Kouluttajaposti 10/2022 30.11.2022

Tässä kirjeessä

  • Dyykki-sisällöntuottajat kokoontuivat
  • Dyykki ja koulutus -webinaari
  • Dyykin käyttökatko 11.12.
  • Dyykin ulkoasu päivittyy 14.12.
  • Open Badge -osaamismerkit
  • Kouluttajakoulutusta Rovaniemellä

Dyykki-sisällöntuottajat kokoontuivat

Dyykki-sisällöntuottajat kokoontuivat Hämeenlinnassa 19.11. Tilaisuuteen osallistui sisällöntuottajia snorkkelisukelluksen, uppopallon, tiedesukelluksen ja laitesukelluksen sisällöntuottajaryhmistä. Lisäksi paikalla oli Liiton toimiston henkilökuntaa ja Dyykin taustajärjestelmän tuottajan Saarni Learningin edustaja, joka esitteli erittäin mielenkiintoisen aamupäivän aikana järjestelmän kehittämistyötä ja tulossa olevia uusia ominaisuuksia.

Tilaisuudessa työstettiin myös Liiton kurssien ja työpajojen tiekarttaa. Eri valiokuntien ja lajiryhmien tiekartat ohjaavat kehitystyötä, järjestämisohjeiden ja Dyykki-sisällön tuottamista ja voimavarojen kohdentamista eri kursseihin ja työpajoihin niiden tärkeysjärjestyksen mukaisesti.

Valiokuntien ja lajiryhmien vapaaehtoisesti toimivat sisällöntuottajat ovat viimeisten kuuden vuoden aikana tuottaneet Dyykkiin (ja sitä edeltäneeseen Optimaan) jo yli 20 kurssin ja työpajan sisällöt ja jatkuvasti ylläpitäneet ja edelleenkehittäneet niitä.

Kiinnostuitko sisällöntuottamisesta? Haluaisitko mukaan kehittämään Dyykkiä ja suomalaista sukellusseurojen koulutusta? Ota yhteyttä mika.rautiainen@sukeltaja.fi.


Dyykki ja koulutus -webinaari

Laitesukellusvaliokunta järjestää torstaina 19.1.2023 kello 18-19.30 Dyykki ja koulutus -aiheisen webinaarin.

Aiheina:

  • Ajankohtaiset Dyykistä: mitä uutta on tullut viimeisen vuoden aikana, mitä uutta on tulossa lähiaikoina?
  • Open Badge -osaamismerkit
  • Laitesukelluskoulutuksen tiekartta: mitä asioita on työn alla, mitä on tulossa 2023 aikana

Ilmoittaudu viimeistään tiistaihin 17.1. mennessä Liiton kalenterissa. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla keskiviikkona 18.1.


Dyykin käyttökatko 11.12.

Dyykin taustajärjestelmän toimittaja uusii palvelinratkaisujaan. Palvelun siirtoon liittyy käyttökatko, jonka aikana Dyykki ei ole käytettävissä.

Palvelu siirretään sunnuntaina 11.12. klo 12 alkaen. Dyykki on käytettävissä normaalisti viimeistään seuraavana aamuna, maanantaina 12.12. klo 8.

Pahoittelemme käyttökatkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.


Dyykin ulkoasu päivittyy 14.12.2022

Dyykin taustajärjestelmään ja käyttöliittymään tulee päivitys 14.12. Päivityksessä Dyykin ulkoasu tulee muuttumaan kevyempään ja selkeämpään muotoon. Asiasta lisää seuraavassa Kouluttajapostissa.


Open Badge -osaamismerkit

Sukeltajaliitto ottaa käyttöön Open Badge -osaamismerkit. CMAS-kursseilla osaamismerkki toimii perinteisen kortin rinnalla sähköisenä todistuksena kurssisuorituksesta. Työpajoissa, joista ei myönnetä korttia, osaamismerkki tulee toimimaan todistuksena työpajan hyväksytystä suorittamisesta.

Ensimmäiset, laitesukelluksen peruskoulutuksiin liittyvät Open Badge -merkit ovat valmistuneet. Merkkien myöntämiskriteereihin liittyviä määrittelyjä ja suoritussääntöjä ja tarvittavia linkityksiä Dyykin ja Open Badge Factoryn järjestelmien välillä rakennetaan parhaillaan ao. kurssien Dyykki-materiaaleihin. Näillä näkymin perustason koulutuksissa Open Badge -merkit tulevat käyttöön vuoden 2023 alussa alkavien kurssien yhteydessä. Laajemmin osaamismerkit otetaan käyttöön myöhemmin vuoden 2023 aikana.

Asiasta lisää seuraavissa Kouluttajaposteissa aina sitä mukaa, kun käyttöönottoprojektit etenevät.


Kouluttajakoulutusta Rovaniemellä

Rovaniemellä järjestetään CMAS One Star Instructor -kurssi huhti-heinäkuussa 2023. Lähiopetusjakso pidetään Rovaniemellä 8.-11.6. Kurssi on avoin kaikille pääsyvaatimukset täyttäville kotipaikasta riippumatta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Liiton tapahtumakalenterissa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.3. Laittakaa sanaa kiertämään omissa seuroissanne!

CMAS One Star Instructor -kurssi

Lisäksi Rovaniemellä järjestetään samaan aikaan täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi ja crossover -kurssi toisen koulutusjärjestön laitesukelluskouluttajasta tai CMAS Two Star Snorkel Diving Instructor -kouluttajasta CMAS M2 -laitesukelluskouluttajaksi:

Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1 -kouluttajaksi

CMAS Two Star Instructor -crossover kurssi

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer