Kouluttajaposti 2/2024 14.2.2024

Tässä kirjeessä

  • Koulutusvastaavien verkosto
  • Koulutusvastaavien webinaari 20.3.
  • Soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi 26.-28.4.
  • DAN-ensiapukoulutus 
  • DAN-ensiapukouluttajakurssi marraskuussa

Koulutusvastaavien verkosto 

Laitesukellusvaliokunnassa on aloittanut vuoden 2024 alussa uutena jäsenenä Sanna Paukku, jonka vastuualueeseen kuuluu seurojen koulutustoiminnan ja koulutusvastaavien verkoston tukeminen. Tämä vastuualue on uusi. Sen tarkoituksena on auttaa Sukeltajaliiton jäsenseuroja koulutustoiminnan järjestämisessä, tukemalla seurojen koulutusvastaavia sekä tarvittaessa auttamalla seurojen välistä yhteistoimintaa koulutuksessa.  

Sukeltajaliiton toimintasuunnitelmassa vuodelle 2024 ovat keskeisinä painopistealueina mm. seurojen kasvun edistäminen sekä seurojen pitovoiman kasvattaminen. Yhtenä tärkeänä asiana näiden toteutumiseen on seurojen jäsenilleen järjestämä koulutus lajin parissa. Kouluttajapolun vahvistaminen seuroissa, koulutusyhteistyö lähialueen seurojen kanssa ja uusien kouluttajien kouluttaminen on tärkeää seurojen tulevaisuuden menestykselle. 

Seurojen koulutusvastaaville on lähetetty 14.2.2024 kysely, jolla kartoitetaan seurojen koulutustoiminnan tilannetta (esim. mikä toimii hyvin, missä asioissa on eniten kehitystarvetta, missä asioissa seura tarvitsee apua juuri nyt?).  

Koulutusvastaaville järjestetään 20.3.2024 webinaari, jossa esitellään kyselyn tulokset sekä lähdetään yhteisen keskustelun kautta suunnittelemaan käytännön toimia siihen, millaista tukea seurojen koulutustoimintaa ja koulutusvastaavien verkostolle vuoden 2024 aikana tarvitaan. 

Jos sinulle tuli jo nyt mieleen ideoita aiheeseen liittyen tai haluat kysyä jotakin, voit olla yhteydessä, sanna.paukku@sukeltaja.fi 


Koulutusvastaavien webinaari 20.3. 

Keskiviikkona 20.3.2024 kello 18-20 järjestetään seurojen koulutusvastaaville suunnattu webinaari. 

Webinaarissa mm. 

  • esitellään seurojen koulutustoiminnan tilannetta kartoittaneen kyselyn tulokset 
  • keskustellaan yhteisesti seurojen koulutustoiminnan kehittämisestä, jaetaan kokemuksia ja hyviä toimintamalleja 
  • ideoidaan keinoja kouluttajapolun vahvistamiseksi seuroissa 
  • keskustellaan seurojen välisestä koulutusyhteistyöstä 
  • suunnitellaan käytännön toimia siihen, millaista tukea seurojen koulutustoimintaan ja koulutusvastaavien verkostolle tarvitaan vuoden 2024 aikana. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä. Ilmoittaudu viimeistään 18.3. Osallistumislinkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille tiistaina 19.3. 


Soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi 26.-28.4.

Soveltavan sukeltamisen CMAS Special Needs Diving -kouluttaja- ja avustajakoulutus järjestetään 26.-28.4.2024 Vierumäen urheiluopistolla. Tämä kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti laitesukelluskouluttajille, jotka ovat kiinnostuneita soveltavasta sukeltamisesta. Mukaan otetaan myös muita aiheesta kiinnostuneita, joilla on vähintään CMAS P3 -kortti. He saavat kurssilta avustajapätevyyden.  

Hinta 300 euroa sisältää opetuksen, majoituksen 2 hengen huoneessa ja ruokailut. 

Kurssilla käytettävä oppimateriaali on vielä työvaiheessa, ja oppilaita osallistetaan materiaalin edelleen kehittämiseen ja palautteenantoon. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Sukeltajaliiton tapahtumakalenterin kautta. Ilmoittautumiset erikseen kouluttaja- ja avustajakoulutukseen, vähintään CMAS M1-kouluttajat ilmoittautuvat täältä, ja CMAS P3-sukeltajat ja lähikouluttajat ilmoittautuvat täältä

Soveltavalla sukeltamisella tarkoitetaan sellaisten henkilöiden sukeltamista, joiden on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua normaaliin sukellustoimintaan ilman soveltamista, apuvälinettä ja/tai erityisosaamista. 

Koulutukseen osallistumiseen on mahdollista hakea Ahos-apurahaa. Apurahahakemus on helposti tehtävissä täältä, ja se tulee tehdä helmikuun loppuun mennessä. 


DAN-ensiapukoulutus 

DAN on valikoitunut Sukeltajaliiton yhteistyökumppaniksi, koska DANin koulutuksissa huomioidaan erityisesti sukellustapaturmissa tarvittavat ensiaputaidot. Kansainväliset standardit edellyttävät useilla jatkokoulutustasoisilla sukeltajakursseilla ja kaikilla kouluttajakursseilla voimassaolevia ensiapupätevyyksiä. Snorkkelisukelluksen puolella voimassaolevaa hätäensiapupätevyyttä ja laitesukelluksessa hätäensiapu- ja hapenantopätevyyksiä. Kouluttajien tulee ylläpitää pätevyyksiään, ja niiden voimassaolo on eräs kouluttajakorttien uusimisen ehdoista. 

Sukeltajaliitto järjestää seuroissa toimiville kouluttajille DAN-ensiapukouluttajakursseja. DAN-kouluttajakoulutuksesta kiinnostuneet sukelluskouluttajan on hyvä huomioida, että ennen DAN-kouluttajakurssille tulemista on suoritettava provider-tasoiset DAN-kurssit. 

Lisätietoa DAN-koulutuksista löytyy DAN Europen sivuilta. Järjestettäviä DAN-kursseja voi etsiä sivulta löytyvän Hae DAN-kurssi -toiminnon avulla. Seuroissa toimivat DAN-kouluttajat ilmoittavat järjestämistään kursseista myös Sukeltajaliiton kalenterissa


DAN-ensiapukouluttajakurssi marraskuussa 

Sukeltajaliiton ensiapukoulutusvaliokunta järjestää DAN ensiapukouluttajakurssin 23.-24.11.2024 pääkaupunkiseudulla. Kurssi voidaan pitää n. 100 km etäisyydellä pääkaupungista, kurssipaikka vielä avoin.  

Kurssi sisältää perusensiavun ja sydäniskurin käytön (DAN Basic Life Support+ Automated External Defibrillation), happiensiavun peruskurssin (DAN O2), happiensiavun jatkokurssin (DAN Advanced Oxygen first aid for Scuba Diving Injuries) sekä neurologinen tutkiminen (DAN NEURO) kouluttajaosiot.  

Pääsyvaatimukset:  

  • Voimassaoleva  DAN-jäsenyys ja sukelluskouluttajakortti (tai laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö)  

  • Oppilaalla tulee olla edellä mainittuihin osioihin liittyvät DAN Provider-tason kurssit käytynä alle 2 vuoden aikana.  

Hinta: 760 euroa sisältäen opetuksen ja oppimateriaalin. Majoitus ja ruokailu ei sisälly kurssin hintaan vaan jokainen vastaa niistä kustannuksista itse.  

Ilmoittaudu kurssille täällä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer