Kouluttajaposti 7/2023 1.9.2023

Tässä kirjeessä

  • Opettakaa yhteistyötä!

  • Oppilaiden tuplajäsenyydet rekisterissä

  • Seuratoimijan tapahtumia

  • Vapaaehtoisen rekrytointi ja sitouttaminen - webinaari 6.9.


Opettakaa yhteistyötä! 

Itsekkyys lisääntyy yhteiskunnassa. Valitettavasti tämä on alkanut näkyä myös sukelluksilla. Kaveria ei enää auteta.  

Sukelluksen pitäisi kuitenkin olla edelleen se paikka, jossa kaveria ei jätetä! 

Korostakaa siis koulutuksessa ja omien seurojenne sukellustoiminnassa parityöskentelyn ja ryhmätyöskentelyn tärkeyttä.  

  • Varusteiden pukeminen ja riisuminen sujuu mukavammin ja turvallisemmin sukellusparin avustuksella.  

  • Varustetarkastukset ja paritarkastukset ovat sukellusturvallisuuden kulmakiviä.  

  • Vastuunjako ja vastuun ottaminen on tärkeää, jotta sukellustapahtumia pystytään järjestämään ja viemään läpi sujuvasti ja turvallisesti. 

  • Kuka tahansa saa keskeyttää sukelluksen milloin hyvänsä mistä syystä hyvänsä. Häntä ei saa moittia siitä, eikä ruveta syrjimään sen johdosta. 

  • Hyvän ja yhteisöllisen seuran tapahtumakalenterista löytyy tasapainoisesti kaikentasoisia sukelluksia. Osassa sukelluksista voi olla vaikkapa taso- tai kokemusvaatimuksia, mutta esim. aloitteleville sukeltajille sopivia sukelluksia ei saa unohtaa. 

  • Vähemmän sukeltaneet eivät ”pilaa” pidemmälle koulutettujen sukelluksia. Tämän hetken vähemmän koulutettu on muutaman vuoden päästä pidemmälle koulutettu itsekin, jos tuntee itsensä tervetulleeksi seurassa ja jatkaa lajin parissa. 

Kouluttajan oma esimerkki on myös hyvin tärkeä sekä koulutustilanteissa, mutta myös seuran koulutuksen ulkopuolisilla sukelluksilla ja retkillä. Esimerkki vahvistaa asenneilmapiiriä, jotta koulutuksessa opittuja toimintatapoja oikeasti myös noudatetaan käytännössä. 


Oppilaiden tuplajäsenyydet rekisterissä 

Tiedotattehan oman seuranne jäsenille, että kun he ilmoittautuvat jatkokursseille, taitokoulutuksiin ja erikoiskursseille, niin he tekevät sen kirjautumalla ensin Sukeltajaliiton jäsensivustolle.

Jos jäsen ilmoittauu kurssikalenterin kautta ilman kirjautumista, hänelle muodostuu järjestelmän kautta automaattisesti mahdollinen uusi jäsenyys, joka alkaa ilmoittautumispäivänä. Sen jälkeen jäsenyys ja mahdollinen uusi jäsenyys kummittelevat rinnakkain rekisterissä.

Ottamalla yhteyttä Sukeltajaliiton toimistoon rinnakkaiset jäsenyydet saadaan kyllä jälkikäteen yhdistettyä, mutta korjaustyön vähentämiseksi olisi hyvä, että  ilmoittautuminen tapahtuu alun perin oikein. 

Siinä tapauksessa, että kurssille ilmoittautuva henkilö ei ole seuran jäsen, hänen tuleekin olla ensin mahdollinen uusi jäsen. Seura sitten päättää tuon jäsenyyden ja lisää oppilaan seuran jäseneksi, kun henkilö on hyväksytty kurssille.


Seuratoimijan tapahtumia

Puheenjohtaja-ilta

Sukeltajaliiton puheenjohtaja Harri Nieminen kutsuu koolle puheenjohtaja-illan keskiviikkona 20.9.klo 19-21 Teamsin välityksellä. Aiheina seurojen talous ja toiminnan rahoittaminen, OKM:n seuratuen haku ja Tähtiseurapolulle hakeutuminen.

Lue lisää

Syyskokous

Sukeltajaliiton syyskokous pidetään la 7.10. Tampereella hotelli Scandic Tampere Stationissa. Aikataulu tarkentuu tuonnempana ja päivitetään kalenteriin. Kokouksen yhteydessä järjestetään viestintää koskeva workshop. Kutsu kokoukseen julkaistaan vähintään kolme viikkoa ennen sukeltaja.fi uutisissa.

Ehdolle hallitukseen

Syyskokouksessa 7.10. valitaan jäseniä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Jos sinulla on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, olet oikea henkilö hakeutumaan näihin luottamustehtäviin. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Lue lisää 


Vapaaehtoisten rekrytointi ja sitouttaminen - webinaari 6.9.

Miten onnistua vapaaehtoisten rekrytoinnissa? Millainen on hyvä tehtäväilmoitus? Ja miten vapaaehtoiset saa sitoutumaan toimintaan?

Vapaaehtoistyö.fi-palvelun syyskuun koulutuswebinaarissa 6.9. klo 13-14:30 annetaan vinkkejä vapaaehtoisten rekrytointiin ja sitouttamiseen. Kouluttajana toimii projektikoordinaattori Satu Puolitaival Kansalaisareena ry:stä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer