Seuraposti 3/2023 21.3.2024

Tässä kirjeessä

  • Ilmoittaudu kevätkokoukseen 2.4. mennessä
  • Soveltavan sukelluksen hanke etenee
  • Vapepa-sukeltajakurssi toukokuussa Tuusulassa
  • Turvallinen toimintaympäristö taattava kaikille
  • Lasten ja nuorten uppisturnaus 13.4. Seinäjoella
  • Odotettu Kelventeen kesäleiri tulee taas
  • Tulevaisuuden urheiluseura -webinaarisarja
  • Seurailta kohti tulevaisuutta

Ilmoittaudu kevätkokoukseen 2.4. mennessä

Kutsu Sukeltajaliiton kevätkokoukseen Saloon 6.4. julkaistiin sukeltaja.fi uutisissa 16.2.

Aika: 6.4.2024 klo 11.30
Paikka: Astrum-keskus, Salorankatu 5−7, 24240 Salo

Kokous järjestetään hybridikokouksena. Sekä paikan päällä että etäyhteydellä (Teams) osallistuvilta virallisilta kokousedustajilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen 2.4. mennessä sukeltaja.fi kalenterin kautta.

Kokouksessa mm. palkitaan Vuoden parhaat 2023, käsitellään Sukeltajaliiton vuosikertomus ja tilinpäätös 2023 ja päätetään vuoden 2025 jäsenmaksuista.

Kokousmateriaalit löytyvät materiaalipankista.


Soveltavan sukelluksen hanke etenee

Hallitus on vahvistanut Ari-Pekka Arposen, Pälvi Lietzenin ja Veli-Matti Järveläinen nimittämisen soveltavan sukelluksen CMAS kouluttajiksi. He osallistuivat Ruotsissa viime vuonna järjestettyyn soveltavan sukelluksen kouluttajakoulutukseen.

Soveltavan sukelluksen CMAS Special Needs Diving -kouluttaja- ja avustajakoulutus järjestetään 26.−28.4. Vierumäen urheiluopistolla. Tämä kurssi on laitesukelluskouluttajille ja P3-tasoisille sukeltajille tarkoitettu soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi. Kurssilta saa soveltavan sukelluksen kouluttaja- tai avustajapätevyyden lähtötasosta riippuen.


Vapepa-sukeltajakurssi toukokuussa Tuusulassa

Sukeltajaliiton Vapepa-sukeltajakurssi pidetään 10.-12.5. Tuusulassa, Tuusulan Taistelukoululla. Vapepa-sukeltajat tekevät viranomaisen pyynnöstä kadonneen henkilön tai esineen etsintää vesistöissä.

Ohjelma
pe 10.5. teoriaopinnot ja -koe
la 11.5. etsintämenetelmien käytännön harjoittelu
su 12.5. yhteistoimintaharjoitus, jossa harjoitellaan onnettomuuden etsintä- ja pelastustoimia

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sukeltaja.fi kalenterissa.


Turvallinen toimintaympäristö taattava kaikille 

Hallitus on käsitellyt tiedoksi saamaansa, epäillystä seksuaalisesta häirinnästä seuratoiminnan yhteydessä tehtyä ilmoitusta ja päätti osaltaan tarvittavista toimista.

Sukeltajaliitto on sitoutunut urheiluyhteisön yhteiseen vastuullisuusohjelmaan. Sukellusharrastuksen tulee olla turvallista fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti, ja tämä koskee kaikkea Sukeltajaliiton ja sen jäsenten toimintaa. Sukeltajaliiton eettisissä ohjeissa kuvataan, miten jokaiselle taataan oikeus olla mukana toiminnassa ja tuntea olonsa turvalliseksi, tervetulleeksi ja hyväksytyksi. Seksuaalinen häirintä ei ole hyväksyttyä missään muodossa, ja mikäli sellaista havaitaan esiintyvän, seuran tulee ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin sen kitkemiseksi.

Liitto tulee pitämään aihetta esillä eri kanavillaan muistuttaen jäseniään siitä, miten tärkeästä asiasta on kyse.

Lue lisää turvallisesta toimintaympäristöstä


Lasten ja nuorten uppisturnaus 13.4. Seinäjoella

Lakeuden Sukeltajat ry järjestää lasten ja nuorten uppopalloturnauksen Seinäjoella 13.4. Turnauksessa pelataan kaksi sarjaa, vanhemmat ja nuoremmat. Ilmoittautuminen joukkueittain 6.4. mennessä. Jos seurassanne on nuoria, jotka haluvat osallistua, mutta ei ole joukkuetta, ota yhteyttä järjestäjään, joka auttaa joukkueen löytämisessä junioriuppopallo@gmail.com.


Odotettu Kelventeen kesäleiri tulee taas

Lasten ja nuorten kesäleiri Kelventeen saaressa Päijänteellä järjestetään taas tulevana kesänä. Leirillä majoitus on teltoissa, syödään ulkona, uidaan ja sukelletaan paljon ja eletään hetki ilman sähköä − oikeaa kesäleirielämää siis! Mukaan ovat tervetulleita sekä snorkkeli- että laitesukeltavat nuoret, seurojen ohjaajat ja nuorten vanhemmat/sukellusparit. Ilmoittaudu 31.5. mennessä, lisätietoja nuorisopäälliköltä heli.halava@sukeltaja.fi.


Tulevaisuuden urheiluseura -webinaarisarja

Maskuton webinaarisarja seuroille: Olympiakomitean asiantuntijat ja vierailevat  huippuammattilaiset kouluttavat ja sparraavat seuroja menestykseen.

Osa 1: Seuran taloushallinto digiajassa to 11.4. klo 17-18  
Osa 2: Vastuullinen urheiluseura 16.4. klo 17-18  
Osa 3: Urheiluseuran digimarkkinointi 25.4. klo 17-18  
Osa 4: Verkkokauppa ja verkko-ostaminen 2.5. klo 17-18  
Osa 5: Tietoturva ja lasten tietosuoja, 7.5 klo 17-18 

Ilmoittaudu mukaan Suomisportissa. Vaikka et pääsisikään linjoille kyseisenä ajankohtana, niin mukaan kannattaa ilmoittautua, sillä saat meiltä materiaaleja ja viestejä ja voit katsoa webinaarien tallenteet myös omalla ajalla myöhemmin.


Seurailta kohti tulevaisuutta

Suomen Olympiakomitea ja liikunnan aluejärjestöt kutsuvat seurailtaan. Tule mukaan kuulemaan ja vaihtamaan ajatuksia seuratoiminnan tulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista. Mitä tulevaisuus tuo sinun seurallesi? Alueellisia seurailtoja järjestetään 16 eri paikkakunnalla. Valitse sinulle sopivin tilaisuus ja ilmoittaudu mukaan.

Ohjelmassa:

  • Lasten, nuorten ja vanhempien palautteita seuratoiminnasta
  • Tulevaisuuden seuratoiminta – näe mahdollisuudet ja tunnista haasteet
  • Alueelliset uutiset ja Olympiakomitean ajankohtaiskatsaus

Mukaan ovat tervetulleita kaikki urheiluseurat!

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sisältävät ohjelman lisäksi kahvitarjoilun.

Katso täältä seurailtojen paikkakunnat ja ilmoittaudu mukaan.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer