Toimisto palvelee ensi viikolla ma-to 10-14 ja elokuussa ma-pe 10-15.

 

Kouluttajaposti 6/2022 1.7.2022

Tässä kirjeessä

  • Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi
  • CMAS P3 -järjestämisohjeen päivitys
  • Vastuullinen valmentaja -koulutus CMAS P3 -sukeltajille
  • Kouluttajakurssikokonaisuus Rovaniemellä

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpajan järjestämisohje on julkaistu Liiton sivujen Materiaalipankissa.

Koulutusavustajan tehtäviin liittyvä oppisisältö on lisätty ensimmäistä kertaa 30.5.2018 julkaistuun CMAS Three Star Diver -kurssin järjestämisohjeeseen. Tätä aikaisemmin suoritetun laitesukelluksen syventävän jatkokurssin sisältöön koulutusavustajan tehtävät eivät ole sisältyneet.

Kun “vanhan mallisen” koulutuksen suorittanutta CMAS Three Star Diver -sukeltajaa halutaan hyödyntää koulutusavustajana sukelluskursseilla, hänet on ensin perehdytettävä koulutusavustajan tehtäviin. Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpaja sisältää perehdyttämiseen tarvittavat osatekijät.

Työpajaa voidaan myös hyödyntää sellaisten henkilöiden tietojen ja taitojen päivittämiseen ajan tasalle, joilla on jo olemassa koulutusavustajan pätevyys, mutta jotka esim. pidemmän tauon jälkeen kaipaavat asioiden kertaamista.

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpaja on lisätty Liiton koulutuskalenterin vetovalikkoon, joten työpajoja voi alkaa järjestämään välittömästi. Myös työpajan Dyykki-materiaali on välittömästi käytössä.

Järjestämisohjeessa mainitut Open Badge -osaamismerkit otetaan Sukeltajaliitossa käyttöön vasta myöhemmin tämän vuoden aikana.

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpaja on maksuton seuroille.


CMAS P3 -järjestämisohjeen päivitys

CMAS Three Star Diver -kurssin järjestämisohje ja Dyykki-materiaali on päivitetty. Päivitykset on merkitty näkyviin ohjeeseen sinisellä värillä. Päivitykset tarkentavat ja selkiyttävät koulutusavustajan tehtäviin liittyviä kysymyksiä.

Vanhan ohjeen voimassaollessa aloitetut kurssit voidaan viedä loppuun vanhaa ohjetta noudattaen. Vanha ohje säilyy saatavilla Materiaalipankissa päivitetyn ohjeen rinnalla muutamia kuukausia.


Vastuullinen valmentaja -koulutus CMAS P3 -sukeltajille

Uuteen Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpajan järjestämisohjeeseen ja päivitettyyn CMAS Three Star Diver -kurssin järjestämisohjeeseen sisältyy uutena asiana vaatimus voimassa olevasta Olympiakomitean Vastuullinen valmentaja -verkkokoulutuksen suorittamisesta.

CMAS P3 -sukeltajat ovat koulutusavustajan tehtävissä toimiessaan suorassa vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa. Siksi myös heitä koskevat samat eettiset vaatimukset kuin muitakin Sukeltajaliiton piirissä toimivia ohjaajia, kouluttajia ja valmentajia. Tästä syystä Vastuullinen valmentaja -verkkokoulutus on nyt lisätty Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpajan ja CMAS Three Star Diver -kurssin sisältöihin.


Kouluttajakoulutusta Rovaniemellä

Rovaniemellä järjestetään CMAS One Star Instructor -kurssi elo-syyskuussa. Kurssi on avoin kaikille pääsyvaatimukset täyttäville kotipaikasta riippumatta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Liiton tapahtumakalenterissa 19.8. mennessä.

CMAS One Star Instructor -kurssi

Lisäksi Rovaniemellä järjestetään samaan aikaan täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi ja crossover -kurssi toisen koulutusjärjestön laitesukelluskouluttajasta tai CMAS Two Star Snorkel Diving Instructor -kouluttajasta CMAS M2 -laitesukelluskouluttajaksi:

Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi

CMAS Two Star Instructor -crossover kurssi

Myös näille kursseille viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.8.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer