Seuraposti 6/2023 25.8.2023

Tässä kirjeessä

  • Seuran uudet jäsenet ja Sukeltajaliiton jäsenmaksu loppuvuonna
  • Puheenjohtajat koolle 20.9.
  • Sukeltajaliiton syyskokous 7.10. Tampereella
  • Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen
  • #BeActive - Euroopan urheiluviikko syyskuussa
  • Et ole yksin -palvelu

Seuran uudet jäsenet ja Sukeltajaliiton jäsenmaksu loppuvuonna

Muistattehan ilmoittaa seuraan liittyneet uudet jäsenet mahdollisimman pian jäsenrekisteriin, jotta he saavat kaikki Sukeltajaliiton jäsenedut heti käyttöönsä.

Liiton viime kevätkokouksen päätöksen mukaisesti syksyllä jäseneksi liittyvillä on nyt edullisemmat liiton jäsenmaksut. Kun henkilö liittyy seuraan uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana, seuroilta heistä perittävän liiton jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen. Myös syksyllä henkilöjäseneksi liittyvällä on nyt alennettu jäsenmaksu.


Puheenjohtajat koolle

Sukeltajaliiton puheenjohtaja Harri Nieminen kutsuu koolle puheenjohtaja-illan keskiviikkona 20.9. klo 19-21 Teamsin välityksellä.

Tilaisuus on vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, jossa seurojen edustajilla on myös mahdollisuus jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistumisista. 

Illan aiheita 

  • Seurojen talous, millaisia avustuksia seurat ovat saaneet toimintansa rahoittamiseksi
  • Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Minkälaisiin kehittämishankkeisiin meidän seuroillemme on myönnetty tukea? Vinkkejä tuen hakemiseen.
  • Tähtiseurapolulle? Liiton tekemän seurakyselyn perusteella kiinnostusta löytyy. Miten alkuun?

Illassa mukana ovat myös liiton seurakehittäjinä toimivat nuorisopäällikkö Heli Halava ja koulutuspäällikkö Mika Rautiainen.

Ilmoittaudu kalenterin kautta, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.


Sukeltajaliiton syyskokous 7.10. Tampereella

Sukeltajaliiton syyskokous pidetään 7.10. Tampereella, Scandic Tampere Station -hotellissa, Ratapihankatu 37 33100 Tampere. Aikataulu tarkentuu järjestelyjen edetessä. Kokouksen yhteydessä järjestetään viestintää koskeva workshop.

Kutsu kokoukseen julkaistaan sukeltaja.fi uutisissa vähintään kolme viikkoa ennen kokousta. Lisätietoja päivitetään kalenteriin.


Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 7.10. valitaan jäseniä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Jos sinulla on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, olet oikea henkilö hakeutumaan näihin luottamustehtäviin. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Ehdotuksia mahdollisista uusista hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta voivat tehdä sekä seurat että yksittäiset seuralaiset ja liiton yhteisöjäsenet. Tiedot jäsenehdokkaista voi toimittaa joko ehdollepanotoimikunnan jäsenille tai suoraan liiton toimistoon. Varsinainen ehdolle asettuminen tapahtuu ehdokaslomake täyttämällä.

Lue tarkemmin ehdolle asettumisesta

Asetu ehdolle täyttämällä sähköinen lomake


#BeActive - Euroopan urheiluviikko syyskuussa

Euroopan urheiluviikko (European week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen tavoite on innostaa eurooppalaisia olemaan #BeActive säännöllisesti ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän. Teemaviikkoa vietetään vuotuisesti 23.-30. syyskuuta ympäri Eurooppaa. Teemaviikko on seuroille erinomainen tilaisuus tehdä omaa toimintaansa näkyväksi ja kutsua uusia jäseniä mukaan.

Joka päivällä on oma teemansa, joista sukellukseen sopivat mm. Kiitä valmentajaa -päivä ma 25.9. ja Seurapaitapäivä ti 26.9. Vapaaehtoisia voi kiittää esim. hakemalla heille Sukeltajaliiton ansiomerkin tai muun huomionosoituksen.

Ke 27.9. Kannustamme kaikkia pohtimaan nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia sekä sitä, miten valmentaja voisi siihen vaikuttaa.

Ole mukana urheiluviikolla omalle seurallesi sopivalla tavalla, täältä löydät lisää aiheesta ja miten osallistua.


Et ole yksin

Urheilu- ja liikuntaharrastuksen on oltava turvallista, ja kaikilla on oikeus nauttia harrastuksesta ilman pelkoa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia liikunnasta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti.

Muistutahan seurasi jäseniä Et ole yksin -palvelusta, johon voi ottaa yhteyttä, jos on kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilun ja liikunnan parissa.

Et ole yksin -palvelu

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer