Seuraposti 4/2023 12.5.2023

Tässä kirjeessä

  • Tiekartta ja koulutus -työpaja 16.5.
  • Pohjaroskaprojekti käynnistyy
  • Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen
  • Olemme mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa
  • A-lippu kampanja somessa
  • Seuran nuoret maauimalaleirille Hämeenlinnaan

Tiekartta ja koulutus -työpaja 16.5.

Sukeltajaliiton koulutusvalikoiman ja Dyykki-sisältöjen kehittämistä ohjataan tiekartan avulla.

Tiistaina 16.5. kello 18–20 järjestetään etätyöpaja, jossa Sukeltajaliiton jäsenistöllä, jäsenseuroilla, seurojen puheenjohtajilla ja muulla hallinnolla ja kouluttajilla on mahdollisuus vaikuttaa tiekarttaan, kertoa sitä koskevista toiveistaan ja keskustella koulutusten käytännön järjestämisestä seuroissa ja seurojen välisenä yhteistyönä.

  • Mihin painopistettä pitäisi jatkossa suunnata?
  • Mitä kursseja ja työpajoja Sukeltajaliiton koulutustarjontaan toivotaan? Missä tärkeysjärjestyksessä kursseja ja työpajoja tulisi kehittää?
  • Mitä Dyykki-sisällöiltä toivotaan, miten niitä tulisi kehittää?
  • Miten koulutuksia järjestetään seuroissa? Voiko koulutusresursseja jakaa seurojen kesken?
  • Mitä palautteita ja toiveita seuroilla, seurajohdolla, puheenjohtajaverkoston jäsenillä, ohjaajilla, kouluttajilla ja jäsenillä on?

Tiekartta ja koulutus -työpaja, tiistai 16.5.2023 kello 18–20.

Ilmoittaudu tästä


Pohjaroskaprojekti käynnistyy

Tulevana kesänä Suomen ympäristökeskus (Syke) pilotoi pohjaroska-aineiston keruuta Itämerestä kansalaishavainnoinnin avulla. Sukeltaen tehdystä roskien kartoituksesta on kokemuksia esimerkiksi Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelmasta (Velmu) ja PADI AWAREn keräämästä aineistosta, ja tulokset ovat lupaavia.

Kutsumme nyt sukeltajat ja seurat mukaan kokeilemaan, sopisiko sukeltajien suorittama pohjaroskakartoitus seurantatarkoituksiin.

Roskaa kerätään Itämerestä erilaisilta pohjilta hyvin kaupungistuneista aina luonnontilaisiin rantoihin, jotta saadaan parempi kuva pohjaroskien määrästä ja laadusta rantavyöhykkeessä.

Toimi näin:

  1. Järjestä rannansiivoustalkoot Itämeren rannalla.
  2. Lataa sukeltaja.fi materiaalipankista pohjaroskien raportointilomake ja täyttöohje.
  3. Kirjaa löytyneet roskat lomakkeeseen ja palauta se (ja mahdolliset kuvat) ohjeen mukaan Sykelle.
  4. Postaa talkoista kuvia ja tarinaa somekanavillanne: missä siivositte, mitä löytyi, ja että olette mukana Syken pohjaroskaprojektissa. Käytä tunnistetta #pohjaroska.

Lomake ja ohjeet löytyvät täältä.

Lisätietoa projektista löytyy projektin verkkosivuilta.

Pidetään Itämeri siistinä yhdessä!


Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 7.10. valitaan jäseniä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Ehdollepanotoimikunta on aloittanut työnsä ja etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle hallitukseen. Onko teidän seurassanne hallitustyöstä kiinnostuneita jäseniä?

Hallituksen jäsenen tehtävä tarjoaa erittäin mielenkiintoisen näköalapaikan sekä sukeltamiseen lajina että laajemminkin suomalaisen urheilun kehittämiseen keskusjärjestötasolla. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua erilaisten sukellusalan toimijoiden kanssa.

Lue lisää aiheesta sukeltaja.fi uutisista ja ota yhteyttä ehdollepanotoimikuntaan, yhteystiedot ja löytyvät uutisesta.


Olemme mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa tänä keväänä. Yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Kampanja on jo käynnissä ja jatkuu 14.6. asti. Kannustamme kaikki sukellusseurat mukaan kampanjaan!

Toimi näin:

  1. Järjestä rannansiivoustalkoot.
  2. Ilmoita kerätyt roskapussit roskalaskuriin Ylen sivuilla.
  3. Kerro talkoistanne ja roskasaaliistanne somessa, ja että olette mukana kampanjassa. Käytä julkaisuissa tunnistetta #miljoonaroskapussia ja #puhtaillarannoillaonkivauida.

Lue lisää aiheesta sukeltaja.fi uutisista.


A-lippu kampanja somessa

Kampanjoimme jälleen tuttuun keväiseen tapaan sosiaalisessa mediassa A-lipun merkityksestä ja tärkeydestä. Viestinnässä on kaksi kärkeä: toisaalta valistamme veneilijöitä A-lipun merkityksestä ja toisaalta muistutamme sukeltajia siitä, että lippua tulee käyttää. Ole mukana kampanjassa jakamalla liiton somepostauksia aktiivisesti. Voit myös ladata A-lippu-aineistoa käyttöösi sukeltaja.fi materiaalipankista ja tehdä aiheesta omia postauksia. Tärkeintä on, että lippu näkyy ja tulee tutuksi kaikille!

Lataa A-lippu-aineistoa täältä.


Seuran nuoret maauimalaleirille Hämeenlinnaan

Hämeenlinnassa Ahveniston maauimalassa järjestetään 26.−27.8. nuorten leiri. Sukelluslajit tutuksi  -teemalla tutustutaan eri sukelluslajeihin ja treenataan osaavien valmentajien ohjauksessa, mukana uppopallo, räpyläuinti, vapaasukellus ja pelastustaidot. Treenit on suunniteltu noin 14−20-vuotiaille.

Jokaisen lajin parissa vietetään noin 1,5−2 h yhtenä päivänä. Osallistumalla molempiin leiripäiviin varmistat, että kuulet, näet ja koet kaikki kikat, opit ja treenit kaikista lajeista! Tarkempi ohjelma (lajit/päivä) päivitetään tapahtumakalenteriin myöhemmin.

Toimintaa on sekä lauantaina että sunnuntaina noin klo 9.30−18.00.

Hinta: kaksi päivää 80 euroa (sis. sisäänpääsyn maauimalaan, treenit, majoituksen ja lounaan molempina päivinä), yksi päivä 50 euroa (sis. sisäänpääsyn maauimalaan, treenit ja lounaan)

Ilmoittaudu viimeistään 28.7. sukeltaja.fi tapahtumakalenterissa.

Lisätiedot: nuorisopäällikkö heli.halava@sukeltaja.fi.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer