Seuraposti 3/2023 26.4.2023

Tässä kirjeessä

  • Seurat mukaan tiekartta-työpajaan
  • Kevätkokouksen päätösasioita
  • Sukeltajaliiton jäsenmaksut 2024
  • Kesän hauskin leiri lapsille ja nuorille
  • Aluejärjestöillä edullista koulutusta seuratoimijoille

Seurat mukaan tiekartta-työpajaan

Tiistaina 16.5. kello 18−20 järjestetään etätilaisuutena tiekartta-työpaja, jossa Sukeltajaliiton jäsenistöllä ja jäsenseuroilla on mahdollisuus vaikuttaa tiekarttaan ja kertoa sitä koskevista toiveistaan. Tiekartan avulla ohjataan Sukeltajaliiton koulutusvalikoiman ja Dyykki-sisältöjen kehittämistä.

Mihin päin kehittämistyön painopistettä pitäisi jatkossa suunnata? Mitä kursseja ja työpajoja Sukeltajaliiton koulutustarjontaan toivotaan? Missä tärkeysjärjestyksessä uusia kursseja ja työpajoja tulisi lähteä toteuttamaan? Miten olemassa olevia Dyykki-sisältöjä tulisi kehittää eteenpäin? Mitä uusilta Dyykki-sisällöiltä toivotaan? Mitä palautteita ja toiveita seuroilla, seurajohdolla, ohjaajilla, kouluttajilla ja jäsenillä on?

Ilmoittaudu 14.5. mennessä sukeltaja.fi kalenterissa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki maanantaina 15.5.

Puheenjohtajaillan verkosto ja muut asiasta kiinnostuneet, tervetuloa laajasti mukaan!


Kevätkokouksen päätösasioita

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 1.4. Sporttitalolla Helsingissä, ja kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etänä. Kokoukseen osallistui virallinen edustaja kahdeksasta seurasta.

Liiton varapuheenjohtaja Marko Niinistö kertoi ennen virallista kokousta ajankohtaisista asioista. Puheenjohtaja Harri Nieminen lähetti videotervehdyksen kokousvieraille. Lokakuussa edesmenneen liiton kunniapuheenjohtaja Kalervo Rehnbäckin muistoksi pidettiin hiljainen hetki. Kokouksessa palkittiin Vuoden parhaat 2022, joista moni pääsi paikan päälle vastaanottamaan huomionosoituksen.

Vuoden 2022 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin kokoukselle ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikunta etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin.

Vuosikokous hyväksyi PRH:n ennakkotarkastaman toimintasäännön. Toimintasääntö tuli voimaan 1.4.2023. Hallituksen esittämät päivitykset liiton kurinpitosääntöihin hyväksyttiin.

Liiton syyskokous järjestetään 7.10., ja paikka on vielä avoin. Jos seurallanne on tilaisuus, jonka yhteyteen kokous sopisi, niin ole yhteydessä toiminnanjohtajaan, sari.nuotio@sukeltaja.fi.

Kevätkokous järjestetään 6.4.2024 Salossa Sukellusseura Simppu ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä. Kokousvieraat toivotetaan tervetulleeksi juhlaan!

Lue kevätkokouksesta tarkemmin sukeltaja.fi uutisista.


Sukeltajaliiton jäsenmaksut 2024

Vuoden 2024 jäsenmaksut vahvistettiin kevätkokouksessa hallituksen esityksen mukaisesti. 

Jäsenyhdistykset

  • seniorit kalenterivuoden aikana vähintään 75 vuotta täyttävät 14,50 euroa
  • aikuiset 29,00 euroa (2009 tai ennen syntyneet)
  • norpat 14,50 euroa (2010–2017 syntyneet)
  • kuutit 0 euroa (2018 tai sen jälkeen syntyneet)
  • jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna liiton henkilöjäsen tai liiton jäsenyhdistyksen jäsen.
  • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa).

Muut

  • henkilöjäsenen jäsenmaksu 29,00 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % (14,50 euroa), kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.
  • tukijäsen 1000 euroa
  • yhteisöjäsen 100 euroa, ja sen päälle yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää liiton jäsenyyden piiriin saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin muillakin on.

Kesän hauskin leiri lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten valtakunnallinen kesäleiri järjestetään 30.6.–2.7. Padasjoella Kelventeen saaressa. Kelvenne on Päijänteen kansallispuiston suurin saari ja tunnettu muun muassa upeista hiekkarannoistaan. Leirillä on luvassa laitesukellusta, snorklausta, uimista ja rentoa leirimeininkiä kivassa porukassa telttaretkitunnelmissa.

Kurkkaa videolta viime vuoden leirin fiiliksiä.

Leirin järjestävät Hämeenlinnan Sukeltajat ja Riihimäen Urheilusukeltajat yhteistyössä
Sukeltajaliiton kanssa.

Kerää seuran nuoriso kokoon ja lähde leirille! 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 31.5. sukeltaja.fi kalenterissa.

Mikäli seurassanne on kiinnostusta käynnistää lasten ja nuorten toimintaa, nuorisopäällikkö auttaa ja neuvoo alkuun, ota yhteyttä heli.halava@sukeltaja.fi.


Aluejärjestöillä edullista koulutusta seuratoimijoille

Suomessa toimii 15 liikunnan aluejärjestöä, joiden tehtävänä on hyvinvoinnin edistäminen liikunnan ja urheilun avulla - erityisesti paikallisella tasolla. Aluejärjestöillä on useita edullisia koulutuksia, jotka on suunnattu seuratoimijoille seurojen pyörittämisen tueksi. Tässä muutamia, joista on hyötyä seuran arjessa.

Urheiluseuran hyvä hallinto
Koulutuksessa käydään läpi hyvän seurahallinnon perusteita. Teemoina ovat muun muassa päätöksenteko seurassa, seuran hallinnon toiminta, jäsenyys ja maksut seurassa.

Urheiluseuran verotus
Koulutuksessa käydään läpi seuran varainhankinnan verotuksen perusteita ja seuran maksamia kulukorvauksia. Käsittelyssä on muun muassa urheilutoiminnan tulot, talkootyö ja matkakorvaukset vapaaehtoisille.

Urheiluseuran viestintä
Viestintä on hyvän seuran toimivuuden edellytys. Koulutuksessa käydään läpi seuraviestintää eli sisäistä viestintää, mediaviestintää ja kriisiviestintää.

Urheiluseuran vastuullisuus
Vastuullisuuskoulutuksessa perehdytään urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan ja peilataan teemoja oman seuran toimintaan. Koulutus antaa hyvät askelmerkit seuran vastuullisuusohjelman luomiseen.

Tutustu aluejärjestöihin ja niiden tarjoamiin koulutuksiin ja palveluihin

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer