Seuraposti 5/2021 26.4.2021

Tässä kirjeessä

 • Sukeltajaliiton kasvuohjelma 2021-2022 käynnistyy
 • Kevätkokousuutisia
 • Työkaluja vastuullisuustyöhön seuroille
 • Sinun seurastasi Tähtiseura?
 • Seuraa Liiton somekanavia

Sukeltajaliiton kasvuohjelma 2021-2022 käynnistyy

Kasvu kannattaa - Sukeltajaliiton kasvuohjelma 2021-2022 seuroille on julkaistu. Ohjelmassa on kolme kategoriaa, joista kahdessa keskitytään lasten ja nuorten toiminnan aktivoimiseen ja kolmannessa koko seuran jäsenmäärän kasvattamiseen.

Mukaan voi hakea 31.5. mennessä tällä lomakkeella. Lomakkeessa on myös tarkempaa tietoa kasvuohjelman osallistumiskriteereistä ja palkinnoista.

Jäsenmääräänsä kriteerien mukaan kasvattaneet seurat palkitaan Liiton koulutuspaketeilla tai vapaapaikoilla norppaohjaaja-, snorkkelisukelluskouluttaja-, kuuttiohjaaja- ja Tervetuloa ohjaajaksi -kursseille.

Sukeltajaliitto ry toteutti kasvuohjelman vuosina 2019−2020. Mukaan ilmoittautui 11 seuraa, joista neljä pääsi omaan kasvutavoitteeseensa. 


Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 17.4. etäkokouksena. Kokouksessa julkistettiin Vuoden parhaat ja esiteltiin vuoden 2020 vuosikertomus. Tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

Vuoden 2022 jäsenmaksut vahvistetiin.

Jäsenyhdistykset

 • aikuiset 28,00 euroa (2007 tai ennen syntyneet)
 • norpat 14,00 euroa (2008–2015 syntyneet)
 • kuutit 0 euroa (2016 tai sen jälkeen syntyneet)
 • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa)

Muut

 • henkilöjäsenen jäsenmaksu 28,00 euroa
 • tukijäsen 1000 euroa
 • yhteisöjäsen 100 euroa - ja sen päälle yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää Liiton jäsenyyden piiriin saman ikäryhmään perustuva jäsenmaksun kuin seuroillakin on.

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta.

Ojamon tilanne

Puheenjohtaja Tero Lehtonen valotti kokousväelle neuvottelujen tilannetta koskien Ojamon kaivoslammella sukeltamista. Sukeltajaliitto on viime vuoden keväästä lähtien toiminut välittäjänä Ojamon nykyisten maanvuokralaisten ja Ojamon Tekniikkasukeltajat ry:n välillä. Neuvottelutulosta ei syntynyt Lohjan kaupungin asettamaan määräaikaan eli maaliskuun loppuun mennessä. Sukeltajaliitolla on valmius sukellustoiminnan käynnistämiseen yhteistyössä Ojamon Tekniikkasukeltajat ry:n kanssa, kun sopimusasioissa päästään eteenpäin.

Kevätkokoustallenne on katsottavissa Youtubessa 2.5. asti.

Lue tarkemmin kevätkokouksesta Uutisista.


Työkaluja vastuullisuustyöhön seuroille

Sukeltajaliitto noudattaa vastuullisuustyössään Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa huomioiden sukelluksen toimintaympäristön. Se koostuu viidestä osa-alueesta: hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping.

Olemme koonneet sukeltaja.fi-sivustolle Vastuullisuus-osion, mistä löytyy paljon tietoa ja hyödyllisiä aineistoja ja linkkejä avuksi seurojen omaan vastuullisuustyöhön.


Sinun seurastasi Tähtiseura?

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen luoma laatuohjelma. Tähtiseura-polulla seura voi lähteä kehittämään aikuisten liikuntaa tai lasten ja nuorten toimintaa. Tässä on apuna maksuton Tähtiseura-verkkopalvelu, missä seurat voivat kehittää toimintaansa itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Onko sinun seurasi mahdollinen uusi Tähtiseura?

Osallistu 26.5. klo 17.30-19.30 Sukeltajaliiton avoimeen Teams-infotilaisuuteen, jossa saat tietoa Tähtiseura-polun aloittamisesta. Tilaisuus on keskusteleva, ja varaamme runsaasti aikaa kysymyksille. Jos seurassanne pohditaan, olisiko Tähtiseura-ohjelma meitä varten, tule mukaan infoon. Siellä selviää mm.

- Mikä Tähtiseura-ohjelma on?
- Mitä hyötyä siitä on seuralle?
- Mitä se vaatii seuralta?

Liiton seurakehittäjät ovat tukenanne, jos päätätte lähteä Tähtiseura-polulle.

Osallistu infotilaisuuteen Teams-linkistä, joka löytyy tapahtumakalenterista.


Seuraa Liiton somekanavia

Sukeltajaliitolla on kanavat Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa. Niillä viestimme painavampaa ja kevyempää ajankohtaista asiaa ja jaamme myös sisältöä muilta sukeltajia kiinnostavilta toimijoilta. Kannustamme seuraamaan kanaviamme ja tiedottamaan niistä jäsenistöänne.

Merkitsemällä Instagramissa kuvansa #sukeltajaliitto saatamme jakaa kuvan Liiton tilillä.

Youtubesta löytyy muun muassa paljon erilaisia sukelluksen taitovideoita avuksi omaan harjoitteluun.

Peruuta lähetys

Tämän uutiskirjeen toteutus: OnlineMailer

Unsubscribe

This newsletter was made with: OnlineMailer

OnlineMailer