Seuraposti 6/2022 24.10.2022

Tässä kirjeessä

  • Syyskokousuutisia
  • Vastasitko jo koulutustarvekyselyyn?
  • Tiedesukelluksen verkostoitumistapahtuma pidetään etänä
  • Seuratuen haku alkaa 1.11.
  • Diversnight tuo iloa syksyyn
  • Uutta virtaa uppopalloon

Syyskokousuutisia

Sukeltajaliiton syyskokous pidettiin lauantaina 8.10. Helsingissä, Sporttitalolla. Kokous järjestettiin hybridikokouksena. Ennen kokousta osallistujilla oli mahdollisuus tutustua Suunnon tehtaaseen Vantaalla. 

Palkitsemisia

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto luovutettiin sukelluskuvaaja Pekka Tuurille. Tuuri on todellinen vedenalaisen maailman lähettiläs, vesiluonnon väsymätön puolestapuhuja ja radion luonto-ohjelmien tuttu ääni, jonka työ lisää suuren yleisön tietoisuutta vesiympäristön elämästä, ilmiöistä ja hyvinvoinnista. Sukellusurheilussa menestyneitä palkittiin myös ansiomitalein.

Ajankohtaisia asioita

Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen piti katsauksen ajankohtaisista asioista. Liiton taloustilanne vaatii tarkkaa harkintaa ja vastuullista varojen kohdentamista. Sukeltaja-lehti ilmestyy ensi vuonna sähköisenä paino- ja postituskulujen voimakkaan nousun vuoksi. Neljän numeron sijasta ilmestyy viisi numeroa.

Sukeltajaliitto – DAN Europe vakuutuksen korvaussummat nousevat ensi vuonna. Uutta on nuorille snorkkelisukeltajille räätälöity vakuutus ensi vuodesta lähtien.

Puheenjohtajaksi Harri Nieminen

Sukeltajaliiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kolmen ehdokkaan joukosta Harri Nieminen Tampereelta. Hallituksen jäseniksi valittiin Sanna Siltanen Kirkkonummelta, Marko Niinistö Salosta ja Tuomo Palevaara Riihimäeltä.  Hallituksessa jatkavat jäsenet Markus Aarnio Vantaalta, Hanna-Mari Talka Helsingistä, Matti Kajala Tampereelta, Joakim Petersen-Dyggve Tampereelta ja Matti Eronen Varkaudesta. 

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen vuoden 2023 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Liiton tilintarkastajaksi tilikaudelle 2023 valittiin Markus Palmola, Nexia Oy ja varatilintarkastajiksi Nexia Oy, tilintarkastusyhteisö. Liiton toiminnantarkastajaksi tilikaudelle 2023 valittiin Jyrki Lukkarinen ja varatoiminnantarkastajaksi Markku Leinonen.

Kokous päätti hyväksyä hallituksen esityksen henkilöjäsenen jäsenmaksusta. Jäsenmaksu vuodelle 2023 on 29 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % tästä, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.  

Kokous hyväksyi Liiton ympäristöohjelman päivitykset. 

Lue syyskokouksesta tarkemmin uutisista


Vastasitko jo koulutustarvekyselyyn?

Ohjaaja- ja kouluttajakoulutusta järjestetään tarvelähtöisesti. Suunnittelutyön avuksi Sukeltajaliitto järjestää vuosittain kouluttajakoulutuksen tarvekyselyn. Vuotta 2023 koskeva kysely lähti sähköpostitse 20.10. seurojen puheenjohtajille, nuorisovastaaville ja koulutusvastaaville. Varmistuttehan siitä, että seuralla on tieto omista koulutustarpeistanne niin, että kyselyyn saadaan kattavat vastaukset. Kiitos!


Tiedesukelluksen verkostoitumistapahtuma pidetään etänä

Sukeltajaliiton tiedevaliokunta järjestää verkostoitumistapahtuman, jonka aiheena on tiedesukeltaminen Suomessa. Tavoitteena on kehittää yhteistyötä ja verkostoja aiheen parissa toimivien yhteisöjen välillä. Valiokunta kutsuu mukaan kaikki tiedesukelluksen parissa toimivat tai siitä kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt.

Tapahtuma on päätetty järjestää kokonaan etänä la 12.11. klo 10−17

Tilaisuudessa esiintyvät mm. Minna Koivikko Museovirastosta ja Edd Stockdale Tvärminnen Finnish Scientific Academysta.

Tapahtuma on englanninkielinen. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 9.11. sukeltaja.fi kalenterissa. Lue myös ohjeet, mikäli haluat esitellä organisaatiosi/edustamasi tahon tapahtumassa.

Ilmoittaudu tapahtumaan


Seuratuen haku alkaa 1.11.

Opetus-ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea voi hakea 1.-30.11.2022. Koulutuspäällikkö Mika Rautiainen ja nuorisopäällikkö Heli Halava avustavat seuroja hakuprosessissa, ota yhteyttä.

Lisätietoa seuratuesta


Diversnight tuo iloa syksyyn

Sukeltajien syksyä ilahduttaa Diversnight, joka tänä vuonna kerää porukan pinnan alle la 5.11. klo 20:22.

Rekisteröi tapahtumasi täällä


Uutta virtaa uppopalloon

Uppopallossa on käynnistynyt uusi hanke, jonka tavoitteena on elvyttää hiipunutta lasten ja nuorten uppopallotoimintaa, edistää lajin näkyvyyttä ja monipuolistaa toimintaa seuratasolla. Sukeltajaliitto on saanut hankkeeseen rahoitusta Opetus-ja kulttuuriministeriöltä.

Hankkeessa tuotetaan lajin opetus- ja ohjausvideoita sekä uppopallon koulutusmateriaali Liiton Dyykki-oppimisympäristöön. Hankkeessa on mukana vapaaehtoisia useista eri seuroista, ja kaikki apu on tervetullutta. Onko teidän seurassanne kiinnostusta olla mukana? Ota yhteyttä hankkeen vetäjään Elina Salmela-Marttilaan.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer