Seuraposti 1/2023 6.3.2023

Tässä kirjeessä

  • Puheenjohtaja-ilta 21.3.
  • Sukeltajaliiton kevätkokous 1.4.
  • Tiekartta-työpaja 16.5.
  • Tukea ja materiaaleja seuran toiminnan pyörittämiseen
  • Reilun kilpailun ohjelma julkaistu
  • Mitä seurojen Tuplaturva-toiminnanvastuuvakuutus kattaa?

Puheenjohtaja-ilta 21.3.

Seurojen puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat on kutsuttu puheenjohtaja-iltaan, joka järjestetään 21.3. klo 19-21 Teams-ympäristössä. Liiton puheenjohtaja Harri Niemisen johdolla keskustellaan, mitä seurojen hyvinvointi tarkoittaa ja mitä se vaatii. Keskustelemme myös siitä, millaisia käytännön toimia meidän tulisi laittaa liikkeelle seurojen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Ilmoittaudu tapahtumaan sukeltaja.fi kalenterissa.


Sukeltajaliiton kevätkokous 1.4.

Tervetuloa Sukeltajaliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen! Kutsu on julkaistu sukeltaja.fi uutisissa. 

Aika: la 1.4.2023 klo 11.00
Paikka: Sporttitalo, Valimotie 10, 00380 Helsinki, 5 krs. kahvila

Kokous järjestetään hybridikokouksena. Kokoukseen sekä paikan päällä että etäyhteydellä (Teams) osallistuvilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen 27.3. mennessä sukeltaja.fi kalenterissa. Myös valtakirja tulee toimittaa etukäteen sähköpostitse office at sukeltaja.fi 27.3. mennessä.

Ennen virallisia kokousasioita kuullaan ajankohtaisista asioita sekä palkitaan vuoden 2022 parhaat. Esityslistalla on mm.

  • vuoden 2022 vuosikertomus ja tilinpäätös
  • vuoden 2024 jäsenmaksut
  • toimintasääntömuutos
  • ehdollepanotoimikunnan asettaminen
  • kurinpitosäännön muutosten vahvistaminen.

Lue lisää sukeltaja.fi uutisista ja ilmoittaudu/toimita valtakirja 27.3. mennessä.


Tiekartta-työpaja 16.5.

Sukeltajaliiton koulutusvalikoiman ja Dyykki-sisältöjen kehittämistä ohjataan tiekartan avulla. 

Tiistaina 16.5.2023 kello 18-20 järjestetään Tiekartta-työpaja, jossa Sukeltajaliiton jäsenistöllä ja jäsenseuroilla on mahdollisuus vaikuttaa tiekarttaan ja kertoa sitä koskevista toiveistaan. 

Mihin päin kehittämistyön painopistettä pitäisi jatkossa suunnata? Mitä kursseja ja työpajoja Sukeltajaliiton koulutustarjontaan toivotaan? Missä tärkeysjärjestyksessä uusia kursseja ja työpajoja tulisi lähteä toteuttamaan? Miten olemassa olevia Dyykki-sisältöjä tulisi kehittää eteenpäin? Mitä uusilta Dyykki-sisällöiltä toivotaan? Mitä palautteita ja toiveita seuroilla, seurajohdolla, ohjaajilla, kouluttajilla ja jäsenillä on? 

Ilmoittaudu 14.5.2023 mennessä sukeltaja.fi kalenterissa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki maanantaina 15.5.2023.


Tukea ja materiaaleja seuran toiminnan pyörittämiseen

Vuoden vaihtueessa monissa seuroissa vaihtuu myös toimihenkilöitä. Saatat saada tämän uutiskirjeen ensimmäistä kertaa, jos olet seurasi tuore puheen/varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja tai seuran rekisterin pääkäyttäjä.

Olemme koonneet Sukeltajaliiton Dyykki-oppimisympäristöön oppaan, josta löytyy paljon tietoa, vinkkejä ja työkaluja seuratoiminnan pyörittämiseen. Kirjautumisen jälkeen opas löytyy yläpalkin Kurssivalikoima-linkistä.

Dyykin käyttäjätunnus on se sähköpostiosoite, joka on ilmoitettu Liiton rekisteriin. Salasanan saa ensimmäisellä kerralla "unohditko salasanasi"-toiminnolla. Salasanan voi muuttaa mieleisekseen omissa Dyykin asetuksissa.

Kirjaudu Dyykkiin


Reilun kilpailun ohjelma julkaistu

Sukeltajaliiton Reilun kilpailun ohjelma tuli voimaan 1.3.2023. Urheilujärjestöillä on Suomen antidopingsäännöstöstä (2021) tuleva velvoite laatia antidopingohjelmat sekä toteuttaa, arvioida ja tarvittaessa päivittää niitä. Antidopingohjelman lisäksi urheilujärjestöiltä edellytetään kilpailumanipulaation torjuntaohjelma. Sukeltajaliitto päätti koota ohjelman yksiin kansiin ja laati Reilun kilpailun ohjelman.

Ohjelmat on tarkoitettu sukeltamisen eri lajimuotojen parissa toimivien urheilijoiden, heidän valmentajien ja tukihenkilöiden ja kisaorganisaatioiden käyttöön. Ohjelma liitetään myös osaksi kilpalajeihin liittyviä ohjaaja-, kouluttaja- ja valmentajakoulutuksen sisältöjä.

Uusittu Reilun kilpailun sopimus korvaa Liiton aiemmin käyttämät antidopingsopimukset.

Lue lisää sukeltaja.fi uutisista.


Mitä seurojen Tuplaturva-vakuutus kattaa?

Kaikilla Sukeltajaliiton jäsenseuroilla on automaattisesti voimassa Pohjola Vakuutuksen Tuplaturva-vakuutus Sukeltajaliiton jäsenetuna. Tuplaturva sisältää toiminnanvastuuvakuutuksen ja vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen.

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus kattaa järjestäjän vastuun esimerkiksi koulutuksissa, leireillä ja kilpailuissa. Vakuutus ei korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muuten vakuutetun hyödykseen käytettävänä olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.

Huom. Toiminnan vastuuvakuutus ei ole korvauspiiriltään yhtä laaja kuin vakuutetun lain mukainen korvausvelvollisuus. Tutustu vakuutusehtoihin.

Talkootyöläisten tapaturmavakuutus korvaa seurojen vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, koulutustapahtumissa tai kilpailujen ja tapahtumien järjestelytehtävissä. Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Sukelluskokeiluun osallistujien tai sukelluskurssin oppilaiden tapaturmavakuutus ei sisälly Tuplaturvaan.

Lue lisää Tuplaturvasta Olympiakomitean sivuilta

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer