Norppaposti 1/2024 27.3.2024

Tässä kirjeessä

  • Pyrstösukelluksen infotilaisuus 24.4.
  • Kelventeen kesäleiri 28.-30.6.
  • Hengenpelastuskisat 3.-4.8.
  • Norpparalli Kouvolassa 2.11.
  • Mielen hyvinvoinnin tukeminen urheilussa
  • Taitovideoita julkaistu
  • Kurssien järjestämisohjeita on uudistettu
  • Ohjatut snorkkelisukellusretket
  • Dyykki-materiaalia on päivitetty
  • Yhdessä kohti turvallisempaa liikuntaa ja urheilua -etäkoulutukset

Pyrstösukelluksen infotilaisuus 24.4.

Keskiviikkona 24.4. pääset tutustumaan pyrstösukellukseen Teamsin välityksellä, kun pidämme ilmaisen webinaarin tästä suositusta uudesta sukelluksen lajista. Merkkaa ilta kalenteriisi! Illan aikana saat tietoa itse lajista, välineistä ja koulutuksesta. Tervetuloa!

LINKKI WEBINAARIIN


Kelventeen kesäleiri 28.6.-30.6.

Lasten ja nuorten sukellusleiri järjestetään 28.6.-30.6. Kelventeen saaressa Päijänteellä. Leirin hinta on tänä vuonna 99 euroa, ja se sisältää telttamajoituksen, ruokailut ja venematkat Padasjoen satamasta/satamaan. Sekä snorkkelisukeltavat että laitesukeltavat lapset ja nuoret sekä ohjaajat ovat tervetulleita leirille.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset


Hengenpelastuskisat 3.8.-4.8.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto järjestää avovesiuinnin ja hengenpelastuksen SM-kisat Lahdessa 3.8.-4.8.. Myös alle 16-vuotiaat voivat osallistua omassa sarjassaan.

Kisoihin kannattaa lähteä myös katsojaksi, koska kisoista saa hyviä vinkkejä siihen, mitä nuorten kanssa voi harjoitella hengenpelastukseen liittyen.

Lisätietoa SUHin sivuilla


Norpparalli Kouvolassa 2.11.

Norpparalli saa jatkoa pyhäinpäivänä eli lauantaina 2.11. Uimahalli on varattu Kouvolasta. Merkkaa päivä kalenteriisi jo nyt, lisätietoa tulee kesälomien jälkeen. 


Mielen hyvinvoinnin tukeminen urheilussa

Mieli ry:n sivuilta löytyy verkkokursseja valmentajille ja ohjaajille. Uutena löytyy mm. urheilevan nuoren vanhemmalle tarkoitettu verkkomateriaali, jota voi jakaa vanhemmille. Sieltä voit myös tilata heidän uutiskirjeensä. 


Taitovideoita julkaistu

Norppaohjaaja- ja snorkkelisukelluskouluttajakurssin kaksi haastavinta taitosuoritusta ovat 25 metrin pituussukellus ilman räpylöitä ja perusvälinetesti. Nämä löytyvät nyt taitovideoina Sukeltajaliiton YouTube -kanavalta. Vinkkaa niistä ohjaajaksi tai kouluttajaksi haluavalle.

25 metrin sukellus -video
perusvälinetestivideo

Tiestikö, että 25 metrin pituusssukellusta edellytetään myös SUHin rantapelastajan kurssilla?


Kurssien järjestämisohjeita on uudistettu

Viime vuoden loppupuolella on päivitetty kaikki snorkkelisukelluskurssien järjestämisohjeet. Osa kurssien järjestämisohjeista oli viimeksi päivitetty vuonna 2010 tai 2017.

Järejestämisohjeet löytyvät sukeltaja.fi materiaalipankista.

Erityisesti snorkkelisukelluskouluttajien tulee huomata, että CMAS S3 kurssiin on lisätty snorkkelisukellusoppaan osuus ja siihen liittyviä pakollisia taitosuorituksia.

Myös pyrstösukelluskurssien järjestämisohjeet on saatu julkaistua ja myös ne löytyvät materiaalipankista.


Ohjatut snorkkelisukellusretket

Ohjattujen snorkkelisukellusta järjestämistä varten on luotu ohjeet, jotka löytyvät sukeltaja.fi materiaalipankista. Ohjeet pohjautuvat ISO 13289 standardiin. Suosittelemme tutustumaan ohjeeseen ennen kesän snorkkelisukellusretkiä.


Dyykki-materiaalia on päivitetty

Uudistetut kurssien järjestämisohjeet tarkoittavat myös sitä, että Dyykissä olevaa kurssimateriaalia pitää päivittää. Toistaiseksi on ehditty päivittää Snorkkelisukelluksen peruskurssi (CMAS S2), Norppaohjaajakurssi (CMAS Sn M1) ja Snorkkelisukelluskouluttajakurssi (CMAS Sn M2). Seuraavaksi työlistalla on Snorkkelisukelluksen jatkokurssin (CMAS S3) materiaalin luominen Dyykkiin, joka on tarkoitus saada valmiiksi kesään mennessä.


Yhdessä kohti turvallisempaa liikuntaa ja urheilua -etäkoulutukset

Suomen Työväen Urheiluliitto ry järjestää yhteistyössä Väestöliiton Et ole yksin -palvelun kanssa seuratoimijoille ja muille liikunta-alan toimijoille koulutusta häirinnän ja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

Koulutussarjan eri osiot sopivat niin vastuullisuustyössään pitkällä oleville seuroille kuin esimerkiksi ensimmäiseksi koulutukseksi seuran ongelmanratkaisupolun luomisen tueksi. 

Koulutussarja koostuu kahdesta etäkoulutuksesta:

  • Häirinnän ja kiusaamisen ennaltaehkäisy ja epäasialliseen käytökseen puuttuminen, ke 10.4. klo 17:30-19.
  • Häirintäyhdyshenkilönä urheiluseurassa, to 2.5. klo 17:30-19.

Kouluttajana toimii Et ole yksin -palvelun asiantuntija. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit halutessasi osallistua molempiin koulutuksiin tai ainoastaan toiseen osioon. Ilmoittaudu mukaan oheisen linkin kautta ja tule mukaan rakentamaan entistä turvallisempaa liikuntaa ja urheilua!
 
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer