeskus Punkaharjulla.

Sukelluskalastuksen lajiryhmä etsii veneitä kuljettajineen viemään kilpailijat kalastuspaikoille kisapäivinä. Veneelle ei ole muita vaatimuksia kuin se, että sen miniminopeus olisi hyvä olla 15 solmua, kun veneessä on kolme henkeä. Kisapäiviltä maksetaan korvaus.

Onko sinulla vene, joita voisi saada kilpailun käyttöön? Ole rohkeasti yhteydessä kilpailuorganisaatioon: kaavake veneenomistajille ilmoittautumista varten löytyy freshwaterspearfishing.com sivuston lopusta. Jos haluat kysyä lisätietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen EC2022@sukeltaja.fi.


Kouluttajakurssille Rovaniemelle

Jos laitesukelluskouluttajaksi opiskeleminen kiinnostaa, Rovaniemellä järjestetään elo-syyskuussa CMAS One Star Instructor -kurssi. Kurssi on avoin kaikille pääsyvaatimukset täyttäville kotipaikasta riippumatta. Kurssin käytyäsi sinulla on valmiudet toimia laitesukelluskokeilun, CMAS One Star Diver -kurssin ja CMAS Dry Suit Diver -kurssin vastuukouluttajana.

Kurssin lähiopetusjakso pidetään 8.-11.9. Rovaniemellä, jolloin suoritetaan allasharjoitukset ja avovesiharjoitukset. Kurssin teoriaosuus suoritetaan Sukeltajaliiton Dyykki-oppimisympäristössä.

Lue tarkemmin ja ilmoittaudu Liiton tapahtumakalenterissa 19.8. mennessä:

CMAS One Star Instructor -kurssi

------------------

Lisäksi Rovaniemellä järjestetään samaan aikaan täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi ja crossover -kurssi toisen koulutusjärjestön laitesukelluskouluttajasta tai CMAS Two Star Snorkel Diving Instructor -kouluttajasta CMAS M2 -laitesukelluskouluttajaksi:

Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi

CMAS Two Star Instructor -crossover kurssi

Myös näille kursseille viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.8.


Sukeltaminen koronainfektion jälkeen

Suomen sukellus- ja ylipainelääketieteellisen yhdistyksen suositus sukeltamisesta sairastetun koronainfektion jälkeen on edelleen ajankohtainen. Sairastettu COVID-19 infektio huonontaa aina aerobista suorituskykyä, joka on tärkeä turvallisuustekijä sukellettaessa. Suorituskyvyltä myös vaaditaan enemmän sukeltaessa kuin kuivalla maalla.

Yhdistys painottaa, että sukeltajan fyysisen ja henkisen kunnon pitää olla palannut sairastumista edeltävälle tasolle ennen kuin sukelluskuntoa arvioidaan. Sairastetun infektion vaikeudesta riippuu, millaisia tutkimuksia arvioon tulee sisältyä.

Lue suositus täältä


SEURAT: Jätä kiire pinnalle -video seurojen viestinnän tueksi

Liiton tuore markkinointiryhmä julkaisi kesäkuussa lyhyen tunnelmavideon "Jätä kiire pinnalle", jota jaettiin Liiton somekanavilla. Videon on kuvannut ja editoinut Janika Kaappola. Video pyöri kanavillamme myös maksettuna mainoksena, jossa kerrottiin, miten sukellusharrastukseen pääsee mukaan.

Kannustamme seuroja jakamaan videota omilla kanavillaan etenkin loppukesästä, kun uusia harrastumahdollisuuksia etsitään syksyä varten. Monissa seuroissa järjesteään laitesukelluksen peruskursseja myös syksyllä, joten lajista kiinnostuneet pääsevät harrastamaan heti.

Video Youtubessa

Video Facebookissa

Video Instagramissa

Haluatko mukaan kehittämään sukellusharrastuksen markkinointia? Etsimme ryhmään lisää jäseniä, lue tarkemmin ja ota yhteyttä!

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer