Kouluttajaposti 8/2023 24.10.2023

Tässä kirjeessä

  • CMAS Technical Skills -kurssilla avustavien henkilöiden kortitustaso
  • Kouluttajakorttien uusiminen
  • Kouluttajanimitykset
  • Ohjaaja- ja kouluttajakoulutuksen tarvekysely
  • Jokiarkeologinen etätyöpaja 9.11.

CMAS Technical Skills -kurssilla avustavien henkilöiden kortitustaso

CMAS Technical Skills ‐kurssin järjestämisohjeen mukaisesti CMAS Technical Skills -kortitetut CMAS Dive Leaderit, lähikouluttajat ja laitesukelluskouluttajat voivat avustaa koulutuksessa CMAS Technical Skills Instructor ‐kouluttajan valvonnassa.

Technical Skills- tai vastaavantasoinen kurssi ei kuitenkaan ole aina kuulunut kaikkien tekniikkasukelluskoulutusjärjestöjen kurssivalikoimaan. Ajassa ei tarvitse mennä kovinkaan kauas taaksepäin, kun vaikkapa Advanced Nitrox -kurssille pääsi suoraan ja nykyään Technical Skills -kurssin sisältöön kuuluvat perustaidot opittiin osana Advanced Nitrox -kurssia.

Voiko siis henkilö, jolla on jokin korkeammantasoinen tekniikkasukellusluokitus, mutta ei Technical Skills -tasoa vastaavaa luokitusta, toimia avustajana CMAS Technical Skills -kurssilla?

Vastaus on, että kyllä voi, jos hän kurssin vastuukouluttajan harkinnan mukaan omaa vastaavat tiedot ja taidot kuin henkilö, jolla on Technical Skills -luokitus. Vastuukouluttajan harkinta on tässä tärkeässä roolissa, hänen tulee tapauskohtaisesti varmistua avustajien osaamisesta.


Kouluttajakorttien uusiminen

Sukeltajaliiton myöntämät kouluttajakortit ovat voimassa viisi vuotta kortin myöntämisvuoden viimeisestä päivästä lukien. Ne uusitaan Sukeltajaliiton Dyykki-oppimisympäristössä. Kouluttajakortin uusinta edellyttää koulutusvastaavan täyttämää seuran kirjallista esitystä.

Tarkista kouluttajakortin uusimisen ehdot CMAS-koulutuksen yleisen koulutusohjeen luvusta 6.3.

Kouluttajakortin uusinta tapahtuu niin, että ilmoittaudut liiton tapahtumakalenterin kautta ao. kortinuusinta”kurssille”. Sen jälkeen sinulle avautuu Dyykkiin toteutus, jonka kautta pääset täyttämään tarvittavat tiedot, lähettämään liitteet ja hyväksymään uusimisen ehdot.

Kouluttajakorttien uusimiset liiton kalenterissa


Kouluttajanimitysten hakeminen

Sukeltajaliiton laitesukellusvaliokunta voi nimittää eräitä CMAS-tekniikkasukelluskouluttajia hakemusten perusteella, kun järjestämisohjeissa määritellyt nimityksen edellytykset täyttyvät.

Nimityksen hakeminen tapahtuu niin, että ilmoittaudut liiton tapahtumakalenterin kautta ao. nimitys”kurssille”. Sen jälkeen sinulle avautuu Dyykkiin toteutus, jossa annat tarvittavat tiedot nimityksen ehtoihin liittyen. Laitesukellusvaliokunta käsittelee nimityshakemukset kokouksessaan.

CMAS-tekniikkasukelluskouluttajaluokkia, joita voi hakea nimityksellä ovat:


Ohjaaja- ja kouluttajakoulutuksen tarvekysely

Onko sinulla kiinnostusta ja tarvetta päästä kouluttajakurssille vuoden 2024 aikana? Sukeltajaliiton ohjaaja- ja kouluttajakoulutusta järjestetään tarvelähtöisesti. Seurojen tarpeita kartoittava kysely järjestetään vuosittain. Vuoden 2024 ohjaaja- ja kouluttajakoulutuksen tarvekysely on lähetetty seurojen nuorisovastaaville, koulutusvastaaville ja puheenjohtajille viikolla 41. Vastausaika päättyy  31.10.

Varmista, että oman seurasi koulutusvastaava ja puheenjohtaja ovat tietoisia halukkuudestasi päästä kouluttajakurssille. Varmista myös, että he vastaavat seuran puolesta kyselyyn.

Muistakaa myös, että seuralla on halutessaan mahdollisuus isännöidä ohjaaja- tai kouluttajakurssia. Kun paikallinen seura mm. tekee tilavaraukset, luokkatilat ja uima-altaat on usein mahdollista saada edullisempaan hintaan. Kurssin isännöiminen myös takaa sen, että kurssin saa omalle paikkakunnalle. Kyselyssä on mahdollista ilmoittaa seuran halukkuudesta kurssin isännöintiin.


Jokiarkeologinen etätyöpaja 9.11.

Vaikuta suomalaiseen jokiarkeologiaan! Haluamme keskustella eri toimijoiden kanssa yhdessä siitä, mitä jokiarkeologia on Suomessa, kuka sitä tekee, missä sitä toteutetaan, mitkä aihealueet ovat kiinnostavia ja mitä jokiarkeologialta toivotaan. Työpaja on tilaisuus vaikuttaa suomalaisen jokiarkeologian kehittämiseen, turvallisiin toimintatapoihin ja virtavesien kulttuuriperinnön tunnetuksi tekemiseen!

Museovirasto, Sukeltajaliitto, Nastolan sukellussuunnistajat ja Elimäen kotiseutuyhdistys järjestävät yhteistyössä etätyöpajan torstaina 9.11. klo 15.00–18.00. Työpaja sisältää alustuksia aiheeseen sekä keskustelua pienryhmissä erilaisista virtavesiin, jokiin ja jokiarkeologiaan liittyvistä teemoista. Olet tervetullut työpajaan ja pienryhmiin. Voit osallistua myös ainoastaan työpajaan tai pienryhmiin.

Lue lisää ja ilmoittaudu! Ilmoittautumiset viimeistään 2.11.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer