Seuraposti 2/2024 19.2.2024

Tässä kirjeessä

  • Juhlava kevätkokous Salossa 6.4.
  • Soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi 26.-28.4.
  • Ehdollepanotoimikuntaan?
  • Puheenjohtajaillan antia
  • Järjestämisohje ohjattuihin snorkkelisukellustapahtumiin
  • Ojamon tilanne
  • Lausunto arkeologista kulttuuriperintöä koskevan lainsäädännön uudistamisesta

Juhlava kevätkokous Salossa

Tervetuloa Sukeltajaliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen! Virallinen kutsu on julkaistu sukeltaja.fi uutisissa.

Aika: 6.4.2024 klo 11.30
Paikka: Astrum-keskus, Salorankatu 5−7, 24240 Salo

Kokous järjestetään hybridikokouksena. Kokoukseen niin paikan päällä kuin etäyhteydelläkin (Teams) osallistuvilta virallisilta kokousedustajilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen 2.4. mennessä sukeltaja.fi kalenterin kautta. Myös valtakirja tulee toimittaa 2.4. mennessä osoitteeseen office@sukeltaja.fi.

Kokousta isännöi 50-vuotisjuhliaan viettävä Sukellusseura Simppu ry. Liiton kokoukseen osallistuvat kutsutaan mukaan seuran juhlapäivän viettoon. HUOM! Juhlaan pyydetään ilmoittautumaan jo 29.2. mennessä, lisätietoa sukeltaja.fi kalenterissa.

Kokouksessa mm.

  • palkitaan Vuoden Parhaat
  • päätetään vuoden 2025 jäsenmaksuista, joista osaan hallitus esittää maltillista 50 sentin korotusta
  • esitellään vuoden 2023 vuosikertomus ja päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta
  • päätetään ehdollepanotoimikunnan asettamisesta.

Merkkaa kalenteriin

Syyskokous pidetään 26.10. Seinäjoella Lakeuden Sukeltajat ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä.


Soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi 26.-28.4.

Soveltavan sukeltamisen CMAS Special Needs Diving -kouluttaja- ja avustajakoulutus järjestetään 26.-28.4. Vierumäen urheiluopistolla. Tämä kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti laitesukelluskouluttajille, jotka ovat kiinnostuneita soveltavasta sukeltamisesta. Mukaan otetaan myös muita aiheesta kiinnostuneita, joilla on vähintään CMAS P3 -kortti. He saavat kurssilta avustajapätevyyden.

Hinta 300 euroa sisältää opetuksen, majoituksen 2 hengen huoneessa ja ruokailut.

Koulutukseen osallistumiseen on mahdollista hakea Ahos-apurahaa. Apurahahakemus tälle kurssille osallistumista varten on tehtävä helmikuun loppuun mennessä. Lue lisää täältä.

Kurssilla käytettävä oppimateriaali on vielä työvaiheessa, ja oppilaita osallistetaan materiaalin edelleen kehittämiseen ja palautteenantoon.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Sukeltajaliiton tapahtumakalenterin kautta. Ilmoittautumiset erikseen kouluttaja- ja avustajakoulutukseen:

Vähintään CMAS M1-kouluttajat ilmoittautuvat täältä

CMAS P3-sukeltajat ja lähikouluttajat ilmoittautuvat täältä.

Soveltavalla sukeltamisella tarkoitetaan sellaisten henkilöiden sukeltamista, joiden on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua normaaliin sukellustoimintaan ilman soveltamista, apuvälinettä ja/tai erityisosaamista.


Ehdollepanotoimikuntaan?

Kevätkokouksessa tullaan tekemään päätös ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Mikäli sinulla on kiinnostusta toimia ehdollepanotoimikunnassa tai tiedät tehtävästä kiinnostuneen henkilön, ota yhteyttä puheenjohtajaan harri.nieminen at sukeltaja.fi tai toiminnanjohtajaan sari.nuotio at sukeltaja.fi.

Hallitusvaali käydään syyskokouksessa, ja tänä vuonna valitaan myös puheenjohtaja. Hallitukseen valittujen kausi on kaksivuotinen ja erovuorossa oleva voidaan valita uudelleen. 


Puheenjohtajaillan antia

Parisenkymmentä henkilöä osallistui 15.2. Teamsilla järjestettyyn puheenjohtajailtaan. Illan aiheena oli seurojen viestintä, ja mukaan oli kutusuttu puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien lisäksi myös seuraviestijät.

Keskustelussa tuotiin esille, millaisia haasteita jäsenviestinnässä on. Monikanavaisuus on tätä päivää: mikä edellyttää viestijöiltä suunnitelmallisuutta ja ennakointia. Tyytyväinen seuran jäsenistö on sukellusharrastuksen paras markkinoija, jäsenistön aktiivisuus seuran kanavilla kertoo toiminnasta, johon halutaan tulla mukaan. Nuoret ovat luontevia somekäyttäjiä, joten heistä saattaa löytyä innokasta apua.

Seuraviestijöiden tueksi on perustettu verkosto, joka tuo seuroissa viestintää tekevät yhteen jakamaan kokemuksiaan, oppimaan toisiltaan ja luomaan viestintäaineistoja kaikkien käyttöön. Verkosto toimii pääsääntöisesti Teamsissa, ja myös lähitapaamiset ovat mahdollisia. Toimintaan ei tarvitse sitoutua määräajaksi, vaan mukaan voi tulla, kun itselle sopii.

Verkosto kokoontuu joka kuukauden toinen torstai klo 18. Mukaan pääsee käymällä merkitsemässä sukeltaja.fi jäsenrekisterissä seuran tietoihin muiden toimihenkilöiden lisäksi seuraviestijän, joka kutsutaan mukaan ja jolle verkoston kuukausittainen uutiskirje osoitetaan. Jos verkoston toiminta kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä myös kristiina.karila at sukeltaja.fi, joka toimii liiton toimistolla verkoston tukena.


Järjestämisohje ohjattuihin snorkkelisukellustapahtumiin

Hallitus hyväksyi Ohjatut snorkkelisukellukset ja snorkkelisukellustapahtumat -järjestämisohjeen. Tämän ohjeen lisäksi näitä toimintoja järjestettäessä on noudatettava Sukeltajaliiton snorkkelisukelluksen turvaohjetta, Sukeltajaliiton eettisiä ohjeita ja Sukeltajaliiton ympäristöohjelmaa.


Ojamon tilanne

Ojamolla ei ole tällä hetkellä sukellustoimintaa. Lohjan kaupungin viime vuoden puolella tekemä maanvuokralaisen kilpailutus ei johtanut valintaan. Uusi kilpailutus on tulossa kevään aikana. Sukeltajaliiton edustajat olivat helmikuun alussa Lohjan kaupungin kutsusta Lohjalla keskustelemassa tilanteesta.


Lausunto arkeologista kulttuuriperintöä koskevan lainsäädännön uudistamisesta

Sukeltajaliitto on antanut lausunnon työryhmämietintöön arkeologista kulttuuriperintöä koskevan lainsäädännön uudistamisesta. Liitto kannattaa ajatusta, että muinaismuistolaki kumottaisiin uudella lailla arkeologisesta kulttuuriperinnöstä. Voimassaoleva muinaismuistolaki ei liiton näkemyksen mukaan enää kaikilta osin vastaa nykymaailman tarpeita.

Työryhmän esitys ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi eri asiantuntijatahoja tulisi osallistaa lain valmistelutyöhön jo riittävän aikaisesta vaiheesta lähtien. Sukeltajaliitto on mielellään tarvittaessa käytettävissä uuden arkeologista kulttuuriperintöä koskevan lain valmistelutyössä.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer