Seuraposti 7/2023 19.9.2023

Tässä kirjeessä

  • Sukeltajaliiton syyskokous 7.10. Tampereella
  • Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen
  • Puheenjohtajailta huomenna keskiviikkona 20.9. - ilmoittaudu nyt!
  • Seuran uudet jäsenet ja Sukeltajaliiton jäsenmaksu loppuvuonna
  • #BeActive - Euroopan urheiluviikko syyskuussa
  • Soveltavan liikunnan ja paraurheilun tila seuroissa - vastaa kyselyyn

Sukeltajaliiton syyskokous 7.10. Tampereella

Sukeltajaliiton syyskokous pidetään 7.10. Tampereella, Scandic Tampere Station -hotellissa, Ratapihankatu 37 33100 Tampere. Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä.

Kokouksen yhteydessä jaetaan liiton ympäristöpalkinto järjestetään viestintää koskeva työpaja sekä. Työpajaan voi osallistua ainoastaan paikan päällä. Työpajan tavoitteena on käynnistää prosessi verkoston luomiseksi seurojen viestijöille ja viestintävastaaville.

Sekä etänä että paikan päällä osallistuvien tulee ilmoittautua sukeltaja.fi kalenterissa viimeistään 2.10. Myös valtakirja tulee toimittaa 2.10. mennessä sähköpostilla office@sukeltaja.fi.

Kutsu kokoukseen on julkaistu sukeltaja.fi uutisissa 8.9.


Ehdolle Sukeltajaliiton hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 7.10. valitaan jäseniä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Jos sinulla on kiinnostusta sukellusharrastuksen ja -turvallisuuden edistämiseen, sukelluksen kehittämiseen urheilulajina ja liikuntamuotona sekä ajatuksia ja näkemyksiä Sukeltajaliiton toiminnan kehittämisestä, olet oikea henkilö hakeutumaan näihin luottamustehtäviin. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Ehdotuksia mahdollisista uusista hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta voivat tehdä sekä seurat että yksittäiset seuralaiset ja liiton yhteisöjäsenet. Tiedot jäsenehdokkaista voi toimittaa joko ehdollepanotoimikunnan jäsenille tai suoraan liiton toimistoon. Varsinainen ehdolle asettuminen tapahtuu ehdokaslomake täyttämällä.

Lue tarkemmin ehdolle asettumisesta

Asetu ehdolle täyttämällä sähköinen lomake


Puheenjohtajailta huomenna keskiviikkona 20.9. - ilmoittaudu nyt!

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan huomiseen Puheenjohtajailtaan, joka järjestetään Teamsissa klo 19-21. Lue lisää ja ilmoittaudu kalenterissa tänään, niin saat sähköpostiin linkin tapahtumaan.


Seuran uudet jäsenet ja Sukeltajaliiton jäsenmaksu loppuvuonna

Muistattehan ilmoittaa seuraan liittyneet uudet jäsenet mahdollisimman pian jäsenrekisteriin, jotta he saavat kaikki Sukeltajaliiton jäsenedut heti käyttöönsä.

Liiton viime kevätkokouksen päätöksen mukaisesti syksyllä jäseneksi liittyvillä on nyt edullisemmat liiton jäsenmaksut. Kun henkilö liittyy seuraan uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana, seuroilta heistä perittävän liiton jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen. Myös syksyllä henkilöjäseneksi liittyvällä on nyt alennettu jäsenmaksu.


#BeActive - Euroopan urheiluviikko syyskuussa

Euroopan urheiluviikko (European week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen tavoite on innostaa eurooppalaisia olemaan #BeActive säännöllisesti ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän. Teemaviikkoa vietetään vuotuisesti 23.-30. syyskuuta ympäri Eurooppaa. Teemaviikko on seuroille erinomainen tilaisuus tehdä omaa toimintaansa näkyväksi ja kutsua uusia jäseniä mukaan.

Joka päivällä on oma teemansa, joista sukellukseen sopivat mm. Kiitä valmentajaa -päivä ma 25.9. ja Seurapaitapäivä ti 26.9. Vapaaehtoisia voi kiittää esim. hakemalla heille Sukeltajaliiton ansiomerkin tai muun huomionosoituksen.

Ke 27.9. Kannustamme kaikkia pohtimaan nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia sekä sitä, miten valmentaja voisi siihen vaikuttaa.

Ole mukana urheiluviikolla omalle seurallesi sopivalla tavalla, täältä löydät lisää aiheesta ja miten osallistua.


Soveltavan liikunnan ja paraurheilun tila seuroissa - vastaa kyselyyn

Suomen Paralympiakomitea toteuttaa yhteistyössä Liikuntatieteellisen Seuran ja Finland Svenska Idrottin kanssa syksyn aikana kyselyn urheiluseuroille ja liikuntaa järjestäville yhdistyksille. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa soveltavan liikunnan ja paraurheilun tilaa seuroissa ja yhdistyksissä sekä saada selville, millaisia tuen tarpeita seuroilla ja yhdistyksillä on palvelujen järjestämisessä toimintarajoitteisille henkilöille.

Toimintarajoitteisilla henkilöillä tarkoitetaan kyselyn kontekstissa kaiken ikäisiä liikkujia ruohonjuuritason kokeilijoista ja harrasteliikkujista aina kilpatason urheilijoihin saakka. He voivat toimia esimerkiksi paraurheilun lajeissa, Special Olympics -urheilussa (kuten Unified-toiminta), elinsiirtourheilussa tai kuurojen urheilussa. He voivat olla mukana myös muissa rooleissa, kuten ohjaajina, valmentajina tai vapaaehtoisina.

Kannustamme seurojamme vastaamaan kyselyyn 15.10. mennessä, lue lisää täältä

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer