Kouluttajaposti 6/2024 27.9.2024

Tässä kirjeessä

  • Koulutusvastaavien webinaari 2.10.
  • Miten muokkaisit kursseja? 
  • Tule mukaan kehittämään laitesukellusta! 
  • DAN-kouluttajakurssi 23.-24.11.
  • Laitesukelluksen SM-taitokilpailu 23.11.
  • Divers Night 2024

Koulutusvastaavien webinaari 2.10.

Laitesukellusvaliokunta järjestää webinaarin koulutusvastaaville keskiviikkona 2.10. kello 19-21.  

Mukaan ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja entiset koulutusvastaavat, uudet ja kokeneet, koulutusvastaavan tehtävistä kiinnostuneet, jotka harkitsevat tehtävän aloittamista ja kaikki muutkin koulutusvastaavan tehtävistä ja roolista kiinnostuneet.  

Tule mukaan jakamaan kokemuksia, hyviä toimintamalleja, keskustelemaan ja verkostoitumaan! 

Ilmoittaudu maanantaihin 30.9. mennessä Sukeltajaliiton kalenterissa. Osallistumislinkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille tiistaina 1.10.  


Miten muokkaisit kursseja? 

Sukeltajaliitolle on myönnetty sertifikaatit, jotka todistavat, että seuraavat kurssit vastaavat niitä koskevien ISO-standardien vaatimuksia: 

  • CMAS One Star Diver 
  • CMAS Enriched Air Nitrox Diver 
  • CMAS Three Star Diver 
  • CMAS Nitrox Gas Blender 
  • CMAS Trimix Gas Blender 
  • CMAS One Star Instructor 

Sertifikaattien voimassaolo edellyttää uudelleenauditointia joka 5. vuosi. Sukeltajaliiton koulutukset auditoidaan uudelleen syksyllä 2025.  

Laitesukellusvaliokunta käy seuraavan vuoden aikana läpi jokaisen auditoitavan kurssin suomenkieliset järjestämisohjeet ja Dyykki-sisällöt ja varmistaa, että ne edelleen noudattavat ISO-standardeja. 

Onko sinulla mielipiteitä tai kehittämisideoita näiden kurssien ohjeisiin tai Dyykki-materiaaleihin? Kaikki ideat ovat tervetulleita, ainoastaan sillä varauksella, että jos ne ovat ristiriidassa ISO-standardin kanssa, niitä ei voida ottaa käyttöön.  

Lähetä palautteesi ja ideasi osoitteeseen mika.rautiainen@sukeltaja.fi


Tule mukaan kehittämään laitesukellusta! 

Onko sinulla tunti aikaa? Tai vähän enemmän? Ideoita suomalaisen laitesukelluksen kehittämiseen? Virtaa ja halua vaikuttaa asioihin? Et ehkä pysty sitoutumaan pitkäksi aikaa, mutta joskus olisi kiva tehdä jotakin? Sukeltajaliiton laitesukellusvaliokunnalla on sinulle hommia! Meillä on paljon erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille. Monenlaista osaamista tarvitaan ja pienikin panos vie harrastustamme eteenpäin. 

CMAS ei tuota oppimateriaaleja jäsenliittojensa käyttöön. CMAS julkaisee ainoastaan eri kurssien kansainvälisiä standardeja. Jokainen jäsenliitto julkaisee sitten omalla kielellään standardeihin pohjautuvat kansalliset kurssien järjestämisohjeensa ja tuottaa kurssien oppimateriaalit.  

Sukeltajaliitto on tehnyt sisällön suhteen yhteistyötä mm. pohjoismaisten liittojen, Irlannin, Ison Britannian, Etelä-Afrikan ja Espanjan liittojen kanssa. Valtaosan eri kurssien Dyykki-sisällöistä, niin tekstistä, kuvista kuin videoistakin, ovat kuitenkin tuottaneet kymmenet vapaaehtoiset suomalaiset sukelluskouluttajat.  

Onko sinulla halua tulla mukaan auttamaan Dyykki-sisältöjen päivittämisessä tai uusien kurssien luomisessa? Laitesukelluksen sisällöntuottajaryhmässä on tarjolla mielenkiintoisia projekteja eri materiaalien kanssa. Uusia kursseja ja olemassa olevien sisältöjen päivityksiä ja rikastamista tehdään ryhmätyönä, joten kuormitus ei ole erityisen iso henkeä kohden ja konkariporukka kyllä opastaa Dyykin taustajärjestelmän saloihin. Työryhmässä ja sisällöntuottajien palavereissa tutustut kouluttajiin eri seuroista ympäri Suomea ja saat hyviä verkostoja, uusia ideoita ja hyviä esimerkkejä, miten muissa seuroissa on toimittu. Samalla pääset tekemään uusia työkaluja, joista on hyötyä myös omassa tulevassa koulutustoiminnassasi.  

Laitesukellusvaliokunnan jäsenyys tarjoaa pitkäjänteisestä, laaja-alaisesta ja sitoutuneesta tekemisestä kiinnostuneelle aitiopaikan Sukeltajaliiton ja liiton jäsenseurojen laitesukellustoiminnan ja -koulutuksen kehittämiseen. Jos sinulla on mahdollisuus panostaa hieman enemmän yhteisiin asioihin, laitesukellusvaliokunta tarjoaa siihen mahdollisuuden. 

Jos kiinnostuit, niin ole yhteydessä mika.rautiainen@sukeltaja.fi, niin katsotaan mikä olisi mielenkiintoinen osa-alue sinulle. Tekstin oikoluku, uuden tekstin tuottaminen, kuvien ottaminen tai opetusvideoiden teko, materiaalin käännöstyöt esim. englanniksi, jne. Vai peräti valiokunnan jäsenyys? 


DAN-kouluttajakurssi 23.-24.11.

Sukeltajaliiton ensiapukoulutusvaliokunta järjestää DAN ensiapukouluttajakurssin 23.-24.11. pääkaupunkiseudulla. Kurssi voidaan pitää n. 100 km etäisyydellä pääkaupungista, kurssipaikka vielä avoin.  

Kurssi sisältää perusensiavun ja sydäniskurin käytön (DAN Basic Life Support+ Automated External Defibrillation), happiensiavun peruskurssin (DAN O2), happiensiavun jatkokurssin (DAN Advanced Oxygen first aid for Scuba Diving Injuries) sekä neurologinen tutkiminen (DAN NEURO) kouluttajaosiot.  

Pääsyvaatimukset:  

  • Voimassaoleva  DAN-jäsenyys ja sukelluskouluttajakortti (tai laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö)  
  • Oppilaalla tulee olla edellä mainittuihin osioihin liittyvät DAN Provider-tason kurssit käytynä alle 2 vuoden aikana.  

Hinta: 760 euroa sisältäen opetuksen ja oppimateriaalin.  

Majoitus ja ruokailu eivät sisälly kurssin hintaan, vaan jokainen vastaa niistä kustannuksista itse.  

Ilmoittaudu täällä.  


Laitesukelluksen SM-taitokilpailu 23.11.

Jyväskylän Sukeltajat ry kutsuumukaan Laitesukelluksen SM-taitokilpailuun 23.11. Jyväskylään. 

Kilpailussa sukelletaan pareittain. Kilpailu koostuu kahdesta tehtäväradasta, jotka suoritetaan mahdollisimman nopeasti mutta hyvin sukeltaen. Tehtävät testaavat erilaisia laitesukellustaitoja, kuten nosteenhallintaa, varusteiden hallintaa, näppäryyttä, ongelmanratkaisukykyä ja parityöskentelyä.

Kilpailuun otetaan mukaan vain 10 paria, joten varaa pian paikkasi.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 23.10.mennessä liiton kalenterissa


Divers Night 2024 

Tänä vuonna Divers Night järjestetään 2.11.2024. 

Ilmoita oma tapahtumasi www.diversnight.com. Muista ilmoittaa se myös liiton sivujen tapahtumakalenterissa! 

Vinkkinä sukellusseuroille, että Diversnightin yhteyteen samalle päivälle voi järjestää myös sukellustapahtuman päivänvalon aikaan kohderyhmänä ne seuran jäsenet, joilla ei ole koulutusta tai muuten kiinnostusta sukeltaa yöllä.  

Esimerkiksi Sukellusseura H2O:ssa tällainen päiväsukellustapahtuma nimellä Diverday on järjestetty jo useampana vuotena, ja osallistujia on ollut ihan mukava määrä. Järjestelyjen puolesta päivätapahtuma samaan paikkaan samana päivänä ei tuo järjestäjille kovin paljoa enempää työtä, ja se tarjoaa esim. seuran uusille P1-sukeltajille mahdollisuuden päästä sukeltamaan seuran tapahtumassa vielä syksylläkin, kun veneilykausi ja aktiivisin avovesisukellustausi alkaa olla lopuillaan. Päivätapahtuman osallistujat voivat jäädä seuraamaan myös yösukellustapahtumaa. 

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer