Seuraposti 1/2024 23.1.2024

Tässä kirjeessä

  • Tukea seuran toiminnan pyörittämiseen
  • Hallitus järjestäytyi
  • Peruskurssit kalenteriin
  • Rakennamme seuraviestijäverkostoa
  • Sukellusmessut Lahdessa 23.3. – olemme mukana
  • Liiton hankeavustus
  • Ehdota Vuoden parasta 2023
  • Kevätkokous Salossa

Tukea seuran toiminnan pyörittämiseen

Vuoden vaihtuessa monissa seuroissa vaihtuu myös toimihenkilöitä. Saatat saada tämän uutiskirjeen ensimmäistä kertaa, jos olet seurasi tuore puheen/varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja tai seuran rekisterin pääkäyttäjä.

Olemme koonneet Sukeltajaliiton Dyykki-oppimisympäristöön oppaan, josta löytyy paljon tietoa, vinkkejä ja työkaluja seuratoiminnan pyörittämiseen. Kirjautumisen jälkeen opas löytyy yläpalkin Kurssivalikoima-linkistä. Löydät tietoa mm. seuran hallinnosta (yhdistysrekisteri, veroasiat, tukien hakeminen), liiton palveluista ja jäseneduista, vakuutuksista, turvallisuusasioista, jäsenhankinnasta ja ympäristö- ja vastuullisuusasioista.

Dyykin käyttäjätunnus on se sähköpostiosoite, joka on ilmoitettu liiton rekisteriin. Salasanan saa ensimmäisellä kerralla "unohditko salasanasi"-toiminnolla. Salasanan voi muuttaa mieleisekseen omissa Dyykin asetuksissa.

Kirjaudu Dyykkiin


Hallitus järjestäytyi

Sukeltajaliiton uusi hallitus aloitti toimintakautensa 13.1. kokouksella puheenjohtajansa Harri Niemisen johdolla. Hallitus valitsi varapuheenjohtajiksi Marko Niinistön ja Jutta Lindin. Hallitus vahvisti valiokuntien kokoonpanot ja liittokouluttajanimitykset vuodelle 2024. Urheiluvaliokunnan alla toimivat räpyläuinnin, sukelluskalastuksen, uppopallon ja vapaasukelluksen lajiryhmät. Päivitetyt tiedot löytyvät sukeltaja.fi verkkosivuilta.


Peruskurssit ajoissa kalenteriin

Nyt on juuri se aika vuodesta, kun sukellusharrastuksen aloittamisesta kiinnostuneet etsivät laitesukelluskokeiluja, peruskursseja ja sukellusseuraa, johon voisivat liittyä.

Kokeilut ja kurssit kannattaa lisätä Sukeltajaliiton koulutuskalenteriin mahdollisimman aikaisin, vaikka kurssi alkaisikin myöhemmin kevättalvella. Kalenteri toimii omalta osaltaan markkinointikanavana.

Sukeltajaliitto markkinoi seurojen tukena tulevia sukelluskokeiluja ja peruskursseja myös sosiaalisessa mediassa etenkin niille alueille kohdistaen, joilla kursseja on tarjolla.


Rakennamme seuraviestijäverkostoa

Sukeltajaliiton syyskokouksen yhteydessä järjestettiin viestinnän työpaja, jossa käynnistettiin seuraviestijäverkoston rakentaminen. Tavoitteena on luoda verkosto, jolle tarjotaan säännöllisesti apua, työkaluja, vinkkejä ja vertaistukea seuran päivittäisen viestinnän tueksi. Seuroilla on samantyyppisiä viestinnän tarpeita, joten ratkaisutkin voivat löytyä joukostamme. 

Olemme nyt aluksi perustaneet seuraviestijöille oman uutiskirjeen. Tavoittaaksemme oikeat henkilöt jäsenrekisteriin on lisätty toimihenkilö "seuraviestijä". Toivomme, että seura lisää sukeltaja.fi jäsensivustolla kohtaan "seuran yhteystiedot" sen henkilön, joka hoitaa seuraviestijän tehtävää pääsääntöisesti. Tiedotathan tästä seuranne viestijää, kiitos!


Sukellusmessut Lahdessa 23.3. – olemme mukana

Lauantaina 23.3. Lahdessa järjestettävillä sukellusmessuilla on esillä hyvä joukko sukellusalan yrityksiä ja muita toimijoita. Seuroistamme Lahden Urheilusukeltajat, Sukellussuunnistajat ja Hämeenlinnan Sukeltajat ovat paikalla kertomassa sukelluksesta ja alueen harrastusmahdollisuuksista. Tule Lahteen viettämään mukava messupäivä, tutustumaan tuotteisiin ja tapaamaan tuttuja!


Liiton hankeavustus

Hankeavustuksen hakuaika päättyi vuoden vaihteessa ja saimme yhden hakemuksen. Hallitus päätti myöntää Riihimäen Urheilusukeltajat ry:lle 1000 euroa Iso-Melkuttimen sukelluspaikan tien kunnostamiseen. Tien kunnostus on suunniteltu toteutettavaksi huhti-toukokuun aikana.

Lisätietoa hankeavustuksesta


Ehdota Vuoden parasta 2023

Vuoden parhaita 2023 ehtii vielä ehdottaa sähköisellä lomakkeella 31.1. asti. Palkinnot jaetaan liiton kevätkokouksessa.

Ehdota vuoden parasta


Kevätkokous Salossa

Sukeltajaliiton kevätkokous pidetään 6.4. Salossa. Kokousta isännöi 50-vuotisjuhlaansa viettävä Simppu ry, ja seura toivottaa kokousvieraat tervetulleeksi juhlaan. Tarkemmat tiedot päivitetään tapahtumakalenteriin järjestelyjen edetessä. Virallinen kokouskutsu julkaistaan sukeltaja.fi uutisissa kolme viikkoa ennen kokousta.

Myös jäsenet voivat esittää asioita liiton vuosikokouksissa käsiteltäviksi. Ehdotukset käsiteltäviksi asioiksi on toimitettava hallitukselle niin, että ne voidaan käsitellä hallituksen kokouksessa, joka on aikaisemmin kuin kolme viikkoa ennen vuosikokousta (toimintasääntö §9). Hallituksen suunnitellut kokouspäivät vuonna 2024 ovat: to 15.2., ke 13.3., to 30.5., la 7.9., to 3.10. ja la 14.12.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer